Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 vencelj
Čestitam vsem, ki ste se uspešno spopadli s težko, razmočeno progo in
tako svoje spomine obogatili za še en edinstven, nepozaben dogodek.

Čestitke organizatorjem, ki jim z veliko truda, težavam navkljub,
iz leta v leto uspeva pripraviti prireditev na zavidljivem nivoju!

:cast: :cast:

Lep Pozdrav, vencelj
 Jožko
Pozdravljeni!
Pa še moja izkušnja letošnjega SAMa, vreme sem že ob prijavi odmislil. Pri nas velja pregovor, da je vreme vsako dobro, zato me niti ni jezilo, ko je že zjutraj deževalo in na poti v Predvor občasno kar lilo.
V Predvoru pa srečanje z prijatelji, znanci in obilo pozitivne energije. Prav nihče na 50tki se ni pritoževal nad vremenom vsi smo bili zaposleni s svojimi opravili, kako se obleči, kaj vzeti s seboj....!
No čas za štart se kar približuje, in ob udarcu na gong štart umirjen brez velikih ceremonij. Ne vem koli nas štarta kolona pa kar poleti.
Do Tržiča mi gre super z lahkoto pretečem ta asfaltni del v družbi Samota in ?, me pa malo skrbi, ker me palci na nogah bolijo že tukaj, ko nismo še nikjer. No do Kofc, kar v redu vendar so se me tokrat lotile vse sortne težave, ki me že dolgo niso. Koleno me je bolelo skoraj celo pot sploh pa pri vsakem najmanjšem spustu. Moj potiho pričakovani čas 6ur se je izgubil v blatu in cilj ki mi je ostal je bil samo še priti v cilj.
No to mi je tudi uspelo v dobrih 7 urah. Seveda sem na poti imel več spremljevalcev s katerimi smo tekli, hodili skupaj in se zahvaljujem za družbo (Polona, Samo)!Sem res zadovoljen, da sem se znal prilagoditi vsem težavam, ki so me spremljale na poti. V cilju pa so me dočakale Gorske rožce(Nežka, Katarina) pa Dorica, Janja, Cirila, Rudi, Jani, Boni, Vitezi z Bleda in še jih je bilo veliko. Hvala vsem za tako veličasten sprejem v cilju.
Kar pa se tiče poti pa v svojem življenju še nisem poskusil česa takega, toliko blata si ne moreš niti zamisliti. Ko sem tako čofotal po blatu sem se večkrat spomnil na Marka Š., ki me ostro kritiziral ko smo na trasi GM4O popravili delček stezice in je ravno on naletel na blato, ki je res bilo po deževni noči. V primerjavi s tem letos na SAMu pa ni primerjave.
Okrepčevalnice so odigrale svojo vlogo 100%, župce sem kar nekaj spravil vase in tudi drugega je bilo dovolj. Vse ostalo pa kot vedno na SAMu.
Se vidimo v naslednji vojni :D
Uporabniški avatar
 AVI
...no takole...
...tole je bil moj prvi SAM, pa sem rekel, nič gremo kar "ta dolgo" probat, pa da vidimo kaj bo. Prvih 10 km, sploh ne vem kdaj so bili mimo...potem še malo teka po magistralki in hop že smo bili v Tržiču....potem je bila pa "ohcet" :lol: .....proti Kofcam ni šlo in ni šlo....noge so bile težke....in vsake toliko so me opozorile da bi jih lahko obiskal kakšen gospod z imenom "krč" ....zato takoj na naslednji okrepčevalnici pest soli in voda+juhica....tako smo nekako zavrnili povabilo g. "krča" .....do konca proge smo se še borili proti neljubim obiskov na standardne načine (raztegovanje, banane, juhice,....)....potem pa iz meglice hiška - Kofce

Naprej od Kofc sem zopet prišel k sebi in uživancija se je nadaljevala. :D

Potem pa še spust in že smo bili skoraj na Jezerskem. Samo še tabla 2km in 1km in cilj je bil dosežen.... :D :D ...na koncu občutki nepopisni.....

....kakšna je bila proga so pa že moji predhodniki vse povedali.....blato na blato, ob blatu, pri blatu in v blatu..... :lol: :lol: ...v glavnem en velik užitek....

...na koncu pa še čestike vsem SAM-ovcem in hvala vsem, ki so ob progi navijali..... :clap:

...posebne čestitke pa organizatorjem in vsem dobrim ljudem, ki so skrbeli za postojanke, tako rekoč "in the middle of the no where"...in to v vremenu, kot je bilo.....svaka čast... :cast1:
Uporabniški avatar
 markor
Vse je res.. :wink:
Začelo se je že v petek s prijetno, na izii testeninko, ki jo je žal prehitro odpihnilo vreme, nadaljevalo s spanjem v (rahlo) pomedranih šotorih na Jezerskem. Jutro je izgledalo ok, dokler nismo prišli v z dežjem ovenčani Tržič.. Super, se vsaj ni treba ogrevati sem si djal v prijetno toplem zavetju bližnjega bifejčka.. Kmalu smo bili na poti, pa tudi ena smreka nam je bila napoti - eni so kar bentili, ker jih je revca vrgla iz ritma - in jim je v zgodnjem sobotnem jutru porušila njihov notranji mir.. Letos nas sicer ni pozdravila harmonika - hja, zgleda da ni vaterpruf.. pa nič zato.. dobri ljudje vseokrog.. in že si v cilju.. :lol:
Blata je res bilo še več kot lani - me prav zanima, kakšno bo to stopnjevanje prihodnje leto.. :wink:
S svojim tekom sem res zadovoljen, cca pol urce boljši kot lani, česar se nisem ravno nadejal..
Organizatorju res - kot vedno - vse pohvale in čestitke! (še posebej sem bil vesel, ko sem lahko ženi domov prinesel sliko - kot dokaz, da sem bil res v dreku..) 8)
:laola
Še kdaj!
lp
m

p.s. no, tole bi - malo za šalo, nič zares! - vseeno rad dodal.. po moje sem samo jaz v cilju dobil (ob sicer redkem poslušanju muske) občutek, da je naše glavno mesto Split, naslednje selo poleg Jezerskega Vela Luka, vseokrog nas plavo more, da tužne oći suze liju nite ne.. ahhh.. :lol:
 MIHEC
To je bil moj prvi maraton in moja sploh prva tekma kadarkoli do sedaj. Občutki so bili mešani in bilo me je kar strah, zlasti zadnji dnevi pred štartom v Tržiču. Po cca. 30 minutah, ko smo štartali sem našel svoj ritem in že sem bil v svojem svetu, ko nisem čutil nič drugega, kot sleherno minuto uživancije, veselja...

Čisto vseeno mi je bilo za blato, dež in druge ovire. No ja, nekaj časa sem še izbiral, kam bom stopil, pa sem videl, da nič ne "prebereš", tako da se s tem v nadaljevanju nisem več obremenjeval.

Ves čas fantastični občutki - užival sem sleherno minuto, cilj pa je vse skupaj samo potrdil in veselje je bilo še večje (komaj sem zadržal kakšno solzo sreče).

Upošteval sem nasvet svojega prijatelja Slavka, ki je bil na SAM-u žže večkrat in sem se ustavil pri vsaki okrepčevalnici in v miru popil in pojedel (nekaj sem sicer s tem izgubil), vendar moje telo je funkcioniralo brez težav, v cilj pa sem prišel čist OK, daleč od tega, da bi bil skurjen.

KAPA DOL ORGANIZATORJU IN VSEM NA TOČKAH. ZADEVA JE SPELJANA NA PROFESIONALNEM NIVOJU - ČE VAM KDO REČE DRUGAČE, MU NE VERJEMITE!!!

PS: Da ne bo kdo mislil, da je bilo vse tako lahko, bilo je UBIJALSKO, vendar užitek ni izostal.

e
 daša
SAM 35 km je bil moj prvi gorski maraton in letošnji tekaški projekt sezone in uspel je nad pričakovanji.

Ob jutranjem odhodu iz Kranja sem bila že kar dobre volje, ker ni več deževalo, ampak v Tržiču je kar pošteno lilo. :? Štartam kar izpod nadstreška pri avtobusni postaji in kar poseben občutek je bil teč skozi rojstno mesto in kot bi mignil smo iz asfalta zavili na gozdno pot proti Završniku. Ob stiku z blatom na glas pojamram, pa me organizator hitro potolaži, da me na poti čakajo še precej bolj blatni konci. Do Kofc sem se še trudila z akrobatskimi skoki med blatom, ter vodnimi potočki :? , ko pa sem enkrat na polno zagazila v vodo , sem se sprijaznila z tem, da bo pač treba teči z mokrimi in blatnimi copati :evil: Pot po tržiških planinah je hitro minila, še posebej zato, ker sem ob poti srečala precej znancev alpinistov, ki so bili na kontrolnih točkah, znancev iz otroških let, vseskozi se je nekaj dogajalo, da sploh nisem utegnila misliti na to, koliko km me še čaka do konca. Ja, blata je bilo pa res v izobilju, ampak smo imela dekleta rahlo prednost, ker se nam je zaradi manjše teže manj udiralo :wink: . V trenutku nepazljivosti mi je celo uspelo uprizoriti spektakularen padec, katerega edini rezultat je bila na srečo samo še dodatna porcija blata in umazanije :evil: .
Kar nisem mogla verjeti, da me kolena nič ne opozarjajo, da me ne daje sapa in utrujenost :arrow: očitno se je trening z višinskimi metri in dolžinskimi km obrestoval.

Kar prehitro je prišel cilj in kot vse tekače so tudi mene preplavili občutki sreče in ponosa ob zastavljenem cilju. :juhuhu:

Organizatorju gre vsa pohvala za res odlično organizacijo v težkih razmerah, okrepčevalnice so bile na pravih mestih :clap: , tik pred prihodom v cilj so nas razveselili še z rožicami.

Žal mi je bilo le, da zaradi slabega vremena nismo mogli uživati ob čudovitih razgledih s tržiških planin, ampak bo drugo leto zagotovo bolje. Pridem naslednje leto spet.

LP, Daša
Uporabniški avatar
 mitjas
Čestitke vsem, ki ste preživeli boj z blatom in ostalimi nevšečnostmi :!:
:laola Čestitke Damjani za odlično 2. mesto :!: :!:

Dobrih 100 "softičev" se nas je podilo po Jezerskem, eni malce hitreje, drugi malce počasneje :)
Nad organizacijo itak ni za zgubljat besed, Trmasti nimajo zaman tako ime :clap:
Čimhitrejše okrevanje, naslednje leto pa se vidimo na štartu vsaj v Tržiču, če ne celo v Preddvoru :wink:
Uporabniški avatar
 damajanty
Heh, hvala :wink:.

Moj prvi SAM je za mano. Skoraj celo popoldne in noč pred tekom sem preležala pod kopico toplih odej in delala na tem, da preženem prehlad. To je pomenilo ogromno čaja, poln koš robčkov,...

Zjutraj je bil moj doping pred štartom med s propolisom in čaj :). Pozabila sem na prehlad in uživala v teku. Sicer si okolice nisem kaj prida zapomnila, ker sem v glavnem gledala pod noge. Spusti po blatu so bili prav fenomenalni in spet sem lahko preizkušala svoje sposobnosti v vijuganju med kamni, lužami, koreninami in blatom :D.

Pa palačinka na koncu, mmm :D.
No, po vrnitvi domov sem šla spet direkt v posteljo, s podlago čaja z medom in limono :D. Kakšno težko tekaško življenje :D.
Uporabniški avatar
 paprikar
Teme o SAM-u sem vedno bral s spoštovanjem do proge in tekačev, ki se podajo na njo. In potihem vsakič ko tečeš razmišljaš o temu, ali bi vendarle šel probat!

No, letos me nič ne bi moglo ustavil, da ne bi stal na štartu v Tržiču. Slike žal ne morejo opisat vsega, saj so ravno male malenkosti tiste, ki dajo zadevi svoj čar. Tako ne moreš opisat 30 km teka v premočenih supergah, "nagaznih minah", v katerih so se lepo videli odtisi superg hitrejših, občutek kako dober okus ima tistih par rozin na Njivicah, ....

Pridružujem se vsem: odlična organizacija, od markacije proge do postojank, ki so zgledale na odročnih predelih kot supermarketi :), odlična družba (spoznal nekaj TF-jevcev) in še bi lahko našteval.

Edina dilema pred katero sem se znašel je ta, da ne vem ali naj naslednjo leto na prijavnici obkrožim SAM 35 ali SAM 50.

Čestitke vsem, ki ste se podali na progo.

lp,n

P.S. Na cilju so moji kupili sliko, na kateri sem tudi jaz, vendar je v ospredju tekač s številko 300 in verjetno slika "pripada" njemu. Če ga kdo pozna naj mi prosim sporoči naslov, da mu jo pošljem.
Uporabniški avatar
 firbec
Hoj!
Dodal sem še VIDEO. :wink:

Tekmovalci na 35 in 50 km boste po pošti prejeli še CD (rezultati, slike, film, komentarji, nasveti za šoping,...)

LP Marjan
Uporabniški avatar
 jegart
skrene čestitke vsem udeležencem na Samu posebj mojim korošcem in mirotu za dosežen rezultat. vsi ste bili super
Uporabniški avatar
 jan_jan
Tudi jaz sem bil letos prvič na SAM-u in povedati moram, da nisem bil razočaran. Predhodniki so napisali vse, v glavnem dobro organizirana prireditev, na okrepčevalnicah ni manjkalo ničesar, ljudje prijazni. Zaradi megle sem enkrat malo zašel, na trasi blata na pretek, skratka prvič za pokušino sem SAM kar dobro prestal.
Hvala tudi Urošu, da me je na koncu šlepal in tako sva skupno pritekla do cilja.
Še ena dobronamerna pripomba organizatorju. Glede na to, da se je bilo potrebno predhodno prijaviti, bi pričakoval v darilni vrečki na štartu večjo številko tekaške majice. Tako pa sem dobil za mojih 190cm višine številko majice M. Stvar se da rešiti tako, da v predprijavi ob ostalih podatkih, ki jih podamo, napišemo še konfekcijsko številko.
Uporabniški avatar
 wxy
LP
Vsi, ki smo probali blato vemo kako je bilo, vendar bi bilo fajn pokazati kakšno sliko tega kako je bilo. Žal nisem nič slikal. V kolikor ima kdo kako sliko iz terena naj jo prosim deli z ostalimi.
Hvala :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA