Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Bosti
mare napisal/-a:Kejžar je lahko zadovoljen, da ga pošiljajo na izlete na olimpijske igre. S temi normami je res hudo narobe, da pride na igre nekdo, ki mu je cilj (nerealen) biti na 50. mestu, potem pa dosega čase rekreativcev in uvrstitev pri repu skupaj z eksoti. V kakšnem drugem športu (npr. judo ali veslanje) pa se niti potencialni kandidati za kolajne ne uvrstijo na igre. Zanimivo, da je lahko relativno povprečen tekač profesionalec.

res je, da Kejžar ni nevem kako blestel a vseeno si je vsekakor zaslužil nastop na OI, saj je izpolnil normo 2:18, kar je povsem spodoben rezultat in ga verjetno v tem trenutku ne more doseči noben drug slovenski atlet. Čas pod 2:30 definitivno ni vrhunski je pa daleč od ''časov rekreativcev'' še posebej v težjih pogojih kot so na večini množičnih maratonov.
Sicer je bil Kejžar res bolj pri repu, a vseeno ni prehitel zgolj eksotov, prehitel je npr. Burundijca Nshimirimano, ki je pred dvema letoma zmagal na ljubljanskem maratonu. Če pa so eksoti vsi, ki nimajo osebnega rekorda pod 2 urama in desetimi minutami, potem pa je res bolj malo dobrih maratoncev, v Evropi bi jih lahko prešteli na prste ene roke. Sploh pa je Kejžar star 42 let in od njega res ni bilo pričakovati kaj veliko, kar je tudi sam povedal.
Uporabniški avatar
 zlopi
mare napisal/-a:Kejžar je lahko zadovoljen, da ga pošiljajo na izlete na olimpijske igre.

... še en Staretov vernik ...
Lp, zlopi
Uporabniški avatar
 tadejk
Bravo Kejžar!

V zadnjih nekaj letih je edini Slovenec, ki je sposoben maraton teči pod 2:30. Tudi če je po vaše to plačan izlet, je vseeno vrhunski za slovenske razmere in si je zaslužil.

Narobe ni, da je AZS in OKS poslala Kejžara na OI, narobe je to, da v vseh teh letih niso uspeli vzgojiti niti enega normalnega dolgoprogaša, kaj šele maratonca :?
Uporabniški avatar
 Damijan
Se mi zdi, da smo malce bolj dojemljivi in emocionalni za tekaškim dosežkom
Kejžarja, ker vendarle malce bolje razumemo, kaj pomeni maraton okoli
2,30. Lep čas, za veliiiiiko večino nedosegljiv, svetlobno hitro. OK, norme so
bile postavljene, tu ni kaj. Toda - govorimo vendar o sami uvrstitvi: le-ta pa je ne
glede na okoliščine (ki so itak za vse enake) porazna.

Prikimavam pa Tadeju: žalostno je, da ostaja veteran še vedno najhitrejši.
Po mojem skromnem mnenju materijo imamo...
Uporabniški avatar
 PeterM
Mene je neizmerno fasciniral Samuel Kamau Wanjiru.
:) Teči 2:06:32 ob 32 stopinjah in visoki vlagi se mi zdi nadčloveško.
Način kako je pritekel v cilj, svežina, ki mu je ostala še ob koncu izjemno hude preizkušnje, vse to se mi zdi tako neverjetno, da mi gredo kocine pokonci.
:) Seveda gre za tekača, ki je velik talent in hug garač, ki je treniral tudi na Japonskem pod vodstvom omimpiskega prvaka, gre za tekača, ki precej trenira v kampih s kopico izjemnih kenijskih kolegov.
In poezija v gibanju je tu. :)

Rioman Kejžar je še najmanj kriv, da je pri 42-ih letih edini slovenec z izpolnjeno normo za OI v maratonu. V zadnjih nekaj desetletjih je bil edini slovenec, ki je bil bolj konkurenčen na mednarodni sceni Mirko Vindiš.
 tina1970
Mislim, da je trenutno edini naslednji kandidat za dober maratonski tek Mitja Kosovelj. Če bo treniral kot do sedaj, mu London 2012 ne uide.
Uporabniški avatar
 ero
Tina, si me prehitela. Mitja je že naš najboljši maratonec. namerno se ni spuščal v lovljenje norme za Peking, ker se pripravlja na London. fant ima pravo glavo, izjemne sposobnosti in odličnega trenerja. pred njim je prihodnost!
Uporabniški avatar
 Damijan
Kako pa je sploh pri nas s treningom maratona?

Se mi zdi, da je to tako individualna stvar, pa stvari je treba imet poštimane
v glavi. Po drugi strani pa se spomnim, da je Paula R. svoj čas imela dopisni
trening. Upam, da se bo vse poklopilo, da ne bo na koncu denar problem, in
- tudi jaz navijam za Mitjo!
Uporabniški avatar
 RoKo
tina1970 napisal/-a:Mislim, da je trenutno edini naslednji kandidat za dober maratonski tek Mitja Kosovelj. Če bo treniral kot do sedaj, mu London 2012 ne uide.

ne samo da mu ne uide London 2012, ne uide mu tudi uvrstitev. Mislim, da bo ob povratku doživel sprejem ki ga :Fslo znamo narediti. Malo prehitevam, pa kaj čmo...............
Uporabniški avatar
 raf
Damijan napisal/-a:Kako pa je sploh pri nas s treningom maratona?

!

Januarja sem imel priliko poslušati predavanje Kejžarja(moral je nekaj zaslužiti za svoj trening) o tem, kako se bo pripravil za OI. Mislim, da je rekel, da mora v feb., mar., aprilu in maju na mesec prelavfat več kot 800 km in da mora poleg vsega tega delati še vaje in ostale zadeva, ker je to njegov poklic. Predvidevam ,da je vse to naredil in rezultat je bil viden par dni nazaj. Skratka maraton je zelo zajebana stvar, ker je enostavno cel kup modleov, ki so že po telesni konstrukciji veliko bolje grajeni kot mi in tudi res je to, da se s tem pri nas ne da preživeti, ker je stvar preveč individualna in ni posluha sponzorjev.
Uporabniški avatar
 NaceM
zlopi napisal/-a:
mare napisal/-a:Kejžar je lahko zadovoljen, da ga pošiljajo na izlete na olimpijske igre.

Lp, zlopi

Kolikor vem, bi Kejžar moral na eno preteklo olimpijado, je naredil normo, pa ga gospodje iz olimpijskega komiteja raje niso uvrstili v slovensko olimpijsko reprezentanco... So pa dve jadralki, ki nista naredili norme, sta pa bili sorodstveno povezani z direktorjem največjega sponzorja...
Sicer pa.. Podobna svinjarija se je zgodila še v rajnki Jugi z mariborskim plavalcem Matjažem Koželjem.. Še celo pojavil se je na štartni listi na olimpijadi v Seulu se mi zdi... Gospodje iz olimpijskega komiteja juge, ga pa niso uvrstili v reprezentanco kljub doseženi normi... In takšnih packarij je ogromno!
Kejžarju pa... KAPO DOL! (Kakšnemu g. iz komiteja pa priporočam, da naj proba preteči ... Samo preteči 42,195 km...)
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Dobra tekma
Vesel sem, da smo imeli predstavnika :Fslo
Nismo računali na .. kaj vem ... in zato ...
... bravo Roman Kejžar in hvala.
Uporabniški avatar
 mare
zlopi napisal/-a:

Lp, zlopi

Si pa smešen! Če ne veš so olimpijske igre tekmovanje in ne rekreacija, kjer je junak lahko vsak, ki priteče na cilj. Če se zdi tebi 67. mesto uspeh, si poglej še Kejžarjeve druge uvrstitve na OI in vedi, da je na svetu še vsaj 100 maratoncev, ki so sposobni maraton hitreje preteči. Kejžar je mogoče res slovenski najhitrejši maratonec, ampak zato še ni treba, da gre na OI, saj tudi ni šel najboljši skakalec v daljino, pa troskokaš, noben boksar, dvigalec uteži itd., pa vsi zelo trenirajo. Pravim samo, da so norme očitno zelo neprimerljive in nekaterim vrhunskim športnikom onemogočajo nastop, nekateri povprečneži pa si lahko privoščijo izlet na državne stroške. Pa naj si ga, saj si ga je tudi kar nekaj funkcionarjev, samo ne potem kvasiti tako debelih, da je 67. mesto uspeh.
Uporabniški avatar
 MihaPR
mare napisal/-a: Kejžar je mogoče res slovenski najhitrejši maratonec, ampak zato še ni treba, da gre na OI

Kolikor vem norme določa mednarodni olimpijski komite in ne naši funkcionarji in kolikor vem je Kejžar normo izpolnil in si je zato zaslužil udeležbo.
Uporabniški avatar
 Kratos
tadejk napisal/-a:Bravo Kejžar!

V zadnjih nekaj letih je edini Slovenec, ki je sposoben maraton teči pod 2:30. Tudi če je po vaše...

8. Ljubljanski maraton
Maraton - 42km - Moški

ZDRAVKO VOLKAR 2:29:20

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA