prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 slovon
Bojan Ambrožič napisal/-a:Vseeno mi je tudi 14 dni krepko premalo. To niti na spodobne počitnice ne moreš. Rad bi imel uro, ki jo bi lahko brez vzdrževanja lahko nosil noč in dan. Pa tista interna baterija se po več 100 polnjenih tudi obrabi. Potem je pa cela ura zanič. Raje imam na gumbne baterije, ki jih lahko dobim povsod. Če jo zamenjam ene 3krat na leto to ni tak problem.

Hvala vsem za mnenja.

Hecno, da ni na tržišču ene same ure, ki bi zadostovala mojim potrebam. Pričakoval sem, da se bom težko odločil kater model bom izbral. Resnica pa je taka, da če hočem uro, da bom moral sprejeti kompromise.

Še opcijo T4 + footpod moram preučit.

Sam en pristavek - Forerunner 305 (in upam da tudi 405) se filata preko USB, kar je dobro definiran standard. To pomeni, da dobis adapterje z vse mogoce izvore elektrike - od soncnih celic do mlinckov na potoku ali na rocno vrtenje ali na navadne baterije.
Ce te se zanima v to smer, se oglasi, pa napisem kaj bolj konkretnega.

Glede tega, da so po 100 polnjenjih akumulatorji v uri ze slabsi, imas pa prav. Ampak verjetno ne gres vsak dan trenirat za 10 ur?
Ce moras polnit na 2 dni, pomeni, da ti bo trajala urca vsaj eno leto, ce pa na dalj, pa dalj, vec kot 3 pa verjetno ne.

Glede moznosti samih ur je pa vse skupaj sami kompromisi, tu se pa strinjam. :-(

LP, slovon
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Ja, že. Ampak meni, ki imam zelo omejen vir financ je dajati 400 € zato, da mi bo ura delovala eno, mogoče dve leti, preveč.

Mogoče si bom potem raje kupil uro za gorništvo in ne toliko za tek.
Uporabniški avatar
 slovon
Bojan Ambrožič napisal/-a:Ja, že. Ampak meni, ki imam zelo omejen vir financ je dajati 400 € zato, da mi bo ura delovala eno, mogoče dve leti, preveč.

Mogoče si bom potem raje kupil uro za gorništvo in ne toliko za tek.

400€ je tudi zame prevec; vzel sem Forerunnerja 305 s popust za 230€, kar se mi zdi kar v redu. Kolko casa pa dejansko dela in kako, se je pa za pozanimat pri starih lastnikih; nikjer na Garminu nisem nasel kaksne navedbe.

LP, slovon (vesel, da je svojo dilemo ze razresil :) )
Uporabniški avatar
 mare
Avtonomija ur ni tako kratka zaradi nizke kapacitete baterij, ampak zaradi velike porabe merilcev z GPS in po možnosti še velikim zaslonom. Moderni akumulatorji imajo namreč večjo kapaciteto kot živosrebrne baterije. NImh akumulatorji tudi dobro ohranjajo kapaciteto in so uporabni za 500 in več polnjen. Za primer ti dam svoj telefon, ki ima po 5 letih originalno baterijo, ki zdrži skoro toliko časa kot nova.

Za polnjenje na dopustu sem videl izvrstno napravo za drobiž v Bauhausu. Ročna baterija na akumulatorje, ki se polni na ročni dinamo in z njim lahko polniš tudi telefone, ure, fotoaparate itd. To pomeni, da lahko tudi na dopustu, kjer nimaš dostopa do elektrike (če ti uspe najti tako mesto) polniš brez težav. Imaš pa tudi polnilce na sončne celice.

Sicer pa tudi jaz že kakšne 4 leta čakam na idealno uro, tako da sem vmes kupil že 2 začasni. V hribih pa tudi GPS merilci niso posebno natančni. Merijo namreč horizontalno projekcijo poti in pri hudih klancih je razlika velika. Pri najbolj ekstremnem primeru npr. padeš v prepad, si naredil 100 metrov, merilec ti kaže, da si se premaknil za pol metra.
Uporabniški avatar
 satriani
Za hribolaznistvo je pa odlicna izbira suunto core za dobrih 200 eur. Na suuntvi uradni spletni strani sem pa zasledil prihajajoci nov model x10 z vgrajenim gps visinomer barometer ter prenos na pc. Nazalost brez pulz mdtra.
Uporabniški avatar
 namot
Bojan Ambrožič napisal/-a:Saj zato pa ure ne kupim, ker vem da trgovci poberejo vsaj polovično maržo. Skoraj 3krat ceneje je na e-bayu. Samo nastanejo pa večje komplikacije v primeru, da se ti ura pokvari.

no nakoncu se je pokazalo, da sicer pršparaš, a žal ne tok
naročil Suunto T6c + FootPod čaku 17 dni končna cena 370€, kar je vseeno 130 ceneje kot v SLO.
Carina pride 2 % in na vse skupi (tudi poštnino) ti nabijejo 20% ddv-ja.

Veeno se splača preverit, sploh če je vse skupaj pod 160€ kolikor mislim, da je najvišja vsota, ki ni carinjena.
 SloDavid
Suunto so odlične ure, sicer podjetj je znano po izdelavi kompasov, vendar če bi se moral odločiti med Polar in Suunto je slednji odlična izbira. Kar se pa tiče garancije pa itak velja po celi EU ne glede kje je kupljena. Po ugodni ceni se pa da tudi pri nas kupiti tukaj:
suunto

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA