Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 natasa
katrca napisal/-a:A obstaja kak tekaški leksikon, da malo osvojim te tekaške izraze, da bom lahko sodelovala v pogovoru ? Začela bi s "fartek" - kaj je to ? :D
sicer pa se jutri pridružim ob 19h in ne bom sama, z menoj še bo ena iz polžje sekcije, tako da se lahko tudi razdelimo, če boste tahitri tako želeli.
lp

Fartlek je trening za povečanje vzdržljivosti, dvigovanje anaerobnega praga ter povečanje hitrosti. Po domače izmenjava hitrosti teka t.j. npr. 4 min hitro v anaerobnem območju ( na 95%) potem 4 min počasi ( med 65 - 70%), to ponavljamo npr. 10x. Obvezno začnemo z počasnim ogrevanjem ter zaključimo z raztekom. Tole je zelo nakratko vse izraze najdeš na netu, knjigah o teku, ...leksikona še nisem zasledila. :wink:

Ko zaključim s treningom sem res utrujena :oops: !

Torej kakšen kandidat za družbo! :lol:

lp
 katrca
Nataša, najlepša hvala za izčrpno razlago. Seveda sem si medtem že razširila obzorje s pomočjo prispevkov na internetu in hvala lepa- to ni zame. Zame je zaenkrat podaljševanje razdalj in udeležbe na 10kah, kjer lahko sodelujejo tudi otroci ( to mi je v največje zadovoljstvo ). Skratka, sem šolski primer tekača začetnika ( vsaj tako priše v enem prispevku - najprej želja po udeležbi na prireditvah in podaljševanje razdalj, potem tekmovanje sam s sabo in šele v tretji fazi pride tudi želja po tekmovanju z drugimi in razni treningi za dosego tega ).
no, jaz vsekakor nisem kandidat za druženje s tabo na današnjem teku.
Lep pozdrav.
Uporabniški avatar
 lenči
katrca napisal/-a: Zame je zaenkrat podaljševanje razdalj in udeležbe na 10kah, kjer lahko sodelujejo tudi otroci ( to mi je v največje zadovoljstvo ).

Ja, potem pa gremo v soboto na tek v Matke, nam je pred nosom, imajo kratko razdaljo za otroke (sam ne čisto majčkene, ker je 4,4 Km), za odrasle pa 10.8. Tek je ob 18.00. Jaz še nisem bila nikoli, Tanja pa kolikor vem, je bila.
Uporabniški avatar
 zdejan
Lani sem bil v Matkah. Letos bom poskušal izboljšat svoj lanski rezultat. V Matkah imajo krajšo progo 4 km, ki pa mislim, da ni samo za otroke, tudi za odrasle je, kolikor se spomnim. Daljši tek je seveda za Štajersko koroški pokal.
 katrca
ja, res sem bolj mislila na otroške teke pod 1 km. Sicer pa se na nocojšnjem teku natančneje dogovorimo in naredimo skupne plane za teke. Jaz sem za vse kar je okoli 10 km - zaenkrat.
A velja ob 19h ?
Uporabniški avatar
 lenči
Jaz pridem ob 19.00, pa moj tudi, če ne bo zamudil iz Izole :wink: .
Uporabniški avatar
 lenči
Dekleta, hvala za družbo. Hvala Mojci, ker je zopet pridno delala družbo gospodu 5.3o :lol: :wink: . Nataša je odbrzela mimo kot raketa :wink: , če nas ne bi pozdravila, bi bila prehitro mimo :wink:. Če ne bi bile danes zmenjene, bi se mi najverjetneje ne dalo teči, tako pa je sedaj po teku prav super občutek in počutje.
Uporabniški avatar
 natasa
lenči napisal/-a:Dekleta, hvala za družbo. Hvala Mojci, ker je zopet pridno delala družbo gospodu 5.3o :lol: :wink: . Nataša je odbrzela mimo kot raketa :wink: , če nas ne bi pozdravila, bi bila prehitro mimo :wink:. Če ne bi bile danes zmenjene, bi se mi najverjetneje ne dalo teči, tako pa je sedaj po teku prav super občutek in počutje.

Tokrat je bilo hitro v sredo se vam pa z veseljem zopet pridružim :lol: v polžjem tempu :wink: !

Pa pridno trenirajte.
Uporabniški avatar
 Jančika
A se lahko malo pohvalim? :oops: Danes zjutraj sem odtekla 19km, prvič tako dolgo razdaljo. Se mi tak fajn zdi :P . Šla sem od doma do mostu v Grižah in nazaj, srečala nataso in se nazaj grede navohala šise :evil: , za katero se je enemu idiotu zdelo, da jo mora pred dežjem nujno politi po okoliških travnikih. Bljak, res.
Uporabniški avatar
 lenči
Jančika napisal/-a:A se lahko malo pohvalim? :oops: Danes zjutraj sem odtekla 19km, prvič tako dolgo razdaljo. Se mi tak fajn zdi :P . Šla sem od doma do mostu v Grižah in nazaj, srečala nataso in se nazaj grede navohala šise :evil: , za katero se je enemu idiotu zdelo, da jo mora pred dežjem nujno politi po okoliških travnikih. Bljak, res.

Bravo, super :clap: , polmaraton je tvoj :lol: . Pa če si vse te vonjave prenesla :twisted: , si še toliko bolj utrjena.
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Zdravo!

Zdej vas pa res že "preklemano" :oops: :ignore: pogrešam. 14 dni sem pridno tekla na morju, zdej pa se je začel čas selitve. :( Danes sva dobila spalnico :juhuhu: , ostalo pa pride septembra.

Upam, da mi bo zneslo naslednji teden :lauf: z vami.

Jutri pa grem malo na izlet(:lauf: ) na Vrbsko jezero. Tekla bom z užitkom in brez omejitve ter lovila "avstrijske ritke" :rol: , čeprav imam raje :Fita :oops: :ignore: :hehe: .

Lepo se mejte in pridno tecite. Vendar brez pretiravanja! :wink:

Se vidimo v sredo.

Lep vikend vam želim!

LP, Mojca :wink: :lauf:
Uporabniški avatar
 lenči
Mojca, bom držala pesti jutri zate :wink: . Da te ne bodo "ritke" preveč očarale in jih boš pozabila lovit :wink: .
Uporabniški avatar
 Jančika
Ja, polmaraton je moj, hehe. Zdajle sem se prijavila na ptujski tek, na 21. Juhu!

Čuj, Lenči, ne morem verjet, da ste dejansko laufali v tistem dežju včeraj :shock: !!! Mi smo bili ravno takrat na enem obisku v tistih koncih in sem razmišljala, da je tek verjetno odpovedan, ko je bil tak vesoljni potop. Čestitam za zagrizenost (kiklca pa zgleda super, upam, da jo sredo vidim v živo)!
Uporabniški avatar
 lenči
Jančika napisal/-a:Ja, polmaraton je moj, hehe. Zdajle sem se prijavila na ptujski tek, na 21. Juhu!

Čuj, Lenči, ne morem verjet, da ste dejansko laufali v tistem dežju včeraj :shock: !!! Mi smo bili ravno takrat na enem obisku v tistih koncih in sem razmišljala, da je tek verjetno odpovedan, ko je bil tak vesoljni potop. Čestitam za zagrizenost (kiklca pa zgleda super, upam, da jo sredo vidim v živo)!

Hja, ko si enkrat tam, pa ja ne boš šel nazaj :wink: . Moj je seveda modro igral samo fotografa, čeprav je imel vso opremo s sabo. Itak samo "norci" tečejo v takem vremenu :wink: :lol: . In jaz pač to sem :juhuhu: . Je bila pa res prava preizkušnja, žal mi pa ni.
Uporabniški avatar
 natasa
Končno sem spet "konektana" od doma in bom tako bolj na tekočem.
Bravo Jana za 19 km , je bilo pa že kar malo vroče a ne?

Torej ste tekli v Matkah, upam, da ne v toči

:bum: !!!

Se vidimo v sredo !! Kaj pa ura glede nato, da je že kr hitro tema?

LP, Nataša
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 179

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA