Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 raziskovalec
Gubo merijo prej, na treh mestih :wink:
Eno je na trebuhu, drugo na roki, za tretje pa se ne spomnim več.
Morda se da zmenit tudi, da jo zmerijo potem :wink:
Uporabniški avatar
 bobr
Trebuh, roka in noga. Potem seštevek primerjaš z neko razpredelnico zamaščenosti :)
Je bolj pametno meriti gubo pred aktivnostjo!
Uporabniški avatar
 AVI
.....evo ga, sem skoraj pozabil...sicer me malo čas baše....ampak bom pa vseeno enega odlaufal.... :D ...da vidimo kakšna je kaj forma.... :shock:
Uporabniški avatar
 IČA
REZULTATI :?: :?: :?:
Uporabniški avatar
 tae
bobr napisal/-a:Trebuh, roka in noga. Potem seštevek primerjaš z neko razpredelnico zamaščenosti :)
Je bolj pametno meriti gubo pred aktivnostjo!

Še malo bolj natančno:

Moški:
- prsa na sredini
- trebuh cca 3 cm stran od popka
- noga iz strani stegenske mišice

Ženske:
- roka
- trebuh
- noga
Uporabniški avatar
 tae
AVI napisal/-a:Tae, kdaj boš na Kodeljevem.....

Ej, sorry avi, zdaj šele vidim tvoje vprašanje. Sicer sva se itak srečala, a ti nisem kaj dosti pomagal.
Uporabniški avatar
 tae
IČA napisal/-a:REZULTATI :?: :?: :?:

Uradnih po mojem ne bo. Verjetno bo vsak povedal svoje. Evo analiza iz moje ure:
- Start točno ob 17:00
- Total time = 8:48:41 (se pravi 8 minut, 48 sekund in 41 stotink)
- Preračunan tempo = 3:40 min./km
- Avelap (povprečni krog) = 1:27:35 (1minuta, 27sekund, 35 stotink)
- 1. krog = 1:18:03 (absolutno prehitro)
- 2. krog = 1:27:37 (800m = 2:45:40)
- 3. krog = 1:29:23 (že prepočasi glede na plan, 1200m = 4:14:63)
- 4. krog = 1:30:00 (1600m = 5:44:63)
- 5. krog = 1:32:12 (2000m = 7:16:75)
- 6. krog = 1:31:66 (očitno sem hotel še malo pospešiti, a ni šlo)

Pravzaprav sem svoj čas na tej razdalji izpred dveh let izboljšal le za 59 stotink, kar si nikakor ne štejem za uspeh.

Pesimističen pogled na zadevo :arrow: glede na to, da naj bi bil zaradi števila treningov v dveh letih v boljši pripravljenosti, bi pričakoval tudi boljši rezultat.

Optimističen pogled na zadevo :arrow: 2 leti sem starejši, ohranil sem enako fizično pripravljenost in približujem se 33. (včasih so pri teh letih že umirali :D )

Kasneje sem izvedel ponovni test, kjer sem želel kroge bolj enakomerno razporediti, pa tudi ni šlo. Bil je čas 8:51.

Mogoče se bom udeležil popravnega izpita še ta mesec v Domžalah.
Uporabniški avatar
 IČA
:laola vsem, ki so se uspeli izboljšati
Optimističen pogled na zadevo 2 leti sem starejši, ohranil sem enako fizično pripravljenost in približujem se 33. (včasih so pri teh letih že umirali )

tae, nič se ne sekirat, jaz bi si vseh 10 prstov na rokah, pa še kakšnega na nogah polizal :lol: , če bi se lahko približal tvojemu času. Sem pa za tolažbo kakšno leto starejši :cry: , pa mogoče zato počasnejši :oops:. V idealnih pogojih pa bi verjetno uspel spraviti skupaj čas za desetko.
Uporabniški avatar
 vencelj
Mi je uspelo priti na Kodeljevo, morda celo na svoj prvi Cooper (tistih s šole se ne spomnim več, če so sploh bili). Očitno so mi mladenke na prijavnici ter tiste, ki so opravljale meritve, dvignile pritisk, meritev je pokazala 163/87 :shock: (običajno ga imam okrog 140/70), pulz pred tekom 48/min.
Ogrevanje, potem štart v skupini s ton- om. Za 6 krogov sem rabil 8 min 9 sekund, tempo 3:23 /km oz. povprečje na krog 1:21:50. Solidno, vendar tempo v resnici ni bil tako enakomeren.
Seveda je bilo za tako dolžino komaj vredno "zleči" noge, zato sem potem naredil še nekaj krogov.
Tudi s foruma jih je bilo v tistem času nekaj tam, tae je svoje že napisal, luzr, laufer, ton, avi itd...pa verjetno še bodo.

lp, vencelj
Uporabniški avatar
 raf
Jaz sem danes imel svoj osebni kuper v dopoldanskih urah in glede, da si sploh nisem znal predstavljati, kakšen tempo bom imel sem na koncu sem s pretečenimni 2350 m v 12 min lahko relativno zadovoljen.
Uporabniški avatar
 tae
Ton, očitno sva se glih zgrešila. No, pa drugič.
Uporabniški avatar
 AVI
tae napisal/-a:
AVI napisal/-a:Tae, kdaj boš na Kodeljevem.....

Ej, sorry avi, zdaj šele vidim tvoje vprašanje. Sicer sva se itak srečala, a ti nisem kaj dosti pomagal.

...evo, tae...važno da smo se srečali.....veš, da mi je pomagalo....sem imel v mislih da si tik za mano..... :lol: :lol: :lol: ...pol je pa še bolj šlo.... :lol: :lol:

......drugače pa zadovoljen s svojim rezultatom....ampak vencelj tvoj rezultat je pa divji.....čestitke vsem... :clap:
Uporabniški avatar
 Wega
Ha, jaz sem pa dobil diploooomo! No, so me pa na cilju pozabil pofočkati, tako da je uradni rezultat sedaj 0:11:01, kar je kakšnih 5 ali 6 sekund več, saj svoje ure nisem ustavil takoj na črti. Ampak saj je bistvu vseeno. Glavno da sem dosegel desetko in da imam sedaj neko referenco za naprej. Res mi je žal, da se nisem testiral že lani spomladi in jeseni.

Niso pa za desetko ostali podatki, pritisk 160/85 je previsok, BMI 27 nadpovprečen, no kožne gube so tudi še za zreducirat (na trebuhu kar 22! :D).

Skratka: zadovoljen

Še oftopic: na podlagi teka na TF 10ki v Domžalah v nedeljo na domžalskem stadionu sem vnesel korekcijski faktor v mojega polarja. Moram reči, da sem prijetno presenečen, saj je tokrat na stezi meril razdaljo praktično "na milimeter" natančno!
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Kar lepo se je bilo odeležiti tega cooperja. Posebno, ko človek vidi, da ni nič zrasel, da je teža še vedno malce prevelika. Razveseljiv pogled na skoraj idealni pritisk v žilah potem pa še na tek. Prve tri kroge mi je tempo prijazno držal Laufer in je šlo v 5 minutah, drugi triji krogi pa 8 sekund počasneje.
Bil sem dokaj ponosen na 10:08, kar je za oceno 10 ne samo v moji starostni kategoriji, ampak tudi za trideset /ali 31) let stare. Tudi Sončka se je odlično odrezala.
Potem mi je pa Oranžni Slon na Goladi povedal, da sem pred tremi leti tekel pod 10 minut.
Torej bo treba še malo potrenirat :wink: :roll:
Kar neka TF-jevk in TFjevcev sem videl. Upam, da na tega Cooperja hodijo tudi tisti, ki bi se morali zamisliti nad stanjem svoje kondicije.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA