Telebajska napisal/-a:Ja kako naj bi vedla kaj izbrat sej zato sem pa šla v TS, k so vsi tako hvalili kako tam dobiš fine teniske in kaj zdaj, super sem vrlga 100 eur stran u luft in nej grem sedaj kupit še ene al kaj?
Tečem pa po Vodiških gozdovih, mal je gozda potem je pa gozdna pot kjer je kamenje.
LP T
Aha, Vodiška gmajna. Poznam samo po borovnicah in gobah, pa me že mnoga leta ni bilo tam. A je to primerljiv teren, kot recimo iz Tacna čez Sp. kuhinjo na Šmarno Goro (razen da je tu vzpon), se pravi veliko korenin, malih neravninic, zakopanih velikih kamnov in skalc, neenakomerne podlage, zvračanja noge itd.? Ker če je tako, potem tiste tvoje superge mogoče vseeno niso tako zelo napačna izbira, čeprav nas večina sklepa, da niso najprimernejše. Mi je zelo čudno, da bi TS čisto v temo brcnil (a je to TS na Čopovi v Lj. ali kje drugje?). A je možno, da si preveč poudarjala, da tečeš po neurejenem terenu in kamenju in je nekdo narobe sklepal? Mogoče bi ti jih pa še hoteli zamenjati za kake druge (če je res šlo za nesporazum)? Moje izkušnje s TS so do sedaj dobre.
S supergami za tek je itak tako, da je smiselno imeti več kot en par. Okvirno ti sicer lahko nekdo svetuje okoli pronacije/supinacije in blaženja, ampak v končni fazi moraš najti model, ki ti zares sede na nogo. Seveda pa to dokončno ugotoviš šele čez čas, v trgovini je to praktično nemogoče. Jaz sem že več kot dve leti na istem modelu, s katerim dejansko ni nobenih problemov in ga zdaj sploh ne upam zamenjat. Pred tem sem pa zamenjal nekaj drugih modelov, ki mi niso najbolj odgovarjali za tek, čepravso bili VSI za srednje pronatorje, tako kot sedanji model.
Kramparce ti bodo pa lahko še zelo prav prišle kdaj kasneje.
Še to, pa ne mi zamerit, sprašujem dobronamerno, a si mogoče pretežka? BTW, jaz sem, jih imam blizu 90 namesto 80 in sem prepričan, da bi mi bili sklepi tudi po 4 letih rednega teka (nisem nič shujšal s tekom) še vedno zelo hvaležni, če bi se znebil tistih 10 kg viška. Ker če si občutno pretežka, je tudi to lahko razlog za začetniške bolečine. Tek predstavlja stres za nevajeno telo, za noge pa še posebej, in ga je zato treba res postopno vpeljat v tek.