Prebral temo od začetka do konca. Nekaj hitrih zaključkov. Bil enakih misli kot Miha (tae) v začetku moje tekaške kariere (2002). Moj cilj je bil VEDNO TEČI HITREJE. Zaradi tega na tekme ne hodim, ker sem enostavno preveč tekmovalen in bi bil danes verjetno že pod rušo, če bi se udeleževal rekreativnih tekov. Prvih 14 dni v mojem tekaškem letu sem vedno tekel počasi, nato pa GASA dokler ni telo odpovedalo. Še danes imam problem z levo in desno ahilovo tetivo, ki enostavno nista vzdržali prehudega tempa. Glede na količino treninga sem enostavno tekel preveč in prehitro prekmalu.
Kljub temu, so moji tekaški cilji še danes enaki. Preteči in preživeti 42km, nato pa nekega lepega dne preteči še ultra maraton. Trenutno po mesecu dni pavze zaradi vnetja ahilove tetive spet tečem. Za mano je 20 km ta teden, letos pa sem skupaj pretekel cca. 450 km. Za nekatere smešno nizka številka, zame pa nekje vmes. Lahko bi bilo bolje, lahko pa še slabše. Ker se bliža LJ maraton me že skrbi.

Do sedaj sem na LM vedno tekel 21 km (3x) in vsakič popravil osebni rekord. Zadnjič sem tekel leta 2006 z vneto ahilovo tetivo in novim mejnikom (1:33:07). Pred tekmo zaradi poškodbe cel mesec nisem treniral, nato pa sledi tekma in GAS. Po teku sem 5 mesecev dejansko imel hude probleme že s samo hojo. Tek je bil skoraj 5 mesecev utopija.
No dandanes sem vesel, če lahko tečem. Letos imam prvič v planu, da bom tekel tudi v zimskem obdobju. VAŽNO JE DA TEČEM IN OB TEM UŽIVAM. Glavni cilj priprav je preteči in preživeti Berlinski maraton 2009 (3:30:00

).
Danes med tekom mi je v glavi 'klikal' čas na letošnjem LM 1:30:00 GASAAAAAAAAAA.
Mogoče bom pa raje ostal doma, ker me bo moja tekmovalna žilca enkrat pokopal.

Tako, da Miha te popolnoma razumem s temi lovi na rekorde. Predlagam, da letos postaviva rekord v teku za lušnimi puncami in drživa njihov tempo. Bova več naredil za svoje zdravje in dušo.

Pol greva pa še na pivičko in to bo to. A ni to dost za 20€.