Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 BO-JAN
Pozdravljeni

Ko takole prebiram, da se odpravljate na maratone v tujino (Berlin, Garda, Pariz, Dunaj, New York...) me zanima pa verjetno še koga ali so te stvari kaj organizirane, oziroma kako se organizirate saj če želiš prihraniti kakšen evro moraš kar pohiteti s prijavami.
Mogoče enkrat " ko bom velik" bom tudi sam verjetno šel pogledat "ta prave" maratone? :?:

LP Bojan
Uporabniški avatar
 mitjas
Prijave na največje maratone (London, Berlin, New York, ...) so ponavadi kar nekaj mesecev pred samim maratonom.
Enega si zaželiš, preveriš na spletni strani kdaj je in kako je s prijavami, potem pa poskušaš navdušiti še koga od svojih sotekačev zanj :wink:
Ali pa pobrskaš recimo na temle forumu, če gre še kdo in se mu pridružiš.
Je pa precej lažje, če imaš večjo tekaško družbo, ker potem se hitro najde skupina tekačev, ki gre s tabo.
Vitezi smo se recimo spomladi navdušili nad Berlinom, povabili zraven še ostale in tako nas potuje gor jutri in v petek skupaj z navijači 26.
Podobno je bilo s Parizom, tja smo se spomladi odpravili kar z avtodomi, bilo pa nas je 16.
Je pa za naslednje leto spomladi spet en "svetovni" maraton. Če bomo izžrebani London, drugače pa ... Barcelona, mogoče Rim, ... pa konec maja Stockholm :)
Uporabniški avatar
 BO-JAN
Mitjas, malo sem pobrskal po netu in ugotovil da se navdušujete nad velikimi maratoni le tole ne zastopim okrog Londona :?: (izžrebani), ali to pomeni da ste že prijavljeni :?:
Mislim da je nekaj takega potrebnega tudi za gorski maraton Jungfrau maraton :?:
Bom malo oprezal mogoče bo pa kakšna zanimiva ponudba, žal mi je za letošnji Berlin, zato pa vsem ki potujete želim DOBER TEK :wink:

lp Bojan
Uporabniški avatar
 mitjas
Teči na londonskem maratonu je skoraj en mali čudež. Imajo namreč najbolj zakompliciran način izbire tekačev od vseh maratonov. Imajo sistem, da nekaj časa (ponavadi par mesecev) zbirajo prijave, potem pa pač žrebajo srečneže, ki lahko v Londonu tečejo. Nekateri fantje se trudijo s prijavami že nekaj časa, pa jim še ni uspelo priti gor.
Sam sem letos prvič oddal prijavo, v začetku oktobra pa pričakujem(o) odgovor ali sem izbran ali ne.
Je pa tako, da recimo za zanesliv nastop v New Yorku moraš imeti čas mislim da pod 2:50 (pod 3:00 sigurno), ali pa moraš imeti srečo pri žrebu. Za nastop na najstarejšem maratonu na svetu v Bostonu moraš imeti izpolnjeno normo (3:11 za starost 18-34 let), na večini ostalih se moraš pa samo pravočasno prijaviti.
Malo pobrskaj, tole pa je stran z veliko večino maratonov po svetu: http://www.geocities.com/schoenmaeker/marathon.html

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA