področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

Jure_kolesar
Sedaj od 11.9(naslednji četrtek) bodo imeli spet kolesarska oblačila v ponudbi. Tudi to bo zanimivo. :wink:
Uporabniški avatar
 RoKo
wolf.user napisal/-a:a je kdo probal teči v kolesarski jakni, ki jo prodajajo v hofferju?bi premalo dihala?

Uporabljam jo(lansko seveda, letos ne vem kakšna je) za mrzlo vreme z dodatkom burje. Zadovoljen.
Uporabniški avatar
 wolf.user
ali kdo ve, če bodo v hoferju dobili še kaj novih zalog tekaških in kolesaraskih oblačil?
Uporabniški avatar
 majcha72
Ponavadi dobijo eno rundo, na voljo je dokler ne prodajo. Potem je treba pa na naslednjo akcijo čakat. Se je pa ta teden v LJ na Kajuhovi še dobil kakšen kos tekaške opreme, čeprav se nisem poglabljala, kaj in kakšne so številke.
Uporabniški avatar
 DAVID 08
Sem kupu ene nogavice, pa ene šponarce. Je blo tolk pocen, da sem mogu vzet. :)
Uporabniški avatar
 Arnela.O
Preden kupim dolge, nove tekaške hlače me zanima kakšne so te hoferjeve (zadnjo ponudbo mislim) in lidlove (tam sem jih tudi videla). Imam dve leti stare hoferjeve in jih letos še nisem nosila, ker mi strik v pasu ne odgovarja več. Ima kdo te novejše? Kakšne so?

Aja, pa da se mi ne bo treba prijavljat še na kak kolesraksi forum imam še eno vprašanje. Kaj naj oblečem, zdaj pozimi za na kolo? Eno uro kolesarjenja, piha bi v križ. Imam jakne, windstoper itd...ampak nobeno mi ne gre čez rit. V puhovki pa ne mislim kolo goit. Tud v noge me zebe, stegna...zobe...itd.
Uporabniški avatar
 jole
Za na kolo pozno jeseni ali pozimi rabiš jakno iz windstopper materiala, narejeno za kolesarstvo (takšna ti sigurno pokrije križ). Pa ne se bat, s križem ni težav, bolj so na udaru dihala (nos, bronhiji). Če je jakna v redu in temperature ne ekstremno nizke, imaš spodaj lahko le švic majico. Rabiš tudi debele termo hlače, dobre rokavice (tud najbolš windstopper material) in galoše za na čevlje. Pa seveda kapo..
 luzr
Arnela.O napisal/-a:zanima kakšne so te hoferjeve (zadnjo ponudbo mislim) in lidlove

Solidne zadeve za povprečno ceno 20€. Pomeri in preglej ali so hlačnice in rokavi ustrezni (široki, a ne preširoki), ali je v pasu kroj primeren.
Podobno kvaliteto ponujata Intersport in Hervis s svojima hišnima znamkama.

Arnela.O napisal/-a:kolesraksi forum
He, he...biciklistični forumi propagirajo ponavadi kolesarsko opremo. Le nekatere kolesarske vetrovke segajo čez ritko. Večina je zelo tankih in neprimernih za trenutne hladno pihajoče razmere. Tanjših in bolj tekmovalni bluzoni so vsi po vrsti prekratki v ritnem predelu... Sicer lahko vzameš tudi pohodniške modele vetrovk, ki imajo dolgi kroj (3/4 modeli).
Windstoperji so vsi krajši, sploh kolesarski. Zopet pride v poštev bolj pohodniški softshell ali alpinistični "windstopper".
Ko te bo na ravnini med Presko in Mednim napihalo boš vesela puhovke...
Arnela.O napisal/-a:v noge me zebe, stegna...zobe...itd.
Ne bom napisla poganjaj hitreje... Vzemi vetrne hlače ("ibrhoze"). Tiste iz polivinila za 10 do 15€ so čisto v redu. Lhko zapraviš tudi desetkrat več za dobre iz windstopperja...
Z zobki je tako... Usta zapreš, uporabljaš šal, poiščeš vetrovko, ki ima dovolj visok ovratnik (spet alpinistični ali pohodni modeli in ne kolesarski), kupiš obrazno masko (spet v alpinistični trgovini).
O obraznih maskah, polovičnih in celih, pišemo vsako jesen tudi na tem forumu.
Še prijazen namig. Na biciklu je mogoče preživeti v zimskih razmerah v povsem nekolesarski opremi.
Uporabniški avatar
 Arnela.O
Včeraj zjutraj sem jo spet Mahnila iz Medvod v Lj in sem navlekla žabe, hlače, volnene galoše, majco, pulover in windstoper plus kapa in šal, rokavice. In je kr šlo 8) Sam doug ne bo... :D

Drugače imam vso pohodniško opremo in jo tudi uporabljam, misla sem pač da obstoja [b]kakšna posebna zadeva za ledveni predel (razen motoristični ledveni pas) :lol:
 luzr
Arnela.O napisal/-a:ledveni predel (razen motoristični ledveni pas) :lol:
Za ledvičke dobiš kak neporenski pas, usnjenega ali kaj cenenega iz skaja. Ampak na biciklu te bo motilo, ker pri resnem poganjanju leze gor in dol.
Nišnih kolesarski artiklov za ledvičke nisem iskal. :wink:
Rešitev so kolesarske termo hlače z naramnicami. Pod te oblečeš še dolge spodnje in majico ter tenak puli. Čez pa še flis in vetrovko. v najhujši zimi in snegu gre brez težav.

O obutvi pa drugič.
Uporabniški avatar
 Arnela.O
kupla tekaške hlače v hoferju, pa da vidmo kako. ko sem oblekla so zlo fajn, zdej bo treba jutr stestirat. 8)
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA