prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Pozdravljeni

S tekom se ukvarjam ze pribljizno dve leti. Glede cevljev nisem nikoli veliko kompliciral in tudi nisem imel nekih bistvenih tezav. Prejsnje cevlje sem imel Adidas in sem bil z njimi zelo zadovoljen, nikoli problemov z njimi. Sedaj imam Mizuno Wave genesiss in imam z njimi stalne tezave. Na desni nogi dobivam konstantno zulje v predelu ahilove tetive. Torej ocitno ti copati niso zame.

Nekaj podatkov o meni:

velikost - 186cm
teza - 88kg
starost - 23 let
podlaga teka - makedam, gozdne poti, malo asfalt
tecem 3× do 4 na teden
stopala so mi rekli, da imam normalna (nisem pronator)

Torej sedaj razmisljam o nakupu ADIDAS Response Cushion. Kaj menite, ali so ti copati primerni zame? Hvalezen bi bil, ce mi podate morda se kaksen vas predlog.

Hvala in LP
Uporabniški avatar
 vigor
Tudi jaz sem včeraj fasal en žulj na predelu ahilove tetive, kar se mi je zdelo zelo čudno saj do zdaj nisem v teh supergah še nikoli dobil žulja na ahilovi, pa laufam v teh supergah (New Balance) že kar nekaj časa.
Ena rešitev ki jo vidim, je ta da se pred tekom na kritične dele zalepi flajštr, to mi je pomagalo pri rolerjih kjer sem po vsaki vožnji 30min+ dobil žulje na zunanjem gležnju. Odkar si pred tem nalepim flajštr, žuljev tam ni več.
 amaze646
Ja res je, flajstri pomagajo samo vecno limat si jih na noge ... :( . Uporabljam tudi nogavice za tek, pa vseeno mi mizuno malici podplat. Mislim, da je tako, da doloceni suhi ti pac ne pasejo na nogo in konec. Skos sem dobival zulje, ampak ta, ta je pa masiven, krvav zulj, ogromen. Tako da laufat vsaj kak teden ne bom mogu. :(
Uporabniški avatar
 vigor
Eni tekači tudi odrežejo tisti zgornji del pete (ne vem kako točno se reče tistmu delu). Lahko probaš tudi s tem, če te žuli bolj visoko po ahilovi. Hja večji problem so žulji, ki nastanejo na podplatu, tam pa res nimaš kaj. Tako da v tem primeru flajštri najbolj prav pridejo. Naslednjič pa veš da ne kupovat takšnih superg. Samo tega je tolko da res ne moreš vedet ali te bodo ožulili ali ne.
Sem pa nekje zasledil tudi, da si nekateri tekači, predvsem gorski, namažejo nogo z enim gelom al kremo, preden nataknejo nogavico. Ta gel naj bi zmanjševal trenje in posledično nastanek žuljev.
Uporabniški avatar
 Savinjčan
Katere nogavice pa uporabljaš za tek? Jaz sem tovrstne težave skoraj povsem odpravil z uporabo boljših, tekaških nogavic. Že kakšno leto za tek uporabljam samo nogavice Mico in od takrat je dosti bolje. Seveda je še vedno glavni problem copat, vendar lahko (to je moje mnenje!!!) veliko narediš z uporabo kvalitetnejših nogavic...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA