Moderator: lenči

Uporabniški avatar
 IRA
Hvala za odgovore :wink:

Ja, ja ... seveda, da grejo kilce vseeno dol.
Kalorije se itak porabljajo v obeh primerih pa če tečeš "prehitro" namesto, da sediš na kavču je tudi boljše :D :lol:

Sej pravim, predvsem me je matral firbec, če dejansko kdo uspe tečt pri tako nizkih obratih kot jih kažejo tabelce ...

Jaz bi tudi mirne duše s hitro hojo in kakšnim poskokom vmes držala priporočljiv pulz. :roll:

No pa tecimo dalje :lol: 8)

Danes me čaka doooooolg počasen tek, bomo videli kaj nam bo prinesel :wink:
Uporabniški avatar
 Loni
Počasnela napisal/-a:
IRA napisal/-a:Kakšne pa imate kaj povprečne pulze pri nekem normalnem, vsakdanjem teku?

No, še ena tebi podobna. Namreč, če bi tekla z utripom, ki je priporočljiv za hujšanje, ne bi tekla. Še hodila bolj počasi. Pač imam srček, ki še v mirovanju hitro dela. Sicer sem po skoraj 8ih mesecih teka tudi že uspela povprečni pulz malo znižati, kljub temu, da tečem hitreje kot takrat. Ampak moj povprečni pulz po cca. 45 minutah teka je še vedno okoli 160 ali malo več (manj skoraj nikoli). Maksimalni pa tam nekje med 175 in 180.

Kakorkoli - vesela sem, da tečem. Če bi se obremenjevala še s pulzom,... In, verjemi, tudi ob takem pulzu gre kakšna kilca dol. :D

LP, Urša

Kakšno hujšanje neki, meni letos, ko sem začela malo bolj intenzivno tako laufat kot kolesarit, pa še plezanje je tu nekje, teža samo raste. Pridelala sem več kot 2 kili, ma kot je nekdo rekel, mišice so težje od špeha, ker cunje so mi še ravno tako prav kot so mi bile.
Uporabniški avatar
 IRA
Kaj pa pomeni - malo bolj intenzivno tečt in kolesarit?

Na kakšnih obratih ponavadi tečeš?
Kakšne maš pa treninge? Intervalne? Dolge in počasne? Kratke in hitre?

Al vsega po malo :wink:
Uporabniški avatar
 teka-teka
Kako ste pridne. Jaz sem ta teden mal na off, ker se mi bliža menzes in se kak teden pred tem dobesedno vlačim. Morda pa rabim le izgovor :wink:
Moj včerajšnji tek 8km (20 min na 80% utripa, pol 10 na 90%, ostanek proge pa iztek) je minil mukoma, na intervalih na štadionu pa sem uspela celo nekajkrat ponovit 200 m na ful. na koncu raztegi ...
V torek me baje čaka Cooper, da nam prišponajo treninge za 21 km. jaz sem se mal bunila, da delam preveč na svojo roko in kar neki vkljapljam daljše teke, npr. 15 do 18 km. V nedeljo sem bila čist povožena že po 15. in sem kar mal razočarana nad sabo.
Ah bo že. :cry:

Kar se tiče namišljenih krogov: jaz si strasiram progo na strani "mapmyroute", pa jo pol odtečem, al pa obratno. Ponavadi pa tečem na mešanem terenu, ulice mi niso glih fajn, raje takoj pobegnem na kolovoze in teh je dost v okolici NM.

Teka v območju kurjenja maščob se sicer ne držim, mislim pa, da tečem v tem območju oziroma v območju, ki je še pred tem. Imam eno težavo, puls je tako nizek (v mirovanju je okol 54, ko se zbudim, al pa ležim pa okol 42), tako, da raj ne gledam Polarja, ker mam ziher ene 30 udarcev manj kot drugi, največ dosedaj mi je nameril 163 udarce :oops:
Moram vprašat v torek kaj je na tem, ker sem mal zgubljena, ker bi glede na moja leta morala imet 179 max. udarcev. Moje krače pa me ne morejo ponest, da bi tako tekla.

Aja še vprašanje za Lenči. Morda veš za kako OK povezavo, ki opisuje plan treninga za 21 km. Men nič pametnega iskalec ne poišče.
Uporabniški avatar
 IRA
teka-teka napisal/-a:
Aja še vprašanje za Lenči. Morda veš za kako OK povezavo, ki opisuje plan treninga za 21 km. Men nič pametnega iskalec ne poišče.

Uh uh ... pa je le ena, ki ji srček bije nekoliko bolj počasi :lol:

Glede vprašanja pa ...
Jaz sem si shranila tale link - nikeov program za pol maraton.
http://www.nike.com/europerunning/flash ... rathon.pdf

Meni strani sicer ne odpre več ... kar nekaj melje (še dobro, da sem sprintala), upam, da boš imela ti več sreče.

Se mi zdi pa tak luškan in uporaben program!

Pa srečno tekaj teka-teka :wink:
Uporabniški avatar
 niki
LoniM napisal/-a:
Počasnela napisal/-a:
IRA napisal/-a:Kakšne pa imate kaj povprečne pulze pri nekem normalnem, vsakdanjem teku?

No, še ena tebi podobna. Namreč, če bi tekla z utripom, ki je priporočljiv za hujšanje, ne bi tekla. Še hodila bolj počasi. Pač imam srček, ki še v mirovanju hitro dela. Sicer sem po skoraj 8ih mesecih teka tudi že uspela povprečni pulz malo znižati, kljub temu, da tečem hitreje kot takrat. Ampak moj povprečni pulz po cca. 45 minutah teka je še vedno okoli 160 ali malo več (manj skoraj nikoli). Maksimalni pa tam nekje med 175 in 180.

Kakorkoli - vesela sem, da tečem. Če bi se obremenjevala še s pulzom,... In, verjemi, tudi ob takem pulzu gre kakšna kilca dol. :D

LP, Urša

Kakšno hujšanje neki, meni letos, ko sem začela malo bolj intenzivno tako laufat kot kolesarit, pa še plezanje je tu nekje, teža samo raste. Pridelala sem več kot 2 kili, ma kot je nekdo rekel, mišice so težje od špeha, ker cunje so mi še ravno tako prav kot so mi bile.

Loni, meni grejo tudi kile gor. Jaz upam, da se bodo počasi ustavile. Toliko jih že dolgo nisem imela.
 Tanjusha
Nike program je res super, jaz sem delala tega za 10 km :) Aja, stran mi pa lepo odpre :)
Uporabniški avatar
 Classix
@ teka-teka...ne bodi jezna če ti jaz malček pomagam...

http://www.runnersworld.com/

Na sredini strani imaš ''smart coach''. Vpišeš podatke in veselo na...tek. Mimogrede, naj te milje ne motijo. Ena milja je cca.1600 metrov.

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Ksenija
Tanjusha napisal/-a:Nike program je res super, jaz sem delala tega za 10 km :) Aja, stran mi pa lepo odpre :)

imaš slučajno link :oops:
 Tanjusha
Ksenija napisal/-a:
Tanjusha napisal/-a:Nike program je res super, jaz sem delala tega za 10 km :) Aja, stran mi pa lepo odpre :)

imaš slučajno link :oops:

Ksenija, imam, vendar na drugem carunalniku. Dobis :)
Uporabniški avatar
 lenči
Jaz nisem doslej tekla po nobenem programu, sem ogledovala Classixovo verzijo (se mi zdi super), samo, jaz že pretečem 21ko, maraton me ne mika, tko da, sedaj preizkušam bolj klančke, pa intervale itd.Glede časa pa se tudi ne sekiram, če bo boljši bo, če ne pa, važno je, da jaz uživam (včasih sicer tudi ne) in mi je večinoma prav luštno tekati naokoli.

Teka-teka, ti pa lepo napreduješ. Veš, jaz sem tudi šla težko na začetku daljše razdalje, ampak ostali kilometri vmes in ponovitve prinesejo tudi tu večji užitek. Tečem pa zelo počasi.
Uporabniški avatar
 IRA
Prav občudujem vas vse 21-ke :P
Se klanjam!

Moja želja je tudi, da grem tam nekje do 21km. Maratoni mi ne dišijo, tako kot je že Lenči napisala.

Lenči kolko časa pa porabiš za 21ko?
Firbec me matra, ker si napisala, da tečeš počasi ... mogoče bi bil čas, da tudi jaz začnem podaljševat svoje teke ...

Aha .. pa za nike program na 10km se tudi jaz priporočam :P
Hvala ... ko pač prideš do drugega čurunalnika :)

Vsak pogled na dober program pride pač prav, za sedaj pa se držim smernic iz knjige od joginga do maratona, sepravi 3x, 4x tedensko tek, en daljši - počasnejši, en intervalni, pa dva "navadna" cca 6km treninga.

Lp
 Tanjusha
@IRA: vsi teli treningi so vec ali manj narejeni na isto varianto. Tudi Nike trening je tak - tece se 4-5x na teden: intervali, izmenjavanje hitrejsih in pocasnejsih tekov, en dan pocitka.
Sama sem zadnja leta vedno tekla po obcutku, vcasih po eni progi, drugic po drugi. Ceprav je bila zelja velika, napredka ni bilo in sem rekla: pa pejmo poskusit tale Nike program. Boljse se ne bi mogla odlocit, saj sem kar hitro napredovala, res da je moj tempo super druper ultra polzji, vseeno pa sem zadovoljna, da mi je uspelo priti priblizno do konca - ce ne bi bilo poskodbe, bi se tudi jaz zdajle pogovarjala o 21-ki za naslednje leto, tako sem pa samo vesela, ce mi bo uspelo vsaj 3x na teden migat :) Dobra volja velja!
Uporabniški avatar
 lenči
IRA, če si pogledala moj čas v podpisu, to je že odgovor. 7min/km grem sedaj 21ko, se pravi dve uri in pol. Če je hladno vreme in sem dobre volje, pa tudi kakšno minuto že prej :lol: . Začela sem pa s tempom tam 7.30min/km, ko sem podaljševala do 21ke. Na morju sem zaradi vročine enkrat tekla 16 km tudi s tempom 8min/km, pa je blo prav fino. Se prilagodim trenutnemu počutju. Sem pa tekla največ 3 ure 15 skupaj 25,2 km :lol: , doživela hud naliv, spolzki teren, na koncu pa sonce :evil: . Razen sonca super. In tekla sem čisto sama.
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA