prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 teka-teka
Tema o Hoferju je sicer na sosednjem forumu vendar nihče ni omenil tekaških copat.
No, mene zanima, če jih je kdo kupil, ali je vzel običajno številko ali je moral številko mal povečati. Jaz npr nosim copate 39, ko pa sem sprobala zadevo v trgovini, je bila 39 sumljivo majhna, 40 pa mal velika. Računam še na debelejše nogavice, ker bom tekla pozimi, če pa se zadeva ne bo izkazala za OK, bom copate drugače ponucala. Glede na to, da sem lansko zimo preživela v obujkah s paroprepustno folijo, ki sem jo obula v tekaški copat, je to zame amerika. Včer sem jih sprobala cca 2 km po hosti, pa so čist OK.
Torej kakšne številke copat so se vam zdele?
Pa ne prosim razgljabljat o tem, da so copate mal mim, pa da ... Včasih me je kar sram, ko vidim kako hitro so tekači izpred 30 let tekli v navadnih borovih copatah.
 msavic
Ti kar kupi ker če je pri hoferju je zagotovo kakovostno :)
Uporabniški avatar
 RoKo
Copati so edina stvar, ki ji nisem in ne nameravam kupiti v Hoferju.
Uporabniški avatar
 dexi27
Včasih me je kar sram, ko vidim kako hitro so tekači izpred 30 let tekli v navadnih borovih copatah.[/quote]

Ja včasih smo tud FIČKOTE vozli :D
 klopotec
Res smo včasih vozili fičkote, še prej pa smo se vozili z mopedi. Predvsem pa smo se vozili mnogo manj, občasni izleti in obiski pa so nam pomenili mnogo več kot danes.
Vprašanje o Hoferjevih copatih pa niti ni tako mimo. Ob tej inflaciji in standardu bo tek kmalu postal privilegij bogatih. Zamislite si tekaško, recimo štiričlansko družino z delavskima plačama. Če jo hočeš opremit in vozit dvakrat na mesec na teke, rabiš ohoho evrčkov. In je tako vprašanje o kvaliteti Hoferjevih poceni copatov čisto na mestu. Žal.

Če jih je kdo kupil, naj se kar ojunači in napiše, kako se obnesejo. Da ne bodo o njih sodili tisti, ki jih sploh niso imeli na nogah.
Uporabniški avatar
 solatka
PO moje pa tek (oz. tekaško udejstvovanje) je že privilegij bogatih.

Najprej oprema (majčke takve in onakve, kratke hlače, dolge hlače, taka vetrovka, ura, merilec srčnega utripa, copati).
Potem pa uradni teki. Že štartnine so vedno višje, potem še prevoz, pa hrana...

Jaz zase vem, da še doooolgo (če sploh kdaj) ne bom šla v kako profi trgovino s športno opremo, ker si pač ne morem privoščit tekaških copat za 120€. Pa še marsikaj drugega, o čemer raj sploh ne razmišljam.
To je resničnost. In vedno bolj bo.

In tek je poceni le, če tečeš res samo zase. V navadnih kratkih hlačah in navadni majici.
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Hoverjeve copate sem kupi že dvakrat. Prvi modri so stali nekako po spominu 6 Evrov. In so bili odlični za hodit. V njih se glede na ceno nisem upal tečt. Pa sem na lanskem Ptujskem maratonu pozabil svoje tekaške copate in sem ko sem že mislil, da ne bo nič s tekom v prtljažniku našel te superge in v njih tudi odtekel 21 km. Tekel sem zelo solidno in to, da nisem še bolje nikakor niso bili krivi copati, s katerimi ni bilo nobenih težav. Tudi drugi dan ni bilo nobenih posledic.

Drugi Hoverjevi copati, rumeni, so bili precej dražji. recimo 20 evrov. Mi pa delujejo bolj robustno, čeprav imajo blaženje boljše kot prvi. Tudi te imam za hojo, tekel pa v njeih še nisem.

Vseeno pa imam tako rad svoje noge, da jim skoraj vedno privoščim superge za 100 evrov. Občasno se mi zdi, da se da prav tako dobro tečti tudi v cenejših. V takšnih smo tekli pred desetletji - ti Hoferjevi so precej boljši.
Uporabniški avatar
 RoKo
Sem jih sicer obul v trgovini, pa so mi podplati nekam čudno (ne znam opisat) delovali. Kot da je vse nekam kontra nagnjeno, skratka ne zdijo se mi oblikovani po podplatu.
 saška
Sem fanta prepričala v nakup, ker on ne mara teka, ampak mi ga vseeno uspe včasih zvlečit zraven. Ima pa ene stare copate, ki so po mojem mnenju slabši kot nič. Glede na to, koliko on teče, bi bilo res škoda neke drage superge kupovat in bodo te čisto OK. Jih še nisva preizkusila, ker imam tak zobobol, da še hodim komaj. Sem pa jih v trgovini preizkusila in se je moja noga kar dobro pučutila not (imam pa normalen podplat in način teka, nobene supi- ali pro-nacije). Ne tako kot v mojih Nike, ampak boljše kot v starih copatih. Sem pa pred kakšnim tednom dala na sebe tudi tiste iz Lidla, ampak so bili res zanič.
Uporabniški avatar
 teka-teka
Hvala za odgovore. Itak sem že v štartu napisala, da me komentarji v stilu "Hoferjevi copati, ja to pa že ne... :shock: " ne ganejo.

Sem prečekirala letošnjo zimo in iz dnevnika treningov razbrala, da sem le 13x tekla v mokrih, sneženih, plojdrastih razmerah, ki bi gepirale nakupu goratex al pa membranskih copatk. Mokra tla hoste, dežek pa preživijo tudi običajne teniske.

No, upam, da me bodo Hoferjeve copate nesle nekaj km, drugače pa jih bom ziher uporabila za običajno hojo, igranje z otrokom itd.

Pri zajamčeni plački, samohranilstvu si poleg OK rezultatov za eno babnico po 40. letu, ki teče slabo leto, drugega glih ne morem privoščit.

Važen pa je gušt, ki ga daje tek...
Uporabniški avatar
 lenči
Teka-teka, če tvoji nogi pašejo, samo tekaj in uživaj v teku, pa ni važno, ali mamo "Hoferjeve" izdelke ali pa "Nike". Na zdravje pa itak znaš pazit :wink: :lol: .
Uporabniški avatar
 Radolca
sem mnenja da Hervisovi copati niso vredni prebite pare :cry:
Narejeni na Kitajskem v najjeftiniji fabriki.
Pač, vsi ostali copati so prav tako narejeni v Aziji z malo več tolerance oziroma izkušnjami
 saška
Radolca, torej v Hervisu imajo copate iz Kitajske, v TS in drugje pa iz drugih azijskih držav (iste znamke, modele) ali kako? Ali so tudi iz Kitajske, ampak iz drugih tovarn?
Malo sem OT, vem, ampak me res zanima. Hvala.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA