Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 spela*
tae napisal/-a:
PS.: Ali vas zanima moja odločitev, ali naj ostane skrivnost do poročila s prireditve ?

Daj povej, daj povej! :D

Razi, hvala za tvoj prispevek - zelo lepo napisano! :clap:
Uporabniški avatar
 lenči
spela* napisal/-a:
tae napisal/-a:
PS.: Ali vas zanima moja odločitev, ali naj ostane skrivnost do poročila s prireditve ?

Daj povej, daj povej! :D

Razi, hvala za tvoj prispevek - zelo lepo napisano! :clap:

Ženska radovednost ne pozna meja :D , Tae, saj ne bomo mogle zdržati do poročila s prireditve :wink: .
Uporabniški avatar
 Laufer
To so provokacije, ne nasedi :twisted:
Uporabniški avatar
 Vlajko
Bojan Ambrožič napisal/-a:... Trenutno sem krizi zato, ker si ne znam več pomagati. Ne morem več napredovati. Iščem rešitev kako trenirati, da bom lahko tekel hitreje...

Si kaj razmišljal o vpisu v kak atletski klub? Mislim, da se v vadbi pod budnim strokovnim očesom, ki bi v tebi opazila tisto, kar si sam spregledal, skriva še precej rezerve. :idea: :wink:
Uporabniški avatar
 tae
Laufer napisal/-a:To so provokacije, ne nasedi :twisted:

Deci moramo skupaj držat, a ne. Damice moje, počakajte še malo. :lol:
Uporabniški avatar
 Vlajko
tae napisal/-a:... Deci moramo skupaj držat ...

Jaz ga raje spijem. :wink:
 spela*
tae napisal/-a:

Kaj pa, če te poskusim podkupiti s piškoti? Boš potem povedal? :D

Kakor koli, očitno si se odločil, jaz ti pa čestitam za odločitev, kakršna koli že je! :wink:
Uporabniški avatar
 bobr
Ma končno gre na eno sproščeno neobremenjeno 21ko :). Evo to lahko odtečeš za nas TF člane in dokažeš da niso vedno ambicije in rezultati pomembni ;).

Kaj pa če je res?
 luzr
spela* napisal/-a:
tae napisal/-a:

Kakor koli, očitno si se odločil, jaz ti pa čestitam za odločitev, kakršna koli že je! :wink:

Ne gnjavi človeka, ženska... :mrgreen:
Tudi moški imajo radi skrivnosti........... :--
Uporabniški avatar
 Laufer
:twisted: , to bo danes eden tepan :rol:
Uporabniški avatar
 tae
No pa smo še eno "resno obremenjajoče!" razmišljanje spremenili v hec. Vseeno vas matra, a ne ?
Uporabniški avatar
 bobr
tae napisal/-a:No pa smo še eno "resno obremenjajoče!" razmišljanje spremenili v hec. Vseeno vas matra, a ne ?

A nisi tega pričakoval :?: 8)
 luzr
Tae, čisto resno ti odgovarjam.
Včeraj sem prebral tvoje in Irino pisanje. Že takrat je bilo precej pojasnjenega.
Tvoja odločitev, kaj boš Ti počel na 13.Lm naj bo le tvoja in jo lahko spremeniš še tik pred zdajci.

Sploh ne želim javno ugibati kaj boš izbral in počel. Glavno je da boš našel nek izziv. Zate bi bilo vznemirljivo končati polovičko s časom okoli 1:20 ali vsaj 1:26, kar zna biti težko dosegljivo. Čeprav ne bo burje...
Ljubljanski klanec je manj strm od tistega v Sežani. Zate verjetno ne bo problematičen. Še posebej zato, ker boš tekmoval z relativno neznanimi ljudmi. Tebi ne bo pomembno koga boš prehitel, marveč bi rad dosegel dobro uvrstitev. Samo številke je lažje prehiteti, kot pa ljudi, ki jih osebno poznaš in ti tokrat ne nameravaš tekmovati z znanci.
1:30 je številka, ki ti ne pomeni veliko. Zate je to prepočasi. To je večja težava, ker en mesec prej ne moreš natrenirati teka na dolge proge. Zate je 21 km kar dolgi tek.
Bojan A. ;) je bil lani z rezultatom okoli ure in pol (ne spomnim se natančno) zadovoljen. Verjetno sploh ni tekel na koncu zmogljivosti.
Kak drug starejši, a dobro treniran atlet rabi ravno toliko ali še manj, a v to vlaga precej svojega prostega časa.
Laufer mi je pravil o nekem avstrijskem šestdesetletniku, ki ni zadovoljen, ker polovičke ne zmore v približno uri in pol. (Te številke bom še malo preveril in korigiral)
Jaz se zavedam, zame je to nemogoče. Razen, če bi ciljno treniral po osem in več ur vsak dan in bi potem preostanek življenja rehabilitiral lastno telo.

Napisal bom poročilo o lanski ljubljanski polovički. Dolgo, dolgo, dolgo. In v njem opisal zakaj ima zame smisle iti turistično, kot ti praviš, na ta tek. In skrivaj obračunati z nasprotniki. Zanalašč ne uporabljam narekovajev. Zame so nekateri tekači al itekačice nasprotniki. In v skladu z bušidom ;>, se z njimi spopadam.
Ne tečem le za lasten rezultat. Potem bi tekel sam s štoparico po gmajni.
Nekajkrat na leto se udarim z mlašimi ali starejšimi obeh spolov. Zato si ne zadam strogo določenega časa. Kot pri pravih samoobrambah ;), je tudi pri takem teku na čiasto pravi tekmi treba upoštevati faktor presenečenja in nepredvidljivosti. Ravno to je zabavno in povsem drugače, kot če bi vsak dan tekel na stadionu.
Tudi letos bom tekel po svojih zmožnostih in premalo treniran. Kot ponavadi in povsod.
A bom dal vse od sebe. Ter is pustil toliko rezerve, da bom spodoben sam odkolesariti domov, priti na analizo in sprehoditi psa.
Potem bo zame imela tista nedelja nek smisel. Mnogo več stvari je na svetu, kot le tek.
In, tae, to jestvar, ki ni jasna le nama. Marsikdo na, tudi s foruma, razmišlja podobno. Pa se ni oglasil.
Mene si nekako prisilil k odzivu. V resnici iščeš izzivalca, a ti tu žal ne morem pomagati, ker sem prepočasen.
Vprašaj organizatorje, če rabijo še kakšnega uradnega zajčka, ker boš sposoben teči zelo enakomerno. Tudi dva kroga ;>.
 spela*
luzr napisal/-a:
spela* napisal/-a:
tae napisal/-a:

Ne gnjavi človeka, ženska... :mrgreen:
Tudi moški imajo radi skrivnosti........... :--

Ti si pa upaš! :lol:

laufer napisal/-a: , to bo danes eden tepan

Pa ne samo danes! :twisted: :lol:

Tae, seveda nas matra, a saj ne zameriš, ne? :wink:
Uporabniški avatar
 miro
pozdravljen tae!

Tudi midva sva že nekajkrat razpravljala o teku, pa nisva prišla skupaj, čeprav sva oba "borca."
Tudi jaz poiskusim dati vse od sebe na nekaterih tekmah, pa na njih ponavadi pregorim, drugače pa je moj cilj "premagati progo" in ob tem uživati. Ravno zato rad tečem dolge teke, preiskušal sem se tudi na triatlonih in kolesarskih maratonih- tudi plavalni so bili vmes.
Drugače, pa sem se odločil, da , ko ne bom več užival v teku, bom prenehal teči.
Tudi jaz pomalem izgubljam motivacijo - letošnja je bila EP, ker sem začel resno trenirati sem si pretgal mečne mišice in to na košarki, ki je tudi sledila cilju - dober nastop na EP v Ljubljani.
Maraton sem sicer pretekel - premagal progo, vendar sem bil s časom razočaran, pa vseeno še tečem in iščem nove izzive.
Upam pa, da bom vseeno, še kdaj izboljšal svoj rezultat na maratonu.

Mimogrede lahko tudi popraviš prijavo -razdaljo na LM, mogoče lahko skupaj z mano in še s kom pretečeš 42km, ali pa desetko turistično, pa še kakšen komplementarni šport si izberi, da te bo tek potem zopet "poklical"!
Tae, ostani tak kot si, pravilno se odloči - poti je veliko!
Lp
Miro

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA