Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 mak1
No pa je olimpijada v zaključni fazi ! Ste spremljali tek Kenijca, kateri je tekel nov olimpijski rekord, kako leti, ne teče pri 30°C . Vsa čast Kejžarju, zelo dobro se je držal v teh razmerah, čeprav nekoliko slabše kot na zadnji olipijadi, seveda so bile tu razmere za garanje drugačne ( težje ). KAJ PA MISLITE VI O NASTOPU KEJŽARJA IN KENIJCA !??
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja če pogledam rezultat je tako tako.Ampak se popolnoma strinjam s Kejžarjem ko je dejal da je končal z vrhunskimi treningi, ker nima urejenega statusa.
Ampak vsaka mu čast da je z 42 leti še vedno vztrajal pri vrhunski atletiki.Kljub temu da bo "uradno"končal na tako visoki ravni bo še vedno lahko naredil dober rezultat za slovenske razmere v Sloveniji.
Vsaj toliko je dostojno zastopal Slovenijo da ni odstopil in je prišel skozi cilj.
Samo poglejmo tudi Italijan Stefano Baldini je bil "šele" 12 - ti.
Na vseh prejšnih maratonih nekateri niso naredili nevem kakšnega rezultata kot denimo Paul Tergat, ki je še nekaj časa držal svetovni rekord v rokah dokler ga ni zrušil Haile Gebre Selasi.
Ampak tako je pač v maratonu.Danes si dober ti jutri drugi.
Kenijcu pa vsaka čast da je odtekel fenomenalno.
Sedaj je prišlo tako da vsi maratonci ki tečejo pod 2h 7min so prvokategorniki potem pa tako dalje.
Že kar lepo število maratoncev teče pod 2h 7min.
Pa tukaj ne da bi jih predalčak ne nikakor.Kot sem dejal rezultatsko mislim.
Drugače pa vsakemu tekaču kapo dol da preteče sploh maraton.
Koliko truda in garanja je vloženega v same priprave in vse kar je povezanega z tekom.
Sedaj se bo treba ozreti za drugimi dolgoprogaši pri nas, ki bodo potencialni kandidati da nas bodo dostojno zastopali slovenske barve na mednarodnem prizorišču.
Mislim da je naslednji kandidat Mitja Kosovelj, edini resnejši kandidat ki se preusmerja med maratonce.
Ekola to je to!
ČAO!
Uporabniški avatar
 Loni
Kenijec je že na stadionu, še en krog :laola
 moder
A Kejžar tokrat mislis resno, a ga ne morejo zaposlit kje v vojski in podobno:
Članek:
http://24ur.com/sport/peking2008/kejzar ... enijo.html

"Svoj nastop ocenjujem kot uspešen, ker sem prišel do cilja. Priprave v letošnji sezoni mi niso šle po načrtih in nisem mogel opraviti s programom tako, kot sem načrtoval. Ker nimam urejenega statusa in s težavo pokrijem svoj tekmovalni program in obenem preživljam družino, se bom moral zaposliti. To pomeni, da bo konec z mojim vrhunskim športom. Glede na prej povedano, je bil to moj zadnji veliki maraton," je sklenil Kejžar.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Bojan Ambrožič napisal/-a:Sedaj gledam. :shock: Ne razumem kako je mogoče dve ure teči prek 20 km/h. To so časi oz. hitrosti, ki ji jih ne razumem. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Bojan kot sem ti že dejal je vse možno.Samo pogledj če trenirajo 30 ali več ali pa malce manj.Skratka velika skupina tekačev ki imajo podobne rezultate oziroma majhna odstopanja.In to trenirajo iz dneva v dan iz tedna v teden 365 dni v letu skoraj recimo.
Potem trening na nadmorski višini tja do 3500m visoko, redek zrak močna konkurenca že na treningu.
Ko imajo državna prvenstva v Keniji ali v Etiopiji so kot neke vrste svetovna prvenstva v malem.
Dobro se vidi da nekateri tekači ne ostanejo dolgo na samem vrhu, ker je za njimi takoj nekdo ki je pripravljen še bolj trdo trenirati kot ta prvi.Prihajajo nove generacije tekačev, ki so še hitrejši in močnejši in to brez genetskih sprememb.To je naravna selekcija, ki se je začela že tam okoli 70 - ih let prejšnega stoletja.
Ko je prvi temnopolti maratonec ki je zmagal maraton tekel bos :lol: :wink: .Tako kot na teku okoli Blejskega jezera, to je skromen začetek.
In pa v glavi imajo dobro pošlihtano, če bodo garali potem bodo prišli daleč iz njihove vsakdanje sivine.
Kot sem ti že dejal tudi nekdo je lahko sposoben kaj dobrega pri nas.To pa sam veš kdo? :wink:
Uživajte v teku!
ČAO!
Uporabniški avatar
 zdejan
Trik je v tem, da ne morem verjeti, kako je Kenijec lahkotno in brez problema priletel v cilj. Kot da teče za trening! Še zadihan ni bil.
 srednjeveski_mato
ma to je človk navajn tkole laufat za drobtinco kruha...jebiga kruto se sliš... sam gebreseilassie je vsak dan do šole pretekel 12km z aktovko v levi roki, zato ima še danes probleme in včasih te roke ob teku sploh ne premika...ampak sej se da seveda to vse tut natrenirat ampak zaradi takih stvari iz tistih krajev prihaja toliko več dobrih tekačev kot od drugod...
Uporabniški avatar
 RoKo
Kejžar je tekel 3:00 labše od svojega rezultata letos. Glede na pogoje mislim da je odtekel po svojih zmožnostih in je z rezultaom lahko zadovoljen. (kaj je pričakoval pa ne vem). Zmaga bo še velikokrat odšla v Afriko, ali bodo Kenijci, Etiopijci ali kdo drug. Z načrtnim delom in z pravim odnosom OKS in AZS bi lahko za London 2012 sestavili še boljšo ekipo predvsem v atletiki in bero medalj dvignili za .....
Z območja bivše YU smo pa najboljši. 1,2,2, Hrvaška 0,2,3, Srbija 0,1,2, Makedonija,Črna gora in BiH 0,0,0, (če so moji hitri pregledi točni)

Se mi je pa izmuznil Heile, ali sploh ni tekmoval? Si je premislil, ko je imel trening na 10 km? Med posnetkom sem malo dremal :oops: , tako na nisem sledil komentarju.
Nazadnje spremenil RoKo, dne 26 Avg 2008, 12:47, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Heile se je že pol leta prej odločil da ne bo nastopil, ker ima astmo in ni hotel tvegati svojega zdravja v onesnaženem Pekinškem ozračju. Baje mu je bilo par dni pred tekmo žal, da ne bo nastopil.

Bo pa prav gotovo tekel na Berlinskem maratonu kjer bo poskušal teči pod 2 h in 4 min oz. doseči nov svetovni rekord.
Uporabniški avatar
 RoKo
Sem slišal to o astmi, pa sem mislil da je to kak trik, morda pa jemlje kako zdravilo.(še neodkrito)
 007
Kejžar je zadovoljen? Pri ženskah bi bil s tem časom 12. ali 13. Ne vem, no.....................
Uporabniški avatar
 mare
Kejžar je lahko zadovoljen, da ga pošiljajo na izlete na olimpijske igre. S temi normami je res hudo narobe, da pride na igre nekdo, ki mu je cilj (nerealen) biti na 50. mestu, potem pa dosega čase rekreativcev in uvrstitev pri repu skupaj z eksoti. V kakšnem drugem športu (npr. judo ali veslanje) pa se niti potencialni kandidati za kolajne ne uvrstijo na igre. Zanimivo, da je lahko relativno povprečen tekač profesionalec.
 mihabr
Mislim, da je imel Mirko Vindiš v koncu osemdesetih in na začetku devedesetih precej slabše pogoje kot jih ima Kejžar danes, pa se ni nikoli pritoževal. Njuni rezultati so pa neprimerljivi.
Vindiš je bil 1988 na OI 25., Barcelona OI 40.mesto...na maratonu v NY je bil 8. in ima zmago na maratonu na Dunaju...nisem pa brskal po najboljšem rezultatu na svetovnih prvenstvih (tudi tukaj je Vindiš precej boljši)

Drži pa Roman Kejžar slovenski rekord v maratonu!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA