vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

BLOKE
po teku me je večkrat bolel kolk, a se na to nisem ozirala in sem pridno tekla naprej, dokler mi ni avgusta med tekom desna noga dobesedno odpovedala. Sem šla k zdravniku- na ultrazvok in je ugotovil, da imam natrgano tetivo na stegenski mišici in vneto pokostnico... in da moram nujno počivati oz. početi vse , samo teči ne, javascript:emoticon(':(') opravila tudi fizioterapijo. Problem pa je nastal ko sem po šestih tednih poskušala spet teči in to po mehkem terenu, samo en km in sem drugi dan že spet začutila bolečino v kolku :( Zdaj pa me zanima, ali ima kdo izkušnje s tako poškodbo oz. ali je morda normalno, da ko spet začneš teči od začetka še čutiš bolečino ?
 Vinci
Prva stvar, na katero sem se spomnil je, da imaš eno nogo krajšo od druge. Jaz bi šel k ortopedu, da me malo premeri in pove, kakšen vložek rabim. Druga stvar pa so hrbtne mišice. Dobra vaja za krepitev teh mišic je, da se uležeš s trebuhom proti tlem in dvigaš trup.

EDIT: Aja, sicer ljudje nismo povsem simetrični in je povsem običajno, da imamo eno nogo krajšo od druge, ampak nekateri so pač malo bolj nesimetrični.
 BLOKE
Hvala Vinci javascript:emoticon(':lol:'), ampak sem bila tudi pri ortopedu in menda nimam ene noge krajše. Imela sem pa natrgano tetivo. Problem so bolečine, ki se še vedno pojavljajo...
:lol:
 Vinci
Aha, a pol nimaš ene noge krajše? :D

Kolk te ne bi smel boleti. Do bolečine v kolku najpogosteje pride, če imaš eno nogo krajšo (okay, nimaš), nesimetrične medenice (najbrž tudi nimaš?) in pa zaradi šibkih hrbtnih mišic, predvsem spodnjih (široka hrbtna mišica se ji menda reče). Možno je pa tudi, da si pač tekla po preveč razgibani progi...

Pred davnimi leti, ko sem začel malo bolj aktivno odbojko trenirati, sta me skoz bolela hrbet in rit. Ko sem si malo bolj okrepil spodnje hrbtne mišice, je bilo v redu.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA