Hojla ...
Jaz pa se lahko pohvalim.
Na enem forumu (prehrane in hujšanja) sem kot "mula" s svojo pozitivno energijo in navdušenostjo privabila kar nekaj mamic in ostalih dam, da so se podale na tek ...
Počasi smo začele s sobnimi kolesi, orbitreki, sprehodi, hojo, sedaj jih je že kar nekaj na teku.
Ene smo šle celo tečt na Bled, pripravljamo se na LM - 10-ko z nasmehom
Pa kljub vsemu je moja mama najtrši oreh.
Podturila sem ji knjigo "tek za začetnike" ... večkrat o tem govorila, hodila pridno tečt in ji razlagala radosti teka
Zadnjič je glasno rekla, da mogoče pa bi ... in popoldan sem jo že peljala s sabo na tak oziroma šla z njo za družbo.
Začeli sva počasi, po programu 1min teka, 2 min hoje ... ni se ji zdelo tako težko, nazadnje (tretji tek) pa je bila že kriza, tako sem se danes odločila, da grem spet z njo za družbo, saj se tek premakne na več ... 2min teka, 2min hoje - pa grem za moralno podporo!
Človeka, ki noče je nemogoče prepričat in vzpodbudit, si pa ti sam lahko pozitivna motivacija in vzor ... pripelješ lahko vsaj tako daleč, da jo začne "zanimat" zakaj si pa ti tako dobre volje, zakaj pa ti hujšaš ... zakaj pa se tako dobro počutiš, si poln energije .... in takrat, tisti čas moraš bit na pravem mestu in pomagat!
Če se bo tole z mojo mamo na dolgi rok obneslo ne vem, upam pa, da bo trajalo čim dlje ...
Stiskam pesti tudi za tvojo in vse ostale mame