Moderator: lenči

Uporabniški avatar
 lenči
marko85 napisal/-a:danes sem odtekel drugič 2 minuti in sem resnično užival v teku. Nazadnje k osem tekel dve minuti sem komaj čakal da mi telefon zavribrira konec teka, zdaj pa mi je blo prav žal, da je konec. Malenkost so me še vedno noge pod koleni bolele ampak mislim, da se telo že privaja na redne napore.

Komaj čakam pojutrišnjem in 3 minute. Upam, da se bom tak dobro počuto kot danes pa, da bo brez mučenja šlo skozi. Sicer pa že mam taktiko, ko je prehudo: lepo po polžje. :D

Marko, kupi gel F23 in si po teku namaži meča, ful pomaga.
Uporabniški avatar
 teka-teka
Tudi za mano je trening(četrtkovi so mi najtežji) ko treniram s tekaškim društvom. Danes so bili sami fantje, ogrevanje 2 km (ki sem ga prešpricala, ker se nisem spomnila, da smo prestavili trening zaradi zgodnje teme), potem pa 4x1000 m v hitrost, ki je majčken hitrejša od tekmovalne. No, pa smo spet pri hitrosti :D . Jaz lahko napišem le, da če bi skoz drsala (eno leto pa že) enainisti tempo, ne bi nič napredovala :evil: Uspela sem preteč 3x po petih minut in pet sekund, zadnji interval pa sem šla hitreje. Pa je kar šlo. Drugič bo že bolje. Še iztek in razteg. Vmes je bila jasno minuta pavze.
Jutri grem en daljši tek do 15 km, v nedeljo pa imam eno krajšo dirko.
To je to.
Uporabniški avatar
 lenči
teka-teka napisal/-a:Tudi za mano je trening(četrtkovi so mi najtežji) ko treniram s tekaškim društvom. Danes so bili sami fantje, ogrevanje 2 km (ki sem ga prešpricala, ker se nisem spomnila, da smo prestavili trening zaradi zgodnje teme), potem pa 4x1000 m v hitrost, ki je majčken hitrejša od tekmovalne. No, pa smo spet pri hitrosti :D . Jaz lahko napišem le, da če bi skoz drsala (eno leto pa že) enainisti tempo, ne bi nič napredovala :evil: Uspela sem preteč 3x po petih minut in pet sekund, zadnji interval pa sem šla hitreje. Pa je kar šlo. Drugič bo že bolje. Še iztek in razteg. Vmes je bila jasno minuta pavze.
Jutri grem en daljši tek do 15 km, v nedeljo pa imam eno krajšo dirko.
To je to.

Bravo, super, danes tkole trening, jutri pa kar 15ko Slika
Uporabniški avatar
 niki
Meni od torka ni uspelo nič tečt. Na desnem stopalu mi je otekla kost :( in zdaj čakam, da se pomiri in neha bolet. Zna pa to kar nekaj časa trajati :( , tako da ne vem če bom zdržala brez teka toliko časa. verjetno bi bilo fajn, da grem končno mal se zdravniku pokazat pa razjasnit zakaj se meni to dogaja (ni prvič).

Vidim, da gre ostalim dobro in da ste pridne, vam kar zavidam :oops:
Uporabniški avatar
 solatka
Evo moje poročilce.
Včeraj odtekla ta kratko varianto (ene 4km - ne vem ker nisem zmerila, se mi pa zdi da je nekak tako).

SEm šla tečt do zob oborožena (beri: mini svetilka v roki, v drugi roki ključ od bajte - za kvazi varnost, na nogi pa un hoferjev svetleči trakec).

Wiiiiiiii sem se počutila ko novoletna jelka. No sej sem tiste utripajoče lučke že po prvih sekundah ugasnila.

Je bilo kr fajn. NO itak sem pa tekla po obljudenih krajih tak da ni blo neke panike.
Uporabniški avatar
 Tina1
Po skoraj 2 tednih sem šla včeraj tečt in pretekla v temi na stadionu le 10 krogov oz. 4 km in porabila za to toliko časa, kot sem ga prej za 5 km. Pulz v povprečju 159.
Uporabniški avatar
 Frikica
Ojla Polžki!!!
Danes sem bila tudi jaz pridna. Sem izkoristila frej dopoldne in jo mahnila malo tečt. Saj je kar šlo...edino krči me malo matrajo...sem premalo magnezija zaužila te dni....pa se mi takoj pozna.
V glavnem fajn je bilo malo premigat nogice in prepihat glavo. :)
Uporabniški avatar
 niki
Danes odtekla svojo progo, čeprav sem se namučila, pulz previsok, tempo počasnejši ne bi mogel biti..

Pritisk se mi je pa dvignil :twisted: ko me je hotla kolesarka napičit na svojo balanco. :shock: Tečem lepo ob robu, nasproti mene pa prihajata dva na kolesu, žrnska namesto, da bi se umaknila na svojo stran direkt v mene. Najbolj žalostno, da je bilo namenoma :( Jaz sem še zadnji čas odskočila v šavje ob robu, drugam se trako nisem mogla umaknit, ker poleg nje je bil pa kolesar.

Zakaj se mi take prigode dogajajo samo takrat ko sem sama :roll:

Ampak glede na to, da imam prenizek pritisk je to mogoče pa vredu, da bi vsake toliko ga nekdo dvigne :lol: :lol:
 sephadex-75
Samo teli kolesarji so pa res... Pomoje bi jo jaz kar porinila z roko, pa naj ona pade. Zakaj bi se morali pa mi umikati, če se lahko oni umaknejo na svojo polovico?!
Uporabniški avatar
 lenči
Ja, kultura na cesti velikokrat manjka in na žalost, se moramo sami boriti za svoj prostor. Meni včasih kakšen avto enostavno ne pusti normalno teči in me zrine s ceste, pa je dovolj prostora, da bi šel lepo mimo. No, je pa res, da je veliko uvidevnih in po slabih ne smemo soditi dneva.

Jaz pa danes nisem tekla, sem se počutila čisto vremenu primerno in lepo počivam Slika .
Uporabniški avatar
 IRA
lenči napisal/-a:Ja, kultura na cesti velikokrat manjka in na žalost, se moramo sami boriti za svoj prostor. Meni včasih kakšen avto enostavno ne pusti normalno teči in me zrine s ceste, pa je dovolj prostora, da bi šel lepo mimo. No, je pa res, da je veliko uvidevnih in po slabih ne smemo soditi dneva.

Jaz pa danes nisem tekla, sem se počutila čisto vremenu primerno in lepo počivam Slika .

Ej tole z avtomobili pa ...
Jaz sem zadnjič z mojim tekla po Krk-u in mu ravno smeje razlagam kaj piše v knjigi od joginga do maratona, ravno o tem, da se moramo pazit, da moramo sami poskrbet za svojo varnost, da naj se skušamo postavit v vlogo voznikov, ki so lahko pijani, tečni, utrujeni "ALI PA SO DEBELI IN JIM GRESTE KOT TEKAČ ISKRENO NA ŽIVCE" ....

In ravno to govorim, ko me je eden skoraj odnesel s sabo :roll:
Prazna, ravna cesta, tekla sem po makedamu ob robu ceste ... skratka, eni so res svinje.
Tudi tu, čez polja, kjer ponavadi tečem... imaš ljudi, ki upočasnijo in še pomahajo v pozdrav ... rečejo kako besedo, imaš pa druge norce, ki zakadijo še par kilometrov naprej in nazaj ...

Ma klinc jih gleda...
Definitivno pa drži, sami smo tisti, ki moramo poskrbet za svojo varnost, ne glede na to kaj je prav in kaj narobe, kdo ima prednost...

Smo samo eni in edini in toliko bolj moramo pazit nase!

Ampak zanimivo ... sem ravno v četrtek med nočnim tekom (sama) razmišljala kako je fino tu v Sloveniji, ko lahko brezskrbno tekaš ponoči in si "varen" ... sedajle pa vidim temo o napadu na PST :roll: :roll:

Še en razlog več, da spravimo dečke v tekaško opremo :D
 marko85
Danes sem odtekel tri minute teka, dve minuti hoje, deset ponovitev. Blo je super, čeprav tisto idealno ni. ko hodim me začnejo noge bolet, pa potem ko spet začnem tečt rahlo zaskelijo a potem med tekom nehajo. Pozna kdo kake fajne tekaško - razgibalne vaje?
Uporabniški avatar
 niki
Marko, jaz si po vsakem teku, ko se stuširam, dobro zmasiram noge. Meni to kar pomaga. Sicer pa mislim, da se ti bodo s časoma noge navadile in da bo bolje.

Nekaj vaj je opisanih tukaj:
http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... 3d843ea006

http://daciofit.nastja.net/clanek_stretching.php

še nekaj na temo raztezanja, podatki
http://www.bicikel.com/sl/bicikel_zine/ ... a88ead0366

Ira, jaz sem tudi brala tisti dogodek na PSTju in me je kar malo strah, ker večinamo tečem sama in v gozdu. Že zdaj sem bila vsa sumljiva do nekaterih. Zdaj bom pa še bolj napeto poslušala in gledala naokoli :shock:
Uporabniški avatar
 teka-teka
Evo, po četrtku sem odtekla še začrtanih 15 km, zaradi dobre volje pa še tri več. :D
Včeraj na Kostanjeviškem teku kar dobro odtekla prvo polovico, ko sem imela na km pet minut, potem pa so me zlajnali kratki klančki. Svoj lanski rezultat sem popravila za dobre 4 minute, če me spomin ne vara. dež me ni motil, prav prijazno hladno je bilo in nisem kuhala kot ponavadi.
Danes sicer smrkam, pa ni sile.
Na žalost danes tudi nimam varstva in bo trening šele jutri. Mi pa prav paše en večer na OFF, ko bom mal uredila papirčke, ki se tičejo teka.
In upam, da bo v soboto le realiziran dolgo pričakovani trening z Urbanom Praprotnikom, da mal pokomentira moj tek, ki ja baje preveč sproščen in kar "valovim" v vse smeri :D
 marko85
Spet me spremlja grda bolečina v spodnjem delu nog po teku. Počasi postaja to nevzdržno. Mislite, da bodo tisti geli in masaža pomagali?

Malo sem pogledal po netu in očitno se mi je vnela pokostnica, ker me boli točno tam kjer boli, ko je le-ta vneta. Kaj me čaka zdaj? počitek? Pa še prav začel nisem... :(
  • 1
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA