Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Radolca
Poročilo iz teka "Od pumpe do pumpe" :D
Tekla sva z Izyjem.
Ime se mi je porajalo med tekom, tekla pa sva res od pumpe do pumpe in ne od Ljubljane do Bleda, ampak od Bleda do Ljubljane.
Zbudim se nekaj pred pol šesto uro, dež še kar "udarja" po oknih in si mislim "Šment, bo pa ja prenehalo". Pa žal ni in pokličem IzYja ter za pol ure prestaviva štart. Torej me boljša polovica odpelje ob pol osmih na Bled na "pumpo". Izy je že mal premražen in mi kasneje zaupa da je kar malo upal, da bom odpovedal tek :? . Torej začneva po dežju, sledi prvi klanec od Save Dolinke do Lesc, pa sva se z debato kar zamotila. Sledi prečkanje železniške proge, kjer naju je vlak prisilil k ustavitvi. Ravnina od Lesc do Radovljice se mi zmeraj zdi kar dolga, pa čeprav je samo cca 800 metrov. Pretečeva skozi "Radolco" in hop na še ne odprto avtocesto. Po cca uri teka preneha deževati in pokaže se prekrasni, zasneženi Triglav in nad njim sinje modro nebo. Malo pomodrujeva, kako žal nama bi bilo, če bi ostala doma. Pretečeva viadukt in tunel Peračica in potem naj bi cca 1 km tekla po avtocesti do Podbrezij. Pa je Izy našel rešitev in sva tekla za ograjo po gozdu. Super rešitev je bila to. Sledi Podbrezje, prehod reke Tržiška Bistrica, Naklo in (spet pumpa) Kranj. Tam naju čaka moja boljša polovice oziroma oskrbovalno vozilo. Noge so še v redu, volje je še več kot dovolj. V Kranju se nama pridruži še en tekač, bil je sicer še malo "včerajšnji" ampak smo "dobr rezal" še naprej.
Tečemo mimo Qulandije in čez delavski most, po desni strani reke Save. Debate je toliko, da kilometri neverjetno hitro minevajo. Dohiti nas Izy-jeva boljša polovice in Izy je neverjetno srečen. Prej je tekel v Gorskih copatih, boljša polovica pa mu je preipeljala copate za asfalt. Tam se tudi "včerajšnji" tekač obrne in se vrne v Kranj. Od Kranja do tega postanka je cca 8 kilometrov.
Ozračje se je kar "lepo" segrelo, to se pozna tudi na tempu. Tempo je bil sicer hitrejšiu, kot sem oz. sva ga načrtovala.
Medvode se kar hitro "prikažejo", sledi pa je tisti "ubijalski" spust do Save oziroma najboljšega soseda. Prav trpiva na spustu, ki je pa dold le cca 500 metrov. Sledi osvežitev in še tistih deset kilometrov mimo Mednega, Stanežič in "pumpe" v Vižmarjih. Tam pa zasluženo pivo :!:
Občutki po takem teku so fenomenalni. To je moja do sedaj najdaljša pretečena razdalja. Bo pa treba take razdalje še kdaj ponoviti. Kakšne prevelike utrujenosti mišic ne čutim, mislim da bo jutri vse v redu.

Samostojni, hvala za čestitke in vabilo za Logarsko.
Mislim, da sem še malo "prezelen" za 75 kilometrov Logarske :?
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Èestitke za domiselno idejo "Tek od pumpe do pumpe". In seveda za opravljen izziv.
Uporabniški avatar
 lenči
Čestitam :laola
Uporabniški avatar
 Tedi
Eh v gorskih supergah res za delat dolgih razdalj :roll:
Je pa za jutranji naliv precej pomagalo :wink: Mi ni žal čeprav sem pridelal nekaj spontanih krčev...

V glavnem, kdor še ni tekel dolge razdalje toplo priporočam, da o tem razmisli 8) seveda ko se boste tega lotili vzemite s sabo dobrega kompanjona (npr. Radolca)
50% uspeh je zagotovljen, ostalih 50% pa je vsekakor na vas :D

Pot prijetna kot že dolgo ne... kolega mi je par dni pred tekom dejal da bova popolnoma razvrednotila tek 8.2. :roll: pa se ni za bat, so bili tukaj popolnoma drugi interesi
Zanimivo je da kamor koli greš srečaš poznane ljudi (ali pač oni tebe) . Marjan s Kališča mi je pognal andrenalin po žilah, ko je v hecu rekel "a vaju peljem" :shock: Sledila je kratka debata:
M:"Do kam pa gresta?"
P&T:"ja do Ljubljane"
M:"Kam pa potem?"
P&T:"Potem pa na pir" 8)

S prijetnim nasmeškom se je Marjan tudi poslovil in ostala zgodba se je odvila po prej razvidnem dialogu :wink:

p.s. Boss upam da si mačka uspešno pregnal :wink:
Uporabniški avatar
 samostojni
Radolca napisal/-a:Občutki po takem teku so fenomenalni. To je moja do sedaj najdaljša pretečena razdalja. Bo pa treba take razdalje še kdaj ponoviti. Kakšne prevelike utrujenosti mišic ne čutim, mislim da bo jutri vse v redu.

Samostojni, hvala za čestitke in vabilo za Logarsko.
Mislim, da sem še malo "prezelen" za 75 kilometrov Logarske :?

Radolca in Izy še enkrat čestitke obema, predvsem pa tudi obema boljšima polovičkama :clap: :rol: :clap: :juhuhu: :clap: le kaj bi mi brez njih, tud vidva, pa Lovrota tud moram oment d j moral pravilno prehranjevanje vmes met, da je pol klapalo vse to futranje vaju pa njega, mnde ja težje potrpi :?: :roll: :lol: :lol: Dej mu mal pomahi namest mene :-- :--

Glede na to da tečemo predvsem po zelenju in čistem zraku, se mi pa ne zdiš prezelen, kvečjemu si bolj bio organski k tolk ogljikovega dioksida proizvedemo vmes, se pa porodijo marsikatere preizkušnje med tem, tud :beer: laškega se da vmes dobit - preverjeno lani, pa ko prideš do tele reklame... http://www.mojvideo.com/video-slovenija-moja-dezela-nostalgicna-reklama-za-slovenijo/1ae7bf4ec4bd78275bb9&page=&viewtype=&category= no table ni več take, dolina pa ostaja, si pa že blizu, pa si jo zapoješ ko se težave pojavljajo, pa mal smeha vmes - blagodejni učinek na bolečine al pa kar tako za spodbudo :lol: :juhuhu: :hehe: :rol: :lauf: :-- :lol: :beer:
Boš videl fenomenalne občutke...mislm čutil mogoče pa ne bo tako hudo. zdej nas je že okol 100 prijavljenih in čez 20 punc j.bela cesta bo gužva na startu. :lol: :lol: :lol:

Pa pozitivno http://www.drustvo-maratoncev-celje.si/logarska.html razmisl, sej za najmlajšega bo gorski zrak dobro na zdravje delal, mej ddrug se pa tut ne bomo slab meli.... :clap: :clap: :clap: :rol: :juhuhu: :hehe: :beer: :TF)
Uporabniški avatar
 Radolca
Hvala vsem za čestitke in Izy-ju hvala enako, kar se kolegialnosti in družbe med tekom tiče
Še par prelepih slikc, kjer so naju "paparazi" uspeli dobiti
http://www.moj-album.com/uredi/kobilica ... 1/?stran=1
Prva je s štarta na Bledu (kjer nisva vedela ali bova tekla "Ljubljanski maraton 2007"-dež), tretja iz "pumpe" v Kranju zadnja pa od tam nekje z desnega brega Save
Uporabniški avatar
 grb
Ojla

Svaka cast. Dobro sta tole oddelala.

G.
Uporabniški avatar
 stepsi
Radolca bravo! Mislim da ni več razlogov za odsotnost s ta dolgega lublanca :D

Bo treba na kšn pir skup da podaš malo izkušenj... Sam se zj še ne upam črpat izkušenj na takih razdaljah, bom se raj učil od drugih... :wink:

Kr tko naprej.

Se vidmo na SAM-u (u cilju :D )
Nazadnje spremenil stepsi, dne 25 Avg 2008, 08:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 še1PR
Bravo!! :cast:
 Iggy77
Bravo fanta, čestitke tud z moje strani. Meni se ta pot vleče že z avtom, tko da kapo dol. Žal me je bolezen prikovala na posteljo, tko da nism mogu kkšne fotke pridt nardit, obljubim pa da naslednjič, ko pripravita nov podvig ;)
 Jožko
Čestitke tudi s strani Graparskih kerlcov, še kakšno vzpetinco bi vljučila pa bi bil že pravi gorski maraton. :cast:
Uporabniški avatar
 Radolca
Hvla še enkrat :!: za čestitke
Sva se potrudila in uživala, samo na koncu se nama je pa že na :toast: mudilo
Takle tek "Od pumpe do pumpe" bi lahko postal kaj tradicionlnega in ga ponovimo vsako leto :?: :?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA