Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Loni
puertoloco napisal/-a:ne vem. pri višini 184 mam 73 kg. po moje kr normalna teža. vsaj nisem razmišljala, da bi blo treba še kaj dodatno shujšat :?

Je bilo verjetno samo ugibanje. Mislim, da moraš najprej počakati, da bolečina mine, probati še enkrat z istimi supergami, šele potem pa se odločiti za morebiten nakup novih. Sama sem jih morala zamenjati, pa je bilo vse OK.
 luzr
Kar bom napisal so deloma ugibanja, ker te ne poznam. Mišljeno je dobronamerno.
Če nikoli nisi tekla ali bila športno dejavna je tek lahko izjemen stres za telo. Pri tej teži, ki je glede na višino normalna vseeno rabiš dovolj dobro blažene copate. Vsaj dokler nimaš izdelane tehnike.
Če se telo upira mu privošči čisto lahen tek ali hitro hojo. Uporabiš lahko tudi palice. Pri taki aktivnosti po ravnem sicr ne bo visokega srčnega utripa, ki je čistno na začetku prej škodljiv...
 puertoloco
vem, da je dobronamerno. kot takšno tudi razumem vsakršno mnenje. in sem zelo hvaležna zanj. da ne bo kakšne pomote :wink:
in takale debata, ki lahko človeka opomni na stvari, na katere sam ni niti pomislil, se mi zdi skrajno dobra zadeva.
 zappa
puertoloco napisal/-a:ne vem. pri višini 184 mam 73 kg. po moje kr normalna teža. vsaj nisem razmišljala, da bi blo treba še kaj dodatno shujšat :?

Blagor tebi, za tako idealno težo. Ko bi se lahko še jaz s tem pohvalil...:wink:
Sem samo ugibal, ker sem že večkrat kje slišal opozarjanje v zvezi s preveliko težo, tekom in sklepi. Želim ti, da čimprej rešiš težavo. luzr ti je dal dober nasvet. Glede na to, da te matrajo vsi trije sklepi, bi si dal jaz tudi komu pogledati način teka in postavljanja noge, tudi v povezavi s pravo izbiro copat, ki je res pomembna, sploh če se ti noga kamorkoli preveč zvrača. Na tujih forumih je dostikrat govora o različnih ortopedskih vložkih, ki si jih ljudje dajejo v copate za korekcijo koraka in s tem odpravijo določene bolečine in poškodbe. Spet samo ugibam, da ne bo pomote...
 puertoloco
ja zappa, oba imata prav. tudi meni se zdi, da bi bilo dobro malce preverit tehniko. če se prav spomnim, je nekje v celju to soboto ob 10h tekaški tečaj :?:
ve kdo, kje točno se to dogaja? sicer bom sama še pobrskala, ker prav gotovo kje piše, ampak če kdo ve iz glave...
pa tudi nove copate bo res treba nabavit. stari so že videli tudi boljše čase... enkrat v časih julija cezarja :roll:
Uporabniški avatar
 lenči
puertoloco napisal/-a:ja zappa, oba imata prav. tudi meni se zdi, da bi bilo dobro malce preverit tehniko. če se prav spomnim, je nekje v celju to soboto ob 10h tekaški tečaj :?:
ve kdo, kje točno se to dogaja? sicer bom sama še pobrskala, ker prav gotovo kje piše, ampak če kdo ve iz glave...
pa tudi nove copate bo res treba nabavit. stari so že videli tudi boljše čase... enkrat v časih julija cezarja :roll:

http://www.tekaskitrener.si/

Pošlji mail in preveri, če je še možno.
Uporabniški avatar
 niki
Mene so tudi na začetku bolela kolena, kolki in na koncu celo gležnji. S časoma se mi je telo navadil na ta način rekreacije in če pazim kako stopam ko tečem, predvsem pa ne pretiravam, je vredu. Jaz zase vem, kje pri teku delam napake, ker ko sem že kot otrok trenirala atletiko, kratke proge, sem imela enake težave s svojo držo, tako da zdaj pazim, da ne delam teh napak.
Sigurno pa je dobro preverit svojo tehniko v enem izmed tečajev.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA