Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 lunca1
Pozdravljeni!

Tečem od 1. avgusta, 2x na teden po nekem planu. Ker prej v 39-letih nisem nič tekla je to še sedaj po mesecu in pol zelo počasi, težko in boleče. Ker nisem navajena teči pri nižjih stopinjah od +20 stopinjah in ker sem lani jeseni in letos spomladi začela teči in obakrat tekla dober teden nato pa dobila vnetje sinusov,se obakrat zdravila z antibiotiki, me sedaj zanima kako naj nadaljujem s tekom pri +10 ali manj, da ne bo zopet potrebno antibiotike. Izurjeni tekači pravijo, da se organizem spotoma in počasi navadi na hladnješi zrak, pri tako velikem padcu stopinj in nenavajenosti me pa skrbi, da zopet kaj ne fašem če nadaljujem s tekom. ali se dobi kaj za čez usta in nos, da se ne vdihava mrzlega zraka, ker tudi če sem vdihavala skozi nos, je bilo vseeno zame premrzlo.

hvala za odgovoe in lp
Uporabniški avatar
 PUHKO
Res je, da se organizem počasi navadi na vse, tudi na mrzli zrak. Sam osebno najbolj optimalno tečem ko ima zrak tam cca 10 stopinj. Tudi sam imam pozimi dostikrat probleme z bolečim grlom, ampak brez zaščite vedno tečm do tja 2-3 stopinje. Ko pa je temperatura okoli 0 ali pa še pod njo, pa si dam čez usta "buff" ali kaj podobnega. Je pa res, da bolj ko je zunaj mraz, počasneje tečem in čim več skušam dihati skozi nos.
Uporabniški avatar
 pajo
Tek nadaljuj samo lepo naprej. Mraz ti ne bo prišel do kosti samo primerno se napravi pa ne preveč. Imej pač to kar za tek prodajajo ne ga srat z kakšnim bombažom ne bo O.K.! Z ženo sva lansko jesen prvič tekla brez premora in nama ni bilo prav nič ne glede na stopinje. Pač ko je bilo -6 zunaj nisva tekla toliko kot ponavadi sva pa! Uživaj še naprej.
LP
Uporabniški avatar
 niki
Malo sem pregledala po internetu po zgoraj omenjenem Buff-u, pa vidim da je kup različnih modelov. Si ga pa nameravam kupiti, ker sem bolj občutljive in zmrzljive sorte :D
Katerega je fino imeti, ker vidim da se ločijo po matreialu in tudi po obliki?
Uporabniški avatar
 pajo
TS - tam se oglasi kaj naj ti drugega svetujem. Ni da ni!
Uporabniški avatar
 Tasko
niki5 napisal/-a:Malo sem pregledala po internetu po zgoraj omenjenem Buff-u, pa vidim da je kup različnih modelov. Si ga pa nameravam kupiti, ker sem bolj občutljive in zmrzljive sorte :D

Jaz imam Thermal Combi Buff in ga uporabljama kot za kapo po teku ali ko je mrzlo (pod 0 °C) kot masko za čez usta in nos. Mislim, da imajo ostali Original Buff in morda bolj primeren. Jaz imam Thermal Combi Buff zaradi mojih zob, ker me takoj začnejo bolet, če vdihujem premrzel zrak.

lp, Blaž
Nazadnje spremenil Tasko, dne 15 Sep 2008, 21:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 niki
Tasko napisal/-a:
niki5 napisal/-a:Malo sem pregledala po internetu po zgoraj omenjenem Buff-u, pa vidim da je kup različnih modelov. Si ga pa nameravam kupiti, ker sem bolj občutljive in zmrzljive sorte :D

Jaz imam Thermal Combi Buff in ga uporabljama kot za kapo po teku ali ko je mrzlo (pod 0 °C) kot masko za čez usta in nos. Mislim, da imajo ostali Original Buff in morda bolj primeren. Jaz imam Thermal Combi Buff zaradi mojih zob, ker me takoj začnejo bolet, če vdihujem premrzel zrak.

lp, Blaž

Ja, vidiš to potrebujem, ker mene tudi zobje bolijo zaradi premrzlega zraka.
Uporabniški avatar
 zajc

Original Buff, do -10oC je čist OK. Pa sem mislil, da ni mogoče, ker je tako tanek. Imam dva, da lahko zamenjam sredi teka, ker je čist premočen (ob hudem mrazu celo zamrznjen ob strani). Edino ne vem kako je z zobmi, ker mene ne bolijo :shock:

Ko sem začel teči sem si prisegel, da me pod 5oC ne bodo videli teči. Zdaj pa govorim, da me nad 20oC ne bodo videli :oops: Zato tečem izključno zjutraj (no, temperatura ni edini razlog). Lahko rečem, da se je zame šele zdaj začela sezona, ker ob mrazu dobesedno eksplodiram od moči, ob poletnih mesecih pa se vlečem kot polž :oops: Skrajni čas, da so prišle ohladitve.
 zappa

Obvezno tatankega ("original"), karkoli debelejšega preveč ovira pri dihanju pa še neznosno vroče postane. Če je kriza (ti je še prehladno), ga daš lahko pa v dveh plasteh čez usta (in nos) in kasneje, ko zahajcaš, eno plast olupiš :). Poleg tega buff pred mrazom odlično zaščiti tudi vrat.

Vsako leto tak čas se pojavi kakšna debata na to temo. Mislim, da je bila lani ena taka pod "Opremo". Malo pobrskaj.
Uporabniški avatar
 pajo
Tanek je dovolj boš pa imela težave z očali - se ti bojo prav lepo rosila. To pa je minus.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA