prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 tadejk
Lep pozdrav!

Oglašam se prvič v tem forumu in lepo je, da ste/smo združeni in lahko izmenjujem koristne informacije.

V Tomas sportu v Mariboru (Europark) sem kupil copate Nike AIR Kantara 20% ceneje, kot redna cena. Razlog: Ljubljanski maraton in prevelika zaloga. Je pa lepo 24kSIT namesto 30kSIT.
Copati so pa fenomenalni, preveril.

:D :D :D :D
 t
tadejk napisal/-a: V Tomas sportu v Mariboru (Europark) sem kupil copate Nike AIR Kantara 20% ceneje, kot redna cena. Razlog: Ljubljanski maraton in prevelika zaloga. Je pa lepo 24kSIT namesto 30kSIT.
Copati so pa fenomenalni, preveril.

Živjo tadejk!
Ravno ta model sem probavala tudi jaz v Tomas Sportu, samo da je sedaj tu v Ljubljani cena spet 30 jurjev. A lahko napišeš malo več o teh supergah na Forum. Stabilnost noge?????? Zanima me kako se obnesejo, če z njimi tečes izven poti, po neravnem terenu, po kakšnem grušču. Meni so se zdele KANTARA bolj stabilne kot pa NIKE Air Max MOTO model, ki ima še več zračne blazine v petnem delu podplata.
 PPoce
Kantara so vsekakor bolj stabilni (imam oba modela) in predvsem veliko bolj blaženi v petnem delu (tudi pri prstih samo razlika ni tako očitna).
Max Moto ni kar bi moral biti - blažen in stabilen copat.
Resnično mi ni jasno kako so lahko ocenjevalci Max Moto opisali kot dobro blažen v petnem delu. Tekel sem oz. tečem v 6 različnih modelih Nike copat (še Skylon, Pegasus, Tupu in Trail Pegasus) in Max Moto je od vseh najtrši v peti.

So pa novi Kantara precej različni od starega modela - večji in manj trdi/togi - po prvem občutku (imam le model 2002).
Tako da priporočam Kantaro (edini problem znajo biti žulji pri notranjem delu pete - kjer je plastika za stabilnost - mene po več kot 15 km skoraj vedno malo ožuli, izgleda pa novi model malce drugačen) ali če ne potrebuješ stabilniosti Pegasus.

Za po makedamu ali potkah po gozdu ni problemov.

Lep dan
Uporabniški avatar
 nada
Pozdravljen Tadej¨!

Ko se že ravno pogovarjate o copatih in žuljih bi nekaj vprašala. Jaz konstantno dobivam žulj na stopalnem loku, pa ne vem kaj je vzrok za to. Ali so to napačni copati (trenutno tečem v Air storm pegasus), ali so krive nogavice? Daj napiši mi pameten nasvet, pa dobrodošel na tekaškem forumu

LP, Nada
 teda
Nada, naj te potolazim. :P tudi pri meni se je na zacetku pri tej vrsti obutve dogajalo enako - pocakala (brez teka) sem, da ogromna zulja uplahneta, sedaj pa je prima. Lp!
Uporabniški avatar
 miro
Nada
Tudi sam sem dobil žulj na stopalnem loku enkrat zaradi mokrih nogavic
(zaradi dežja)in so se malo zgužvale tako , da menim , da so tudi pri tebi krive nogavice.
Lp
Miro
 teda
:P Miro, kaj ni ta (Air storm pegasus) model obutve tisti, ki preprecuje prepotene nogavice in premocitev kar se dezja tice?
Uporabniški avatar
 matjaz
preizkusi razlicne nogavice, sam imam za razlicne modele superg (pegasus, pegasus storm, skylon, asics) razlicne nogavice, vem da se slisi hecno, ampak ce falim imam probleme z zulji. Osebno pa menim, da bos tesko nasla superge v katerih se ne bbos znojila, pri znojenju so zopet v igri nogavice. Vem da se vse tole slisi kot znanost.
Uporabniški avatar
 miro
Teda
Imel sem neki drugi - starejši model copat -Nike.
Tudi sedaj imam Nike , vendar prisegam na Mizuno.
Mislim , pa če močno dežuje ne ostanejo nobene nogavice suhe.
Mimogrede ,ko so mi se nogavice nagrbančile sem bil na kar zahtevnem gorskem teku.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 sbojan
Na Ljubljanskem maratonu 2002 sem pod desnim palcem dobil žulj v velikosti polovice ping pong žogice. Magistra v lekarni mi je proti žuljem svetovala GEHWOL kremo za podplate. S kremo se mažem pred vsakim tekom, pred daljšimi teki pa tudi eno noč prej in nato spim v nogavicah. Od takrat žuljev nisem imel več.

Lep pozdrav. SB
Uporabniški avatar
 nada
Hvala Bojan, si bom kupila to kremo, potem pa ti poročam, kako se kaj obnese.

LP, Nada
 PPoce
Tudi jaz uporabljam to kremo in jo toplo priporočam (cena cca 1600 Sit, precej velika tuba ki mora držali par let).

Lep dan.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA