Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 natasa
Komaj čakam Tour, moj favorit se vrača !!! :juhuhu:
 usmiljeni_brat
Zame največji prevarant v zgodovini športa. Najhujši so tisti, ki se dopingirajo legalno.
 Alek
usmiljeni_brat napisal/-a:Zame največji prevarant v zgodovini športa. Najhujši so tisti, ki se dopingirajo legalno.

Ne vem če bo to držalo, malo argumentiraj če lahko, karkoli. Nikoli mu niso nič dokazali, še tudi po tem, ko je nehal vozit, mislim da lani so testirali njegove vzorce z neko novo metodo pa ni bilo nič.
Lance je zame največji as na svetu, mislim da je ta malo prehuda.
Uporabniški avatar
 natasa
Alek napisal/-a:
usmiljeni_brat napisal/-a:Zame največji prevarant v zgodovini športa. Najhujši so tisti, ki se dopingirajo legalno.

Ne vem če bo to držalo, malo argumentiraj če lahko, karkoli. Nikoli mu niso nič dokazali, še tudi po tem, ko je nehal vozit, mislim da lani so testirali njegove vzorce z neko novo metodo pa ni bilo nič.
Lance je zame največji as na svetu, mislim da je ta malo prehuda.

Se popolnoma strinjam !! :clap:
 usmiljeni_brat
Po amputaciji testisa lahko povsem legalno dobivaš testosteron, sam se moraš prav pisat in met dober razlog. Naš Nose ga žal ni imel. Drugače pa si tud težko razlagam, kako je človek z lahkoto premagoval nasprotnike, ki so bili dokazano dopingirani.

Za tiste, ki verjamete v čistost: http://www.rtvslo.si/sport/modload.php? ... ens=doping
Uporabniški avatar
 EVicA
Sicer mi je bil Tour precej bolj zanimiv z Armstrongom in vedno sem verjela, da je bil čist, glede na to da mu niso mogli dokazat, dokler nisem prejšnji teden prebrala zgoraj omenjenega članka. Sedaj dvomim. Kljub temu bom drugo leto bolj z zanimanjem gledala Tour.
Uporabniški avatar
 Bor
usmiljeni_brat napisal/-a:Po amputaciji testisa lahko povsem legalno dobivaš testosteron, sam se moraš prav pisat in met dober razlog. Naš Nose ga žal ni imel. Drugače pa si tud težko razlagam, kako je človek z lahkoto premagoval nasprotnike, ki so bili dokazano dopingirani.

Za tiste, ki verjamete v čistost: http://www.rtvslo.si/sport/modload.php? ... ens=doping

...zame je armstrong športni vzornik št1....
kaj je pa bilo z nosetom?vem da je padel na dopingu, ampak zakaj?
 usmiljeni_brat
Nose naj bi imel osteoporozo (moški pri dvajsetih???) in zato predpisano zdravilo testoviron, katerega jemanje pa niso prijavili pri mednarodni zvezi.
Ima pa kar nekaj športnikov nenavadne bolezni, baje da ima tudi Isakovičeva šele pred kratkim odkrito astmo.
Uporabniški avatar
 Bor
usmiljeni_brat napisal/-a:Nose naj bi imel osteoporozo (moški pri dvajsetih???) in zato predpisano zdravilo testoviron, katerega jemanje pa niso prijavili pri mednarodni zvezi.
Ima pa kar nekaj športnikov nenavadne bolezni, baje da ima tudi Isakovičeva šele pred kratkim odkrito astmo.
...no ne vem no...tudi pri meni so astmo odkrili šele pri 35 -ih....a sem zdej dopingiran?
 Jru
kaj je pa bilo z nosetom?vem da je padel na dopingu, ampak zakaj?

Nose je imel zdravniško potrdilo, da lahko jemlje zdravilo za osteroporozo (se mi zdi), potrdilo je dobil ustrezen slovenski organ, ne pa mednarodni. Tako je šlo za nekakšno administrativno napako. ((ker je bila Dirka po sloveniji kategorizirana kot mednarodna je na dopingu padel, saj mednarodna zveza ni razpolagala z veljavnim potrdilom)).

Ker je bila napaka administrativne narave, je dobil kazen za nazaj in bi lahko nadaljeval s tekmovanjem. Zaradi izmučenosti in naveličanosti je potem prekinil kariero.

Pišem po spominu, moj vir je članek v pravni praksi, mislim da lanskega leta.

Armstronga niso ujel, zato je čist, je pa vse skupaj zelo sumljivo. Spomnite se Ricco-ja, kako je na letošnjem Touru letel čez Alpe, v klanec prešprintal skupinico najboljših (tudi Valjavca), ki je furala na polno in zmagal.

Čez tri dni smo pa izvedeli, da je Kobra padla na novem doping testu...

pozdrave,

jru
 usmiljeni_brat
Malo poglej kakšne substance vsebuje tvoja terapija. Mogoče pa še sam ne veš.
Jaz nikogar ne obtožujem, ker za to nimam nobenih dokazov. Imam pa pravico dvomit v rezultate nekaterih (tudi naših), na podlagi nekaterih sumljivih okoliščin.
 Jru
Imam pa pravico dvomit v rezultate nekaterih (tudi naših), na podlagi nekaterih sumljivih okoliščin.

Sva že dva...
 kovit
usmiljeni_brat napisal/-a:Po amputaciji testisa lahko povsem legalno dobivaš testosteron, sam se moraš prav pisat in met dober razlog. Naš Nose ga žal ni imel. Drugače pa si tud težko razlagam, kako je človek z lahkoto premagoval nasprotnike, ki so bili dokazano dopingirani.

Ma škoda je za vse skupaj...ne vem, pred desetimi leti sem se odločil da ne gledam več biciklanja, zdaj počasi ne bom gledal nobenega športa več...vse zafiksano, vsi sami astmatiki...reveži so in res težak je ta kruh. In potem jih povzdigujemo v heroje...Zadnjič sem na tv gledal tisti o dopingu v DDR. Nisem mogel verjeti posnetkom...
 Alek

Načeloma se z vsem tem strinjam, razen s tem, da so vsi dopinigirani. Al sem kak nejeverni Tomaž ali kaj, verjamem v čistost določenih asov. Seveda obsojam doping, ker je to zame navadna prevara, da se razumemo, z vsakim je potrebno narediti kot z Marion Jones, vzeti vse in onemogočit nadaljno pot, brez pardona.

Ampak Lance?, verjamem da je čist (in upam da je tako). Je pa ob rezultatih kot so bili njegovi, normalno da pade nanj senca dvoma.
Bo pa zelo super, če bo ponovno tekmoval, komaj čakam.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA