Moderator: lenči

Uporabniški avatar
 Loni
IRA napisal/-a: Koliko pa tečeš sedaj?

Ira, najdaljša razdalja v enem kosu, katero sem jaz letos pretekla pred polovičko, je bilo 12 km. Pa sem na Ptuju prišla do cilja, brez kakršnihkoli posebnih priprav.
Uporabniški avatar
 lenči
LoniM napisal/-a:

Ira, najdaljša razdalja v enem kosu, katero sem jaz letos pretekla pred polovičko, je bilo 12 km. Pa sem na Ptuju prišla do cilja, brez kakršnihkoli posebnih priprav.

Loni, ti si itak neverjeten primerek glede dosežkov :cast: :lol: . Eni smo bolj khm, no, ja, malo manj na fedrcah :wink: . Samo si pa res neverjetna, kondicije maš za nas štiri :cast1: .
Uporabniški avatar
 IRA
LoniM napisal/-a:

Tole je sicer res vzpodbudno slišat, sam ... nekako se mi zdi, da se tebe ne sme resno jemat :twisted: :roll: :oops:
Sem že uspela razbrat, da si na fedrcih in da je zate počitek - kolesarski maraton ... ne pa tko k eni, k se ob dnevu off ne premaknemo s sedežne :lol: :lol: :lol:

No, ampak ... vzpodbuda pa je ... to pa ...
Se že kr veselim, tako... Palmanova je teoretično že skor pod streho, še praksa pa ....

... je pa zanimivo, vedno se mi je zdel LM ... tisti "the one" ... zdej pa razmišljam, kako bom na LM tekla za trening pred Palmanovo :P :twisted: 8) Full smešen občutek :lol: :wink:

Upam sam, da me ne prime en hudič in ratam lena :cry: :( :? :shock:
Kar se je meni že večkrat zgodilo ... plis, plis motivacija .... drži se me! :cast1: :cast1: :cast1:
Uporabniški avatar
 Loni
Ira, jaz sem tudi mislila, da bo ljubljanska polovička moja ta prva, pa sem se šla na Ptuj stestirat. Se vse okoli obrne. Ma glavno, da se ima človek fajn, ne glede na to, kje je in kaj počne. Magari na kavču, tudi to je treba.
Nazadnje spremenil Loni, dne 12 Sep 2008, 12:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 IRA
LoniM napisal/-a:Ira, jaz semt udi mislila, da bo ljubljanska polovička moja ta prva, pa sem se šla na Ptuj stestirat. Se vse okoli obrne. Ma glavno, da se ima človek fajn, ne glede na to, kje je in kaj počne. Magari na kavču, tudi to je treba.

Ej res se vse okol obrne.
En mesec nazaj sem govorila, da organizirani teki pa niso zame, da je bil lanski tek okoli Bleda čisto dovolj in da bo tako ostalo ... no pol sem šla še na letošnji Bled ...
Zdej pa iz dneva v dan dodajam teke, ki bi jih še rada tekla :twisted:

Človek ni nikdar dovolj pameten ... in tale Palmanova me je res prav "zakurla" :D
Se bom full potrudla, da se vidimo :P
Uporabniški avatar
 teka-teka
Ej, res ni panike glede 21 km.
Jaz sem lansko leto začela konc avgusta tečt mal bolj resno(prej sem tekla le na DM 5 km, pa eno tekmo v hrib 6 km), pa mi je ratal LM 21 km v dveh urah in minuti odtečt.
Res pa je, da sem 2 meseca tekla 4x tedensko. Po razgibanem terenu po 6 do 8 km(3x), pa en daljši tek do 12 km tedensko, pa kaka tekma je še padla, se mi zdi, da sem 3x tekla do LJ polmaratona, samo le do 10 km.

Kar pogumno, če ne probaš, nikoli ne izveš, pravim jaz... :D
 Mackatacka
Hej hej..... :D

Ej punce ste me pa ze skoraj cist premamile s tole Palmanovo. Slisi se fantasticno. Ko sem zacela s svojimi "bolj resnimi" tekaskimi podvigi, sem bila prepricana, da bo 10km zadostovalo, ampak me je ze pred casom zacela mikati 21-ka. :roll: :clap:
Sem mislila, da bom zakljucila tekasko sezono z 10-ko na LM, ampak.....
Hm saj noge bi verjetno zdrzale, glavo bi bilo pa treba se malo "natrenirat" :D :) :D :!:
Ja pa verjetno bi bilo treba bolj disciplinirano in nacrtno trenirati...

Lep dan, pozdravcek, u.
Uporabniški avatar
 Miha65
Vse lepo in prav, ampak mislim da je vztrajnostni tek nekaj kar naj bi bilo lepo, prijetno... vsaj za nas. Sam sem dalec od prave tekaske postave in tecem zato, ker imam veliko pozitivnih posledic, ki vsakemu gibanju v naravi sledijo.

Zacel sem precej pozno, prva stevilka v sestevku pomladi mi gre ze cez 4 in vedel sem, da moram tudi s pametjo.
Pravilo, ki sem si ga takrat zadal je, da ne bom tekel cez 140 max. utripa, pa sem po 4 mesecih zmernega tekanja (najdaljsa razdalja je bila takrat okoli 18km) pretekel 21 km na LM nekje okoli 2:22... Lahko bi se kako minuto bolje...

Po stirih letih sem izboljsal PB na 2:11. Morda letos se bolje...

Celo mladost sem se ukvarjal zelo rekreativno z mnogimi sporti, precej sem kolesaril in potem cisto pozabil nase....
Ko se odlocis, moras telo privaditi na drugacne in nove napore. Misice potrebujejo najmanj 8 tednov, da se kapilarni sistem oziljenja poveca in razveje v misice....

Zato vedno pocasi in s pametjo. Tudi ce gres preko meje v mladosti lahko nastanejo poskodbe - morda se nekatere ne bodo nikoli vec zacelile. Pa ne zelim zveneti prevec uceno, sem pa nekaj stvari tudi prebral in preskusil in cisto drzijo!
Uporabniški avatar
 Tina1
IRA napisal/-a:
Tina1 napisal/-a:Moje letošnje tekme še: Tek za življenje-8, LM-10 in Palmanova-21 (upam).
LP

Tina1, tudi jaz imam takšne plane.
Edino, da bi šla rada na oba teka v Tivoli, torej 2x-8km ...

Glede programa za Palmanovo pa ...
Kaj pa če se lotiva kar tistega od Nike-a?

Ok nimava 13 tednov, jih imava pa 10 ... in če naslednji teden štartava ... mislim, da imava še vse možnosti?
Kaj praviš?

Koliko pa tečeš sedaj?
Ma, Tina, če se tegale resno lotiva ni šans, da nama nebi uspelo ... :wink:

Greva skupaj? Si za?
Grava na lastno zmago :twisted: :lol: :wink:

(ja izzivam te, ja :D )

Hoj, no lepo da imaš tudi ti take plane. Jas nisem tekla zdej ena 2 tedna, tako da moram spet počasi not pridet. :oops:
Bom pa res verjetno vzela v roke en tak plan od nike, pa ga kej po svoje predelala. A da imamo še tolk časa do Palmanove, no super :)
Sprejmem izziv ;) da nama uspe teh 21!
Uporabniški avatar
 Tina1
LoniM napisal/-a:

Največ sem pretekla v kosu 13,2 ...in proti koncu sem bla že tko počasna...
Tako da zgleda, da je še upanje.
Uporabniški avatar
 niki
Miha65 napisal/-a:Vse lepo in prav, ampak mislim da je vztrajnostni tek nekaj kar naj bi bilo lepo, prijetno... vsaj za nas. Sam sem dalec od prave tekaske postave in tecem zato, ker imam veliko pozitivnih posledic, ki vsakemu gibanju v naravi sledijo.

Zacel sem precej pozno, prva stevilka v sestevku pomladi mi gre ze cez 4 in vedel sem, da moram tudi s pametjo.
Pravilo, ki sem si ga takrat zadal je, da ne bom tekel cez 140 max. utripa, pa sem po 4 mesecih zmernega tekanja (najdaljsa razdalja je bila takrat okoli 18km) pretekel 21 km na LM nekje okoli 2:22... Lahko bi se kako minuto bolje...

Po stirih letih sem izboljsal PB na 2:11. Morda letos se bolje...

Celo mladost sem se ukvarjal zelo rekreativno z mnogimi sporti, precej sem kolesaril in potem cisto pozabil nase....
Ko se odlocis, moras telo privaditi na drugacne in nove napore. Misice potrebujejo najmanj 8 tednov, da se kapilarni sistem oziljenja poveca in razveje v misice....

Zato vedno pocasi in s pametjo. Tudi ce gres preko meje v mladosti lahko nastanejo poskodbe - morda se nekatere ne bodo nikoli vec zacelile. Pa ne zelim zveneti prevec uceno, sem pa nekaj stvari tudi prebral in preskusil in cisto drzijo!

Zelo lepo napisano in jaz osebno se poskušam tega držati. Včasih dobim večji apetit pa se takrat poskusim spomniti zakaj pravzaprav sem se začela ukvarjati s tekom.
Uporabniški avatar
 teka-teka
Miha65 napisal/-a:Zacel sem precej pozno, prva stevilka v sestevku pomladi mi gre ze cez 4 in vedel sem, da moram tudi s pametjo.

Miha, bere se logično in ne oporekam kar si zapisal.
Je pa tudi mal odvisno tudi od človeka, ki se spravi k stvari. Mislim pa, da nisem nič posebnega, štejem skoraj 42 let, pa je vseeno šlo. Da ne jamram glede pozne nosečnosti in poraznega stanja po porodu pred tremi leti. Pa mi je ratal. Kljub vsemu. Odkar tečem sem čisto drugačna. :D
Tečem pa po pameti in ne pretiravam :)
Uporabniški avatar
 lenči
IRA, če rabiš kaj motivacije Slika ti jo tale že prinaša , jaz z mojim Slika ne morem, ker dežuje Slika .
Velja za vse Polžke, ki jo rabite, sem poslala :wink: .

Veste, khm, sem kar starosta te sekcije (kar se uradnih let tiče seveda Slika ), živi dokaz, da leta niso ovira (no to so dokazali že mnogi pred mano). Kar lepo počasi in po pameti, saj se da, samo ne pretiravajte in poslušajte svoje telo, je res najbolj pametno.

Če boste preveč divljali, kdo bo pa meni družbo delal potem Slika .
Uporabniški avatar
 IRA
lenčica lenka, hvala za motivacijo :lol:

Za enkrat jo še kar imam, sedaj po kosilu opazujem kako tukaj na obali lepo dežuje ...

Madona sem qqš, sem doma pozabila vetrovko ... zdej pa razmišljam, bi si sposodila od mojega in tekla v KIKLICI naokoli :lol: :lol: :lol:
Ali bo čez čas nehalo deževat in bo ostalo le prekrasno, kisika polno ozračje ... al kaj se bo še razvilo v današnjem dnevu :wink:

Sem se pa včeraj dobila tudi z lonely-jem na pijači (prvi TF, ki sem ga spoznala :wink: ) in tako imam sedaj še eno novo pridobitev, nočno LUČKO in DEŽNIK ... (hvala, hvala hvala :cast1: :cast1: :cast1:) se mi zdi, da je kar vedel zakaj mi je dal še dežnik :lol: :twisted:

... pa še malo motivacije mi je dal in me še bolj "zakuril" za Palmanovo :twisted:

Upam, da mu gre danes fino in da so vremenske razmere v Avstriji takšne, da tečejo kot carji :wink:
Uporabniški avatar
 lenči
Vse kaže, da bomo imeli tudi v soboto na Doninem teku dež. Moj verjetno v primeru dežja ne bo tekel, bo raje počakal, da jo primaširam skozi cilj. Jaz grem, četudi dežuje :lol: .
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 39

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA