Moderator: lenči

Uporabniški avatar
 Ksenija
komaj čakam da prideš na drugo računalo ;)

no naj se mičkeno pohvalim, konec tedna dobim izvide železa... sicer po počutju ne bi ravno rekla da blestim, mi je pa uspelo mojo traso 6 km pretečt s samo enim rahlim postankom v hrib, drugače sem skoz tekla... tako da če še izvidi pokažejo da se je zadeva popravila ter da ne bo potrebno na nove preiskave, potem sem zmagala ;)
Uporabniški avatar
 lenči
Ksenija napisal/-a:komaj čakam da prideš na drugo računalo ;)

no naj se mičkeno pohvalim, konec tedna dobim izvide železa... sicer po počutju ne bi ravno rekla da blestim, mi je pa uspelo mojo traso 6 km pretečt s samo enim rahlim postankom v hrib, drugače sem skoz tekla... tako da če še izvidi pokažejo da se je zadeva popravila ter da ne bo potrebno na nove preiskave, potem sem zmagala ;)

Zmagala sigurno boš :lol: .
Uporabniški avatar
 IRA
lenči napisal/-a:IRA, če si pogledala moj čas v podpisu, to je že odgovor. 7min/km grem sedaj 21ko, se pravi dve uri in pol. Če je hladno vreme in sem dobre volje, pa tudi kakšno minuto že prej :lol: . Začela sem pa s tempom tam 7.30min/km, ko sem podaljševala do 21ke. Na morju sem zaradi vročine enkrat tekla 16 km tudi s tempom 8min/km, pa je blo prav fino. Se prilagodim trenutnemu počutju. Sem pa tekla največ 3 ure 15 skupaj 25,2 km :lol: , doživela hud naliv, spolzki teren, na koncu pa sonce :evil: . Razen sonca super. In tekla sem čisto sama.

Uh lenči, mal sem smotana :roll:
Tele podpise jest kr "spregledam" ... ampak 25,2 km .... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Ti si ZAKON!!! Res super!

Ja, tudi moj čas šele prihaja. Vročine lepo ali grdo povedano NE PRENAŠAM in to me poleti vedno ZJ... junij še nekako gre - potem me pa zmanjka!

Julij, avgust mi je prevroče in sem v stanju past po tleh od vročine, tako, da takrat ponavadi zj... ves svoj trud in večere preživim naokoli na slastnih in mamljivih picah - seveda zvečer, pozno, ko se ozračje ohladi :roll:

No potem se pa s koncem avgusta spet začnem vračat :twisted:
Je pa vsako leto nekoliko boljše in vedno krajši je čas poletnega počitka ... jesen pa prinaša spet otvoritev moje lastne sezone :wink:

Sej, ko bom malo starejša in ne bom mogla spat zjutraj bom mogoče pregurala tudi poletja in hodila na teke ob zgodnjih jutranjih urah ... samo sedaj, v teh letih mi to še ne uspe :? :lol:

Sej probam vsako leto, rata pa bolj poredko :P

Aha aha .. še eno vprašanje za tekačice na dolge proge.
Jaz navadno tečem do 10km, tako da sem praktično v eni uri maksimalno konec s treningom - posledično s sabo ne nosim vode.
Ampak daljše treninge od 10km/1h dalje pa mislim, da bi bzrez vode težko zvozila ...

Kako vi preživljate te daljše teke?
Nosite s seboj vodo? Po rokah? Okoli pasu? Bidončki? Meh?

... madona sem že mislila, da o teku vse vem, sedaj pa kar naprej nekaj sprašujem :D
Uporabniški avatar
 Loni
IRA napisal/-a:Kaj pa pomeni - malo bolj intenzivno tečt in kolesarit?

Na kakšnih obratih ponavadi tečeš?
Kakšne maš pa treninge? Intervalne? Dolge in počasne? Kratke in hitre?

Al vsega po malo :wink:

Obrati, intervali, kaj je to :lol: :lol:
Upam, da z obrati misliš tempo na km, tega imam nekje pri dobrih 5ih minutah, ko se mi da, pa tja do 7 minut, ko se mi nič ne da. Intervali niso zame, zato samo enkrat tedensko, da ne pridem iz forme, so mi bolj všeč fartreki, ki pa grejo nekako tako - od začetka njive s koruzo in do konca, pa do naslednje njive... S tempom, obrati, intervali... raznoraznimi grafi, ki mi jih je včeraj pokazal moj suunto, ko sem po pomoti nekaj pritisnila, se ne in se tudi v bodoče ne mislim ukvarjati.
Aja, dolgi in počasni, hitri in krtki, včasih sem msilila, da se mi za samo 20 minut ne splača niti obuvat, sem spremenila mišljenje, se splača in navadno grem to varianto zvečer po PSTju.
Nobenih priprav, teorij, izračunavanj, grem, pa je. In do zdaj še nikoli nisem odpovedala. Sama zase pa že vsaj približno vem, koliko sem sposobna, pretiravam pa tudi ne (več).

Kolo - gorsko - varianta, tura, krajša od 50 km ni prava tura, taka politika, hudimana, moj bivši me je s tem okužil letos konec zime, ko sem bicikel še v snegu gonila. Koza!!! Ali pa za po službi vsaj do Rašice, Javorja ali Janč, pa seveda nazaj. Krajše variante, ko za kaj drugega ni časa. In pa vsako leto en teden dopusta v bohinjskih koncih, dobesedno cel cajt na biciklu.

In približno en dan v tednu sem truplo, mislim, da se zna to zgoditi danes.
Uporabniški avatar
 IRA
Ma ti si res faca :D
Uporabniški avatar
 lenči
IRA, za daljši tek jaz vedno vzamem pijačo s sabo. Imam pas z bidoni, pa še vmes si nastavim zalogo :oops: , ker veliko porabim. Tudi ko grem na naš skupni tek v Celju imam bidonček s sabo, v tej vročini in sparini mi daje moralno podporo (je le 11,5 km :oops: ).

Pa ne zanašaj se na leta, da boš zgodaj vstajala pa tekala, imela sem res težave s spanjem, samo tu gre bolj za organizacijo, ker jaz sem se iz jutranjega človeka obrnila na večernega med tednom, pa me prej nihče ne bi prepričal, da ko pridem domov, še kaj pomigam. Zjutraj pred službo ja, pol pa ne.
Uporabniški avatar
 solatka
niki5 napisal/-a:
Loni, meni grejo tudi kile gor. Jaz upam, da se bodo počasi ustavile. Toliko jih že dolgo nisem imela.

EVo še jaz dodam piskerček. Tudi meni gredo kilce lepo navzgor. :cry: :cry:
Vse do tega tedna sem nekak uspela držat težo, ki jo imam že od januarja (bajdemim... že od januarja govorim, da hujšam :lol: ).
danes pa stopim na tehtnico... :cry: :cry: :cry:

Ma ja... sej nam ni treba hujšat, sej tečemo :lol:
Uporabniški avatar
 teka-teka
Najprej najlepša hvala za vse linke in pozitivne misli glede mojega teka na 21 km.
Glede malega maratona sem letos v malo manj zavidljivi situaciji, ker bi rada tekla majčken hitreje kakor lanskega. Iz začetnih apetitov, da bi pošteno izboljšala čas, sem sedaj v fazi, ko si želim vsaj majčken pod 2 uri spravt.
Hm, morda pa bi morala probat vizualizacijo :shock:
Pa kako knjigico prebrat na to temo. Mene vedno psiha dol vleče, pa se kar vdam.

Treninge sem si sprintala, ko dobim svojega, pa vam javim kaj so zapisali. Se pa mi zdijo prava milina proti zadnjemu tednu, ko me je začelo zvijat in sem kar nekaj tekla itd.
 wind
LoniM napisal/-a:Obrati, intervali, kaj je to Laughing Laughing
Upam, da z obrati misliš tempo na km,...

Menda veš, kaj so obrati? Vrtljaji na minuto. ;) Ali pulz, v tekaškem žargonu. Nekaterim srce utripa počasi, kot dizelska mašina, drugi smo naviti bencinarji, ki moramo v klanec vklopit še turbo pogon, da sploh pridemo gor. Hrup je seveda podoben, dekline se kar umaknejo, ko tak osebek prihrope mimo. :D

Je pa to seveda povsem osebna zadeva in je ne moreš primerjat s kom drugim. Jaz se pri 170 še lahko pogovarjam, pri 190 lahko še rečem živjo (če se mi da), kaj več že ne, za marsikoga je pa tak utrip za infarkt. :D
Uporabniški avatar
 lenči
Dragi Polžki, sem odtekla še eno IZI varianto, sicer ta dolgo (smo se pol minute prepričevali :wink: ), ampak lepo počasi. Zdaj pa res jutri malo počivam in prosim za ne prevroče na Ptuju :oops: . Pulsmetra nisem imela s sabo, vroče mi je bilo pa kot :evil: , je kar teklo z mene.

Teka-teka, uh o kakšnem času ti to govoriš na 21ki :shock: :lol: :wink:. Uj, to pa je že turbo pogon :lol: .
Uporabniški avatar
 Loni
wind napisal/-a:
LoniM napisal/-a:Obrati, intervali, kaj je to Laughing Laughing
Upam, da z obrati misliš tempo na km,...

Menda veš, kaj so obrati? Vrtljaji na minuto. ;) Ali pulz, v tekaškem žargonu. Nekaterim srce utripa počasi, kot dizelska mašina, drugi smo naviti bencinarji, ki moramo v klanec vklopit še turbo pogon, da sploh pridemo gor. Hrup je seveda podoben, dekline se kar umaknejo, ko tak osebek prihrope mimo. :D

Je pa to seveda povsem osebna zadeva in je ne moreš primerjat s kom drugim. Jaz se pri 170 še lahko pogovarjam, pri 190 lahko še rečem živjo (če se mi da), kaj več že ne, za marsikoga je pa tak utrip za infarkt. :D

Čaki malo, kaj misliš, da sem jaz mehanik al kaj. :lol:
Sem rekla, da se s teorijo ne ukvarjam in to je zame terminus technicus, No, če pa govorimo o pulzu, sem med ta dizel varianto. Da prilezem do 170, moram it pa v zelo konkreten klanec.

No, pa vem nekaj novega.
Uporabniški avatar
 IRA
No pa smo prišli do obratov :P

Te obrate sem mislila ja :lol:
 Mackatacka
Hej hej.....

Tanjusha hvala za linke. Super jih je imet na enem mestu. :wink:
Zdaj pa samo se akcija.

Pozdravcek, :D
  • 1
  • 93