Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 kovit
NaceM napisal/-a:Kdaj je že umrl Slonček Pantani?
14 februar 2004 zaradi prevelikega odmerka kokaina, ki ga je revež najraje moral potegnit pred vsako dirko... :roll: :roll: In spet se bo kakšen najdu ki bo reku da temu ni tako
Uporabniški avatar
 admiral
Nihče od njih ni izključno na "kruhu in vodi".
Razlika je v kvaliteti (in zaznavnosti) preparatov, ki jih uživajo.
To so športne panoge za katerimi stojijo farmacevtski velikani.
Face it. Ene dobijo, druge ne.

Sam sem prepričan, da gre za začaran krog, ki ga poganjajo farmacevtske industrije, mediji, sponzorji, organizatorji. Marketing.
Športniki so v tem sistemu izključno žrtve, ki svoje življenje podredijo rezultatu. Brez rezultata pa ni $ - torej preživetja.

Sem pa vesel, da se Armstrong vrača nazaj. ;)
Uporabniški avatar
 Bor
kovit napisal/-a:
14 februar 2004 zaradi prevelikega odmerka kokaina, ki ga je revež najraje moral potegnit pred vsako dirko... :roll: :roll: In spet se bo kakšen najdu ki bo reku da temu ni tako

:wink:
Uporabniški avatar
 NaceM
kovit napisal/-a:

Pa Maradonna?:D:D No, on še ni umrl... Se je pa za zasvojenostjo zdravil celo pri samem Castru (kot da je ta stručko za to hahahaha).
Pa še dosti je bilo takih... Še celo osebno poznam enega, ko brez heroinskega šusa ni mogel na tekmo...
Uporabniški avatar
 NaceM
In še tole o astmi...
Tudi meni se je zelo čudno (že pred kakšnimi 20 leti) zdelo, kako ima FUL vrhunskih atletov HUDO astmo... Skoraj vsi srednjeprogaši svetovnega ranga so bili hudi astmatiki...

In še to... Leta 1988 so dobili Bena Johnsona na olimpijadi v Seulu (btw..Imel je čas na 100m 9,79, posnetek teka je na http://www.youtube.com/watch?v=cCh5QswxQ6k)... Drugi je bil Carl Lewis, tretji Dennis Mitchell .. Ben Johnson je moral vrnit medaljo, torej je bil npr. Mitchell drugi...In ravno o Mitchellu govori tale meksikanski dobavitelj dopinga... Pa je Mitchell kaj vračal, kakšno medaljo itd..??? Ene dobijo, druge ne..
 mojA
[quote="NaceM"]In še tole o astmi...
Tudi meni se je zelo čudno (že pred kakšnimi 20 leti) zdelo, kako ima FUL vrhunskih atletov HUDO astmo... Skoraj vsi srednjeprogaši svetovnega ranga so bili hudi astmatiki...
quote]

Točno tako! Sama imam astmo in vem kako to zgleda! No way :nono: !! To so sami "kvazi astmatiki". Če po sebi sklepam: lani, ko mi je astma mirovala sem tekla polmaraton v radencih 1,42 - letos, ko se mi je "javljala" pa čez dve uri !! 2 uri 2 minuti - s tem, da sem imela s seboj pršilo, ki takoj pomaga, samo ne tako, da boš tekel bolje kot bi bil zdrav !! AMEN! pOLEG tega se s pršilo ne sme kar filat po mili volji. Sama sem vzela npr 2, 3 vdihe, ko sem videla, da me duši preveč na hitro, sem MORALA ZMANJŠATI HITROST, pa sem kljub temu vmes še enkrat vzela vdih, dva, ker sem se bala hujšega napada. Če pa ti to vdihuješ nekontrolirano, zdravilo ne deluje, ko ga najbolj rabiš. Tega se pa vsak astmatik prekleto boji.

Seveda pa stoji kot pribito: astmatik brez športa je revež - s športom si normalen. Pa še to si lahko mislim : madonca bi bila dobra, če ne bi imela astme :oops: :wink:
Uporabniški avatar
 mazi
mojA napisal/-a: Pa še to si lahko mislimo : madonca bi bila dobra, če ne bi imela astme :oops: :wink:
Sej si že tako... :cast: :clap: :cast1:
 mojA
mazi napisal/-a:
mojA napisal/-a: Pa še to si lahko mislimo : madonca bi bila dobra, če ne bi imela astme :oops: :wink:
Sej si že tako... :cast: :clap: :cast1:

hvala, hvala .. ni panike 8) :wink:
Uporabniški avatar
 Classix
admiral napisal/-a:Nihče od njih ni izključno na "kruhu in vodi".

Že pred leti sem bil na Bežigrajskem stadionu, ob ogledu neke tekme, priča zanimivemu pogovoru kolesarskih zanesenjakov. V glavi mi je ostal stavek staroste tega športa pri nas...''kdor misli, da se gre tukaj na testenine in colo, je ali prekleto naiven, ali pa sam nikoli ni vozil bicikl''.

Kar se Lancea tiče...prebral sem dve njegovi knjigi. Vsa čast mu za prestano trpljenje ob premagovanju bolezni, toda na koncu, ko sem vse skupaj prebral, sem ugotovil, da sem bral življenjepis najbolj egoističnega športnika na svetu. Vse v duhu...najprej jaz...nato dolgo, dolgo nikogar...in potem moji vodonosci.

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 NaceM
Potem pa moraš prebrat še kakšno knjigo od športnika...:D Ker so glede egoizma zlo podobni. :D:D:D
Uporabniški avatar
 Bor
mojA napisal/-a:
NaceM napisal/-a:In še tole o astmi...
quote]

Točno tako! Sama imam astmo in vem kako to zgleda! No way :nono: !! To so sami "kvazi astmatiki". Če po sebi sklepam: lani, ko mi je astma mirovala sem tekla polmaraton v radencih 1,42 - letos, ko se mi je "javljala" pa čez dve uri !! 2 uri 2 minuti - s tem, da sem imela s seboj pršilo, ki takoj pomaga, samo ne tako, da boš tekel bolje kot bi bil zdrav !! AMEN! pOLEG tega se s pršilo ne sme kar filat po mili volji. Sama sem vzela npr 2, 3 vdihe, ko sem videla, da me duši preveč na hitro, sem MORALA ZMANJŠATI HITROST, pa sem kljub temu vmes še enkrat vzela vdih, dva, ker sem se bala hujšega napada. Če pa ti to vdihuješ nekontrolirano, zdravilo ne deluje, ko ga najbolj rabiš. Tega se pa vsak astmatik prekleto boji.

Seveda pa stoji kot pribito: astmatik brez športa je revež - s športom si normalen. Pa še to si lahko mislim : madonca bi bila dobra, če ne bi imela astme :oops: :wink:

...podpišem Mojca.....
Uporabniški avatar
 Classix
NaceM napisal/-a:Potem pa moraš prebrat še kakšno knjigo od športnika...:D Ker so glede egoizma zlo podobni. :D:D:D

Prebral sem ogromno knjig alpinistov, tako domačih kot tujih...Mesner, Zaplotnik, Kugy, Manfreda, Šrauf...pa (avto)biografiji o Beckhamu, Vilfanu...tako da čisti analfabet ravno nisem...pri Lanceu sem izrazil zgolj svoje mnenje.

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Vladek
NaceM napisal/-a:....... celo osebno poznam enega, ko brez heroinskega šusa ni mogel na tekmo...

Nace, zakaj pa heroin? Kot poživilo, ali pa premagovanje druge odvisnosti? Pa potem je človek sploh lahko funkcioniral?

Zgolj off topic radovednost. :-)

lp
Vlado
Uporabniški avatar
 NaceM
Vladek napisal/-a:
NaceM napisal/-a:....... celo osebno poznam enega, ko brez heroinskega šusa ni mogel na tekmo...

Nace, zakaj pa heroin? Kot poživilo, ali pa premagovanje druge odvisnosti? Pa potem je človek sploh lahko funkcioniral?

Zgolj off topic radovednost. :-)

lp
Vlado

Tip je trdil (ko sem še komuniciral z njim), da potem ne čuti bolečine in se mu moč podvoji...(Njegove besede, ker sam sem in bom pri teh zadevah analfabet.)
Uporabniški avatar
 NaceM
Classix napisal/-a:
NaceM napisal/-a:Potem pa moraš prebrat še kakšno knjigo od športnika...:D Ker so glede egoizma zlo podobni. :D:D:D

Prebral sem ogromno knjig alpinistov, tako domačih kot tujih...Mesner, Zaplotnik, Kugy, Manfreda, Šrauf...pa (avto)biografiji o Beckhamu, Vilfanu...tako da čisti analfabet ravno nisem...pri Lanceu sem izrazil zgolj svoje mnenje.

LP
Matjaž

Nekatere od teh naštetih sem tudi jaz prebral (večino) - si me pa dobro spomnnil, da vzamem še od Nejca Zaplotnika spet kaj v roke... In ravno od tod moja trditev...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA