Moderator: lenči

Uporabniški avatar
 lenči
d.m.r. napisal/-a: Lenči, hvala za prevzeto majčko, še čisto malo, pa se "v živo" srečava na Ptuju. Se že veselim. Če se ne motim, nas pride še nekaj polžkov tja?

Lp, Dominika

Ja, nekaj nas bo na Ptuju, jih bomo že najdle :wink: .
Uporabniški avatar
 lenči
majcha72 napisal/-a:Kok si ti prjazna... :D
En velik HVALA ti pošiljam.
Sej bi kakšno rožco pripopala zraven, pa ni kaj dosti ustreznih smajlijev.
kot da sem jo, velja? ;)

Majcha, ti sam napiši, da si mal tekla, da bom vedela, da je pošiljka prispela :lol: :wink: :D
Uporabniški avatar
 lenči
Tina1 napisal/-a:Včeraj sem po enem tednu šla spet tečt, naredila sem en krog po polju-6,6 km. In tokrat me ni čisto nič bolelo, česar sem najbolj vesela. Prejšnji teden sem zmogla 2 taka kroga, ko bom enkrat naredila tri, pa bom blizu 21ki :)
Danes zjutraj pa sem šla dat kri, brez problema, še hemoglobin je bil presenetljivo visok-149.

Super, bravo, lepo počasi naprej :clap:
Uporabniški avatar
 solatka
marko85 napisal/-a:Eno butasto vprašanje: vi vedno tečete nek namišljen krog al se obračate nekje na pol poti pa tečete nazaj po isti poti? Jaz sem doma izven mesta in nimam možnosti tečt po ulicah. :) čeprav razmišljam o tem ,da bi se vozil v Maribor pa tekel po parku, ki je odličen poligon za tekače. Še posebej okoli treh ribnikov

Jaz ponavadi tecem en namisljeni krog, s tem, da po eni cesti tecem in tja in nazaj.
Vcasih grem v park tect, sam tam je tu mac dolgcajt. Pa kroge je treba stet, pol pa nikol ne vem a sem katerega spustila al ne.

Pač poišči eno progo ki ti bo všeč. (da ne boš skakal med avtomobili, pa da ne bo posejana s prostospuščenimi psi, pred katerimi boš moral bežati)
Uporabniški avatar
 Z*
marko85 napisal/-a:Eno butasto vprašanje: vi vedno tečete nek namišljen krog al se obračate nekje na pol poti pa tečete nazaj po isti poti? Jaz sem doma izven mesta in nimam možnosti tečt po ulicah. :) čeprav razmišljam o tem ,da bi se vozil v Maribor pa tekel po parku, ki je odličen poligon za tekače. Še posebej okoli treh ribnikov

Ne ga lomit, imaš vse za tek na domačem pragu. Mi meščani se pa vozimo iz mesta, da tečemo v naravi ... :rol:
Uporabniški avatar
 majcha72
@ lenči:
Saj tečem, ampak z muko. :(
Javim, ko bom spet tekla z navdušenjem, velja? Tvoja pošiljka je pa varno spravljena. :wink:

@ marko85:
V LJ sicer tečem po mestu in so ulice tako na gosto, da lahko izbiram poljubno pot. Tako da delam kroge, pa vsakič malo drugače, ker se naveličam. Sem se pa tudi že obrnila na pol poti in šla po isti poti nazaj in je prav tako kul.
Zaradi pomanjkanja časa običajno tečem ponoči. Prav hecno je, kako mesto dobi čisto drugačno dimenzijo, ko tečem čez dan. Tako da je vsaka trasa dvojna - dnevna in nočna. Da ne rata dolgčas :)

@ Z*:
Park v MB je že kul.
Komaj čakam, da bomo kakšen vikend tam, se bom prav tako odpeljala v mesto, da ga sprobam. :)
Uporabniški avatar
 lenči
Majcha, jst grem tud včasih z muko v službo :lol: . No, resno, pride vmes obdobje, kot ni pravega navdušenja. Meni je danes tek popestril moj kuža, seveda prvi kilometer je bil on v ospredju, potem je pa tako lepo tekel z mano, čisto počasi. No, na 4 km sem pa jaz morala opraviti svoje :oops: in je on mene čakal :wink: . Sva srečala nekaj tekačev in so naju lepo pozdravili :D . V petek bova spet šla. In tako sem dobila družbo za 6km teke, v čudovito polžjem tempu :juhuhu:.

In veste kaj sem danes preizkusila. Wega mi je v odgovoru napisal, naj poskusim dihati skozi nos, da me bo pošteno upočasnilo in znižalo tempo. sicer sem malček prehlajena, ampak sem vmes kar nekajkrat uspela dihati skozi nos (tempo je bil itak polžji :oops: ), samo za pozimi bom pa to sedaj še večkrat trenirala.
Uporabniški avatar
 IRA
lenči, hvala za info o tekih ... trenutno nič konkretnega na sporedu :roll:

Si bom pa kej zmislila :twisted: :D

Danes sem mela počitek pa tut tko za en k.... sem se počutla, da vprašanje, če bi sploh lahko speljala trening.

Se mi je naredil en šmorn (ječmen :wink: ) na učki pa so mi dal nek antibiotik, da sem bla praktično cel dan "meglena" in posledično se človek trudi gledat v računalnik in papirje ... kar pomeni, da se muči in začne bolet še glava ...

Skratka eno z drugim me je pokopalo ... hvala bogu za počitek dan ...
Sem si malo spočila učko na kavču, sedaj pa spet antibiotik pa počasi spat.

marko 85 ...
Tek po naravi je super! V začetku se ti zdi, da na selu praktično nimaš kje tečt, potem pa se kar pojavljajo vedno nove poti. Bolj tečeš, več variant se nabere :twisted:
Bog ne daj, da rineš v mesto tečt :shock:

Glede poti pa ... odvisno od proge, včasih naredim krog. Nekje se preprosto obrnem in tečem še nazaj (ker, če bi šla v krogu bi morala tečt po asfaltu in zelo prometni cesti, tako pa se vrnem po makadamu in čez polja) ... se pa trase tako ali tako spreminjajo.
Če nimam neke fiksne ideje o dolžini in kilometrini, preprosto stopim čez vrata in tečem ... se zmislim sproti :wink:

Ti samo tekaj .. v krogu ali pa ne :wink:

Lp
Uporabniški avatar
 solatka
Vceraj sem se spet delala da tecem :lol:
Ma pa je blo kr dobesedno tako.

Vsa navdusena sem se zanala na mojo progo. Pa so mi kmalu noge odpovedale. Nekje po enem 3 km mi je bilo vsega dovolj pa sem namest celotno dolzino pretekla sam polovico.

Verjetno so noge strajkale tud zarad tega ker cel dan nisem dala nic pametnega v usta. Nisem pa hotla pred tekom jest.

Mah ja.... bo ze.
Uporabniški avatar
 lenči
Solatka, prazen žakelj ne stoji pokonci :nono: , jest je treba. In odtekla si 3 km, kaj govoriš, tekla si, pač lepo po polžje, migala pa si. Saj si rekla, da hočeš tudi malo tko rekreacije po celodnevnem sedenju :lol: . No, vzemi to sedaj kot rekreacijo. Saj je čisto dovolj.
Uporabniški avatar
 solatka
Lenci, sej sem se ze na sredi zacela tolazit, da glavn, da mal migam pa svicam. :lol:

Ampak me je pa presinlo nekje na sredi, da bi ful pasal en TV vecer... tako v miru, s cipsom pa kokicami... :wink:
Heh ni cudno da mi tek ne gre od nog ce pa o cipsu razglabljam :roll:

No upam Polzki, da gre vam kaj bolje od rok.
Uporabniški avatar
 IRA
Dober dan polžki!

Danes sem spet dobila pod roke tabelo max pulza in % glede na max pulz.

Zanima me, če dejansko katera teče v območju "hujšanja" torej med 65%-75% ???

Meni se zdi tole skor nemogoče. Po tej taktiki bi jaz morala tečt pri pulzu od 126HR do 146HR ... jaz sem pa vsa presenečena, če mam povprečje pod 160HR.
Po eni strani sem ponosna, da sem tako znižala pulz, po drugi me grabi že slaba vest češ "a tko počasna sem bla" :P

Zdej me pa zanima, če dejansko katera teče na teh "shujševalnih obratih" ali tečete hitreje???

Kakšne pa imate kaj povprečne pulze pri nekem normalnem, vsakdanjem teku?

Sem ugotovila, da če bi človek zares hotel hujšat s tekom, da je to kar konkretno zaj... program.
Ko začenjaš imaš itak pulz v višavah, ko že malo napreduješ pa se ti fino zdi, ker zmoreš več ... pa je spet pulz izven pravega območja!

Pol se pa čudim, da rit ostaja ista :D :D :D

Tole sem začela malo študirat, ker bi rada spravila kakšno kilo dol, da bi lažje in hitreje tekla....

Je pa zanimivo kako se spreminja miselnost, včasih sem tekla, da bi shujšala - sedaj si želim shujšat, da bi lažje tekla ... :twisted:

Napredujem, če ne drugje - v glavi :D :lol:
Uporabniški avatar
 Tina1
IRA napisal/-a:
Zanima me, če dejansko katera teče v območju "hujšanja" torej med 65%-75% ???
Kakšne pa imate kaj povprečne pulze pri nekem normalnem, vsakdanjem teku?

Nikoli ne tečem v tem območju (health zone), ker bi morala potem že hoditi.
Kdaj mi pokaže kaka 2%, da sem tekla v fitnes zone, večinoma pa tečem v 3. območju-power zone (imam uro sigma), pri meni je to območje nad 152. Čeprav se mi zdi, da bi morala ponastavit te cone na uri.
V povprečju imam pulz ok. 165 pri normalnem teku (mislim da je to 7min/km ali kaj manj). Če grem malo hitreje, gre hitro čez 170.
Uporabniški avatar
 UršaR
IRA napisal/-a:Kakšne pa imate kaj povprečne pulze pri nekem normalnem, vsakdanjem teku?

No, še ena tebi podobna. Namreč, če bi tekla z utripom, ki je priporočljiv za hujšanje, ne bi tekla. Še hodila bolj počasi. Pač imam srček, ki še v mirovanju hitro dela. Sicer sem po skoraj 8ih mesecih teka tudi že uspela povprečni pulz malo znižati, kljub temu, da tečem hitreje kot takrat. Ampak moj povprečni pulz po cca. 45 minutah teka je še vedno okoli 160 ali malo več (manj skoraj nikoli). Maksimalni pa tam nekje med 175 in 180.

Kakorkoli - vesela sem, da tečem. Če bi se obremenjevala še s pulzom,... In, verjemi, tudi ob takem pulzu gre kakšna kilca dol. :D

LP, Urša
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA