Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 mojA
Dobila sem novo kolo !!! :D Sedaj me pa zanima, kako vse skupaj skombinirati. S tekom, mislim, pa čez par let še s plavanjem.

Triatlonci, kolikokrat na teden npr tečete in kolesarite - približno kilometrov. Sama tečem 4-5x tedensko, od 50 - 70 km. Kako kaj ostali? :lauf:
 ton
Moja, tudi sam sem še zelenec, takole za začetek pa bi rekel, da kar nadomesti dva teka z biciklom: recimo 2/2 + enkrat opraviš še menjavo, pa imaš v dnevniku že šest enot v petih dneh, dva dni pa drnjohaš in vlagaš zelenjavo.
Meni je strašno všeč tista teorija na Romšakovi spletni strani, da so vse tri discipline 'premo gibanje' in torej idealna kombinacija za telo.
Kolikor razumem našega Tovariša, je na kolesu trening podoben teku: fartlek, interval (ravnine ali klanci), distanca.
Glede razdalj pa... Pravijo, da je do Franje fino imeti okrog 3.000 na kolesu, do Sežane se nabere tudi tekaške kilometraže - pa sešteješ...
Uporabniški avatar
 obi
Vse je odvisno kakšne cilje imaš.

Jaz v pripravljalnem obdobju običajno 3x plavam, 3x kolesarim in 3x tečem na teden.

Mogoče bo za začetek dovolj 2x na teden po kakšni 2 urici kolesa pri enakem tekaškem treningu.
S plavanjem pa začni čimprej. Starejši si težje se naučiš pravilno plavati (običajno)
 mojA
Ton, hvala za odgovor. Kakšne naj pa bi bile kaj kolesarske ture? Sedaj sem naredila 2x po 22 km (od tega 4 in enkrat 6 km vzpona).

Sem ves čas mislila, da je na Toško čelo lažje tečt pa je kar podobno :shock:

Obi hvala, plavanje bo pa najtežje. Sem predlani že hodila h Kogoju pa sem živ štor. Letos grem ponovno, vsaj upam da se mi bo izšlo

Cilji so pa tako: maraton itak enkrat na leto, pa čimveč kolesa, hribov .. in plavanje. Me tako zelo drži da bi se preizkusila v triatlonu .. ne takoj ampak v parih letih pa ..
Uporabniški avatar
 obi
Kakšno kolo pa si dobila? Ali cestnega ali gorca? Da ti lažje svetujemo kakšno turo.
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Danes za trening 14 km kolesarjenja do izhodišča v Dragi.. Tek na Begunjščico čez Kalvarijo. Sestop čez Roblek. Z Drage spet 14 km kolesarjenja do doma.

Prima tura. Priporočam! Pa obvezno v tej smeri. V obratni je kar malo nerodna tisti strmina čez Kalvarijo. Pa še precej drsi.

Včeraj pa 69 km kolesarjenja in nekaj malega plavanja v Blejskem jezeru. Kombiniranje disciplin res paše. :)
 damjan10
Jaz sem začetnik v triatlonu.
Za sabo imam samo en olimpik (1,5km plavanja, 40km kolesarjenja, 10km teka). V soboto me čaka sprint v Kočevju.

Imam treking kolo s širšimi gumami.

Jaz povprečno 2x mesečno plavam (cca. 1km v dnevu), 2x tedensko kolesarim (cca. 40km v dnevu) in 3x tečem (cca. 10km v dnevu).
Velikokrat po kolesarjenju še tečem (hitra menjava).

Bil sem 2 meseca na plavalnih treningih (1x tedensko po 1 uro).

Na sprintu pričakujem čas pod 1:30, na olimpiku pa pod 2:50.
Uporabniški avatar
 bozo
Če se hočeš ukvarjat s triatlonom na razdaljah super šprint in olimpik potem se predvsem posveti plavanju (če nisi slučajano plavalec) in kolesu. Tek lahko delaš samo intervale in menjave kolo-tek. Kondicija je pač kondicija. Ne obstaja tekaška in kolesarska kondicija, zato ne izgubljaj časa z dolgimi tekaškimi treningi (mogoče samo občasno lahkotno). Dolge aerobne treninge naredi 90% na kolesu.
Tako malo za občutek. Sicer imaš razne beginner programe na netu zastonj.
Recimo: http://www.beginnertriathlete.com/default.asp

Za kaj bolj podrobnega pa se bo potrebno včlanit v kakšen klub.
 mojA
joj HVALA! KOLK STE PRIJAZNI !

Dobila sem trekking kolo , 24 prestav. KTM LIFE TRACK. sE BOLJ slabo spoznam, tole so karakteristike
OKVIR: ALU 6061
VELIKOST: 51
VZMETENJE: SUNTOUR NEX Lockout
OPREMA: 24P SHIMANO DEORE/EF60
ZAVORE: SHIMANO V BRAKE

ps:
dons sem kar zobarja odpovedala - grem rajš na kolo pol pa tečt, da vidim kako to zgleda
Nazadnje spremenil mojA, dne 19 Avg 2008, 16:33, skupaj popravljeno 1 krat.
 mojA
bozo napisal/-a:Če se hočeš ukvarjat s triatlonom na razdaljah super šprint in olimpik potem se predvsem posveti plavanju (če nisi slučajano plavalec) in kolesu. Tek lahko delaš samo intervale in menjave kolo-tek. Kondicija je pač kondicija. Ne obstaja tekaška in kolesarska kondicija, zato ne izgubljaj časa z dolgimi tekaškimi treningi (mogoče samo občasno lahkotno). Dolge aerobne treninge naredi 90% na kolesu.
Tako malo za občutek. Sicer imaš razne beginner programe na netu zastonj.
Recimo: http://www.beginnertriathlete.com/default.asp

Za kaj bolj podrobnega pa se bo potrebno včlanit v kakšen klub.

SUPER - najlepša hvala ! Tisto za dolge treninge mi paše, sem ravno majčkeno sita 3 urnih tekov.

HVALA VSEM :D
Uporabniški avatar
 bozo
Pa gladke gume gor, triatloni se vozijo po asvaltu.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA