prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Damijan
IRA, a uporabljaš SportTracks? Tam je pod "Edit Activity" možnost "split
activity". Sam je še nisem uporabljal, a itak se z igračkanjem največ
naučiš... Če karkoli zavoziš, pa pač vse pobrišeš in z urce še enkrat
importiraš.

Evo - tule si ga sicer snameš:
www.zonefivesoftware.com/SportTracks/Downloads/

Glede tvojega mnenja o Polarju pa - kar nekako žasoten sem bil, ko sem se
letos poleti "poslovil" od 710tke. Tudi služila 6 ali 7 let, skoraj BP, toda 305
ima - razen dizajna in vodotesnosti - kar nekaj prednosti.
Uporabniški avatar
 klatez
Evo konkretni odgovori in pojasnila:

IRA napisal/-a:...Zadnje dva pa ... za vikend sem bila na morju, računalnik sem pustila doma, češ "saj FR shranjuje podatke" bom že potem prenesla vse skupaj na računalnik.
In sem šla na tek, odtekla svoje ... vse po starem.
Ko pa sem šla tečt drugič (ponavljam, nisem prenašala podatkov dol s FR-erja) pa mi je že po iskanju satelitov pokazalo moj stari čas ... ko sem hotla začet trening mi ga je štelo naprej ... od prejšnjega časa dalje.
...

Vedno, ko želiš imeti aktivnost zaključeno, jo treba resetirat na način, ki ga je opisal Slovon - držiš tri sekunde tipko lap. Predlagam, da to narediš vedno po koncu teka.

Če tega ne narediš, ti naslednjič doda nov tek kar zraven (v bistvu si mu dala ukaza Stop in nato Start - kot da bi se samo ustavila). To, da ga vmes ugasneš, ne igra vloge in FR ohrani podatke. S tem je preprečeno, da bi izgubila podatke, če bi zmanjkalo baterije.

Če pa vmes preneš aktivnost na računalnik, pa ti FR sam zaključi. In potem, ko ga znova prižgeš, začneš novo aktivnost. Prve tri teke si vedno po teku (in pred drugim tekom) prenesla podatke v GTC (Garmin Training Center) in zato nisi niti opazila, da je treba resetirat uro pred novo aktivnostjo...

IRA napisal/-a:...
Vse skupaj sem ustavila in pipkala od začetka "treningi" - "tek" ... spet začela ... vse ok!
Potem pa pridem domov, zmečem vse skupaj na računalnik in kr neki ...
Vse (oba teka) mi je postavilo pod MULTI SPORT ... treninga lahko gledam skupno ali ločeno, seveda je šlo pod datum prvega teka ... vse je tudi v miljah itd. skratka ... kr neki ...

Zanima me ali je kako mogoče ta dva treninga prestavit pod rubriko "tek" ... da bi imela zgodovino urejeno pač tako kot se spodobi :P

Je možno ta dva treninga ločit (pod drugega vpisat pravi datum) ... ?
...

V GTC ni problema prenesti te aktivnosti pod rubriko tek - uporabi "drag and drop" sistem (kot v raziskovalcu v windowsih - zagrabi file in ga povleči v mapo tek).

Milje v km - v GTC se nastavi takole: greš na View in označiš Metric units (klikneš - pika mora biti pri Metric units in ne pri Statue units).

Razdelit aktivnosti pa menda v GTC ne gre - uporabi SportTracks, ki ga je omenil Damijan.
Uporabniški avatar
 slovon
klatez napisal/-a:Razdelit aktivnosti pa menda v GTC ne gre - uporabi SportTracks, ki ga je omenil Damijan.

Ce si pa uporabnica jabolk (an apple a day keeps the doctor away, hehe), pa potegni dol Ascent (http://www.montebellosoftware.com/).

LP, slovon
Uporabniški avatar
 IRA
klatez napisal/-a:Evo konkretni odgovori in pojasnila:

IRA napisal/-a:...Zadnje dva pa ... za vikend sem bila na morju, računalnik sem pustila doma, češ "saj FR shranjuje podatke" bom že potem prenesla vse skupaj na računalnik.
In sem šla na tek, odtekla svoje ... vse po starem.
Ko pa sem šla tečt drugič (ponavljam, nisem prenašala podatkov dol s FR-erja) pa mi je že po iskanju satelitov pokazalo moj stari čas ... ko sem hotla začet trening mi ga je štelo naprej ... od prejšnjega časa dalje.
...

Vedno, ko želiš imeti aktivnost zaključeno, jo treba resetirat na način, ki ga je opisal Slovon - držiš tri sekunde tipko lap. Predlagam, da to narediš vedno po koncu teka.

Če tega ne narediš, ti naslednjič doda nov tek kar zraven (v bistvu si mu dala ukaza Stop in nato Start - kot da bi se samo ustavila). To, da ga vmes ugasneš, ne igra vloge in FR ohrani podatke. S tem je preprečeno, da bi izgubila podatke, če bi zmanjkalo baterije.

Če pa vmes preneš aktivnost na računalnik, pa ti FR sam zaključi. In potem, ko ga znova prižgeš, začneš novo aktivnost. Prve tri teke si vedno po teku (in pred drugim tekom) prenesla podatke v GTC (Garmin Training Center) in zato nisi niti opazila, da je treba resetirat uro pred novo aktivnostjo...

IRA napisal/-a:...
Vse skupaj sem ustavila in pipkala od začetka "treningi" - "tek" ... spet začela ... vse ok!
Potem pa pridem domov, zmečem vse skupaj na računalnik in kr neki ...
Vse (oba teka) mi je postavilo pod MULTI SPORT ... treninga lahko gledam skupno ali ločeno, seveda je šlo pod datum prvega teka ... vse je tudi v miljah itd. skratka ... kr neki ...

Zanima me ali je kako mogoče ta dva treninga prestavit pod rubriko "tek" ... da bi imela zgodovino urejeno pač tako kot se spodobi :P

Je možno ta dva treninga ločit (pod drugega vpisat pravi datum) ... ?
...

V GTC ni problema prenesti te aktivnosti pod rubriko tek - uporabi "drag and drop" sistem (kot v raziskovalcu v windowsih - zagrabi file in ga povleči v mapo tek).

Milje v km - v GTC se nastavi takole: greš na View in označiš Metric units (klikneš - pika mora biti pri Metric units in ne pri Statue units).

Razdelit aktivnosti pa menda v GTC ne gre - uporabi SportTracks, ki ga je omenil Damijan.

Najlepša hvala!!!

Ubistvu je tako - vaja dela MOJSTRA!!!
Vse od opisanega sem danes že pogruntala (itak me je žrlo k svina :D ), edino treninge pod tek še nisem uspela spravit - karkoli sem sprobavala mi jih noče in noče prestavit.

Bi mi pa to zelo prav prišlo, ker sem danes spet nekaj UŠPIČLA in intervali so se rodili pod "Other" - bemumast!!

Ok, ok ... zdej sem šla vse pregledat in spet nastavla, da imam spodaj desno tekača naštimanga ... men se zdi, da se tole meni kar samo prestavlja pod svoje rubrike - je možno ? :roll: :?

Ampak najverjetneje sem uspela jaz to naštimat, ko sem brskala in "popravljala" včerajšnjo situacijo!

No jutri sem fraj treninga, upam, da bo v sredo na pravem mestu!

Za prvo informacijo o resetiranju pa najlepša hvala, se jo bom navadila delat kar avtomatsko, da ne bo kakšnih problemov brez zveze...
Točno tako je bilo kot si opisal, ostale treninge sem takoj dala na računalnik in ko sem štartala z novim se je začelo iz nule!

Hvala lepa še enkrat, grem probat prestavit še vse "mimosunjene teke" v pravo rubriko!

Lp
Uporabniški avatar
 IRA
Evo iz "Other" je šlo iz MultiSport pa ne :wink:
Uporabniški avatar
 Vreme
No pa sem tudi sam postal ponosni lastnik ne 305tke ampak 205 ,ki pa tako ali tako ima iste funkcije kot 305 razen seveda pulzmera, ki pa ga tako ali tako že nekaj časa ne uporabljam. Veliko sem si pomagal z to temo in stvarca deluje odlično! :D

Imam pa problem pri prenosu podatkov iz Training Centra v SportTracks. Prenos prvih dveh treningov sem opravil brez problema, današnjega pa nikakor ne spravim v SportTracks. Poskusil sem že vse mogoče, deinštaliral Garminov Training Center pa nič! Pri uporabi Export historij se mi izpiše :
Koda: Izberi vseGarmin Training Center failed to write to the history file :D:/mesto kjer naj bi shranil navedeno datoteko   

Me pa še zanima ,nekje sem zasledil, da Garmin uporablja celo vrsto različnih datotek, sam pa sem zasledil samo datoteke z končnico tcx
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Jaz razmišljam da bi si nabavil 305-ko. Mam bon za -15 % še z enega teka in bi ga tako dobil za dobrih 200 €.

Zanima me, če se splača. Je to igrača ali koristen pripomoček?
Uporabniški avatar
 IRA
Bojan Ambrožič napisal/-a:Jaz razmišljam da bi si nabavil 305-ko. Mam bon za -15 % še z enega teka in bi ga tako dobil za dobrih 200 €.

Ti samo nabavi ...

Jaz bi prej dedca zamenjala kot FR - 305 :D
(upam, da mu tale komentar uide :roll: )
Uporabniški avatar
 markor
Vreme napisal/-a:No pa sem tudi sam postal ponosni lastnik ne 305tke ampak 205 ,ki pa tako ali tako ima iste funkcije kot 305 razen seveda pulzmera, ki pa ga tako ali tako že nekaj časa ne uporabljam. Veliko sem si pomagal z to temo in stvarca deluje odlično! :D

Imam pa problem pri prenosu podatkov iz Training Centra v SportTracks. Prenos prvih dveh treningov sem opravil brez problema, današnjega pa nikakor ne spravim v SportTracks. Poskusil sem že vse mogoče, deinštaliral Garminov Training Center pa nič! Pri uporabi Export historij se mi izpiše :
Koda: Izberi vseGarmin Training Center failed to write to the history file :D:/mesto kjer naj bi shranil navedeno datoteko   

Me pa še zanima ,nekje sem zasledil, da Garmin uporablja celo vrsto različnih datotek, sam pa sem zasledil samo datoteke z končnico tcx

Oj Vreme,
zakaj pa ne uvažaž "direktno" iz FR v SportTracks? Jaz delam tako in do sedaj nisem imel problemov.
lp
m
Uporabniški avatar
 Damijan
@ Vreme: Točno tako, kot pravi Marko - direktno iz urce v ST, in to je to...

@ Bojan: to je zelo koristna igračka :lol: . Saj si videl, da marsikdo omenja
motivacijo. Sicer dvomim, da bi te z njo imel težave, ampak - po drugi strani
pa verjamem, da si boš z neštetimi plug-ini močno popestril tvoje teke...
Uporabniški avatar
 slovon
Bojan Ambrožič napisal/-a:Jaz razmišljam da bi si nabavil 305-ko. Mam bon za -15 % še z enega teka in bi ga tako dobil za dobrih 200 €.

Splaca se v strogo ekonomskem smislu ne, saj teh 200 EUR ne bos vec videl, ker urca ne tiska denarja :-)

Zame je zakon sprotni prikaz tempa in pretecene razdalje (in potem naslajanje doma, ko mi narise crto po zemljevidu, kje sem lutal).

Toys for big boys and girls ;-)

LP, slovon
Uporabniški avatar
 Vreme
markor napisal/-a:
Vreme napisal/-a:No pa sem tudi sam postal ponosni lastnik ne 305tke ampak 205 ,ki pa tako ali tako ima iste funkcije kot 305 razen seveda pulzmera, ki pa ga tako ali tako že nekaj časa ne uporabljam. Veliko sem si pomagal z to temo in stvarca deluje odlično! :D

Oj Vreme,
zakaj pa ne uvažaž "direktno" iz FR v SportTracks? Jaz delam tako in do sedaj nisem imel problemov.
lp
m

ja sem pomisli na to možnost a mi Garmina SportTracks ne prepozna, ali drugače povedano, ko kliknem na ikonico Import Garmina ni neikjer!!!
Uporabniški avatar
 Vreme
Mi ni dalo miru, pa sem še brskal. Seveda gre prenašati podatke direktno, je pa treba stisniti ikonico Garmina ne mapice :twisted: Ok to torej rešeno.

Sadej pa me zanima še eno vaše mnenje. Spodaj je graf mojega 10 km teka v nedeljo. Me zanima ali je to normalno, ali pa se resnično tako zaganjam pri teku, gor dol mislim!

Slika
 Liquid

Bojan, kje boš nabavil. Za Hervis imam jaz 20% bon za popust, tko da če rabiš ....
Uporabniški avatar
 IRA
Liquid napisal/-a:

Bojan, kje boš nabavil. Za Hervis imam jaz 20% bon za popust, tko da če rabiš ....

Kje si bil prejšnji teden :twisted: :twisted: :twisted:

Vreme ... pomojem se zaganjaš :lol:

Meni pri "normalnem" teku kaže dokaj enakomeren graf, pri intervalih pa dosti bolj razgiban, tako, da mislim, da je tvoj graf samo realno stanje zaganjanja ...

Probaj naslednjič magari sproti opazovat hitrost in držat približno konstantno ... pač pogledaš vsake tolko na urco pa malo pospešiš ali upočasniš ...

Lp
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 35

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA