prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 a nje ni
a lahko še jst neki uprašam, ko ste ravno odprli temo? :oops: pred enim tednom sem kupila copate NIKE+ air zoom elite 4, in ko sem šla prvič tečt z njimi so se mi zdele precej trde. sedaj, po enem tednu, v katerem sem šla v teh copatih tečt 6 x po 8.5 km, se mi copat še vedno zdi trd :? je prav, da so tekaški copati tako trdi? prejšne, ki sem jih imela, so bili tudi NIKE, ampak neka poceni varianta, sploh niso bili tekaški, brez opore in kupila sem jih za 30 evrov ... ampak bili so mehki!
bi bilo pametno, da izmenično tečem enkrat v enih, drugič v drugih, ali naj tečem samo v novih, ki so zaradi opore na notranji strani bolj primerne za mojo nogo? :?
hvala :wink:
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
:arrow: Ja, nike zoom elite je tekaški copat, ki je primeren za blage do srednje pronatorje/ke, je pa malo lažji, zato tudi manj blažen, namenjen za hitre teke, tekme, intervalne treninge in podobno. Ni pa namenjen vsakodnevnemu treningu, če iščete udoben in dobro blažen copat. Za to je namnjen NIKE AIR ZOOM STRUCTURE TRIAX+ 11 :)

LP TS ČOPOVA 14
 luzr
@ a nje ni: Že zadnjič sem videl, kako si se veselila nad novo pridobitvijo., pa ti nisem hotel kratiti veselja. Sedaj imam slab občutek, ker sem to pričakoval...
TS Čopova 14 ... Nasveti in postrežba v omenjeni štacuni od junija naprej še posebej šepajo.

a nje ni napisal/-a:danes sem postala ponosna lastnica NIKE AIR ZOOM ELITE +4 8) kupila sem jih v TS na Čopovi, kjer moram pohvalit prodajalca v spodnjem nadstropju (samo ne vem kako mu je ime :roll: ), naredil mi je test pronacije in potrpežljivo svetoval :) prijetno sem bila presenečena tudi nad popustom ... :TF) ---> :clap: seveda takoj ko sem prišla domov sem jih sprobala na 8km-so neverjetno lahke in zračne! :cast1: se mi pa zdi da so malo trde, ampak upam da jih bom ulafala :juhuhu:

Lahko jim predlagaš zamenjavo, ker gre za napačen nasvet trgovca, razen, če si jim rekla da boš v njih tekla na tekmah.
Če prijava stvarne napake ne uspe, jih boš pač izvrstno uporabljala na tekmah ali na sprehodih s psom ;>.

Podobno neresnemu svetovanj u sem bil priča tudi v Intersportu na Šubičevi, ko je ne prevč zainteresirana prodajalka ponujala omenjene copate, Asicsove 2130 in podobno manj aktivni upokojenki nad 65 let, ki je rabila copate za na sprehod v Tivoli.
 diler
luzr napisal/-a:TS Čopova 14 ... Nasveti in postrežba v omenjeni štacuni od junija naprej še posebej šepajo.

Zadeva je nažalost taka, da se določeni akterji, ki smo vas razvajali na tem področju in lokaciji, počasi umikajo iz tega delovnega mesta zaradi študijskih obveznosti, beri konec študija, ter trenutnega pomanjkanja časa. Se trudim, da bi čimveč znanja prenesel na novo ekipo, ki je trenutno aktivna na tekaškem oddelku.

Fantje imajo veliko voljo do dela in učenja in so se v zelo kratkem času zelo veliko naučili, vendar jim malo manjka kilometrine, ki ti pomaga, da vidiš najmanjše podrobnosti ter potrebe vsakega tekača posebej. Jih moram pohvaliti za trud in prizadevanje!!!

Nažalost pa smo vsi le ljudje, ki se občasno tudi motimo. Nažalost je tako, pri poslu, kjer želiš najbolje ustreči stranki pa se tudi kdaj zgodi, da se naredi napaka. Tudi sam sem jih naredil nekaj v teh osmih letih prodaje, vendar nenamerno. Za to se opravičujem morebitnim prizadetim!!!

Drugače je pa tako, da bova stara akterja iz TS 2 Čopova 14 mogoče kmalu na voljo kot svetovalca za opremo pri nekem projektu, ki je pa trenutno še v zagonu, kaže pa zelo dobro!! Ko zadeva steče pa dobite več info !
:lol:

Lp Janez
 Bernardosi
Danes sem tudi jaz naredil enako napako kot Analuka. V Mercator-Intersport-u sem kupil ADIDAS control 5. Neverjetno blazenje a je copat namenjen nogam s povecano pronatacijo. Sam imam manjso podpronatacijo. Komaj sem tekel. Prodajalci v Intersportu po vsej verjetnosti niso tekaci oziroma pojma nimajo o tekaski opremi. Sicer so zelo prijazni, a vse to kar je tam na policah, zna vask odnesti do pulta z blagajno. Za taksno prijaznost in usluznost se sicer zahvalis, nazalost pa za kaj vec ocitno nesmes pricakovati.
Sam ponavadi izbiram med drazjimi modeli in z modeli brez pronatacije ozirom s standardno postavitvijo pete nikoli ne falim. Kaj ces, draga sola.
 analuka
no pa da se javim še jaz. torej moji vomero nike so fantastični. zdaj jih uporabljam tud za nordijsko hojo. najraje bi še v štacuno hodlila z njimi , saj so tolk mehki, kot da si na oblačku :lol: . fulll fajn.moram dobit še en par istih, ker so res fantastični.
 a nje ni
luzr napisal/-a:@ a nje ni: Že zadnjič sem videl, kako si se veselila nad novo pridobitvijo., pa ti nisem hotel kratiti veselja. Sedaj imam slab občutek, ker sem to pričakoval...
TS Čopova 14 ... Nasveti in postrežba v omenjeni štacuni od junija naprej še posebej šepajo.

a nje ni napisal/-a:danes sem postala ponosna lastnica NIKE AIR ZOOM ELITE +4 8) kupila sem jih v TS na Čopovi, kjer moram pohvalit prodajalca v spodnjem nadstropju (samo ne vem kako mu je ime :roll: ), naredil mi je test pronacije in potrpežljivo svetoval :) prijetno sem bila presenečena tudi nad popustom ... :TF) ---> :clap: seveda takoj ko sem prišla domov sem jih sprobala na 8km-so neverjetno lahke in zračne! :cast1: se mi pa zdi da so malo trde, ampak upam da jih bom ulafala :juhuhu:

Lahko jim predlagaš zamenjavo, ker gre za napačen nasvet trgovca, razen, če si jim rekla da boš v njih tekla na tekmah.
Če prijava stvarne napake ne uspe, jih boš pač izvrstno uporabljala na tekmah ali na sprehodih s psom ;>.

Podobno neresnemu svetovanj u sem bil priča tudi v Intersportu na Šubičevi, ko je ne prevč zainteresirana prodajalka ponujala omenjene copate, Asicsove 2130 in podobno manj aktivni upokojenki nad 65 let, ki je rabila copate za na sprehod v Tivoli.

luzr, hvala za odgovor... sicer malo pozno, ampak prej nisem imela časa odpisat. skratka: superge sem dokaj uspešno ulaufala, ker se mi ne zdijo več tako trde in tudi mravljinčastih nog nimam več. nažalost mi urnik dopušča tekanje samo še za vikende, ampak grem pa takrat malo več, pa nimam težav. tako da ... se vidimo na LM!? LP :)
Uporabniški avatar
 natasa
wind napisal/-a:Če ne veš, katere copate so prave, glej spodnji link, najprej naredi mokri odtis, potem pa preberi še članke o pronaciji/supinaciji.

<a href="http://www.runnersworld.com/subtopic/0,7123,s6-240-319-326-0,00.html">Runner's World - Foot Diagnostics</a>
<a href="http://www.runnersworld.com/article/0,7120,s6-240-400--12623-0,00.html?cm_re=HP-_-Top_5_Articles-_-Summer%20Running%20Shoe%20Guide">Summer 2008 Running Shoe Guide from Runner's World</a>

To tudi pri meni ne velja, imam klasičen nožni lok, ampak sem glede na način teka zmerna do močna pronatorka. Moja napaka v zadnjih letih je bila, da sem tekla na popolnoma napačnih supergah in sicer Mizuno Wave raider, res je da sem bila zadovoljna z njimi, saj so res dobro blažene. Torej sedaj sem v dilemi kakšen model kupiti :oops: ! Na nogah sem imela že kar nekaj modelov za pronatorja, ampak se mi vsi zdijo izredno trdi, verjetno zato, ker jih primerjam z Wave raiderjem. Ampak se bom že navadila. Prosim, za kakšen namig s katerimi supergami za pronatorja imate dobre izkušnje? Superge morajo biti primerne za daljše teke.

Hvala in lp

:wink:
Uporabniški avatar
 DAVID 08
Prej sem mel Adistar Control 5 - super copat, zelo udoben. Zdej mam pa Kayano 14 - še bolj zadovoljen. Tko da morš sama probat, npr. Nike Structure Triax +11 je bil men čist mim - kot bi po balonih hodu.
Se je pa res težko odločit pri takšni veliki izbiri.
Uporabniški avatar
 zlopi
natasa napisal/-a:Moja napaka v zadnjih letih je bila, da sem tekla na popolnoma napačnih supergah in sicer Mizuno Wave raider, res je da sem bila zadovoljna z njimi, saj so res dobro blažene.

... po čem pa veš, da si tekla v napačnih, a samo zato, ker niso za pronatorje? :shock:

Lp, zlopi
 Alek
Bil danes na Čopovi in po uporabi tekaške steze ugotovil, da sem močan pronator in da sedaj tečem v ne najboljših copatih. Meseca junija sem stare asics 2120 (naredil cca 800 km brez težav) menjal za 2130, in od takrat me vsake toliko časa bolijo kolena, sploh po kakšnih hitrih tekih. Potem malo upočasnim, zmanjšam treninge, je nekaj časa OK, ko bolečine zginejo malo pojačam, pa me ponovno začne bolet. Prodajalec, ki si je res vzel čas in se maximalno potrudil (pohvale, res je bil ustrežljiv, mam občutek da je kar vedel kaj mi govori), je kot možen vzrok za bolečine navedel, da copati, ki jih uporabljam niso za močne pronatorje, kot sem sam. Svetoval mi je 5 parov copat za močne pronatorje, katere sem malo tudi pohodil po trgovini, model ob brooksa se mi je zdel zelo super, prav tako NB.

Kaj mi priporočate, kateri copati bi bili primerni zame, težek sem cca. 78 kg? Mam kdo kaj izkušenj s tem? Rad bi čimprej kupil nekaj pametnega, da jih še malo unesem do LM.
Uporabniški avatar
 natasa
zlopi napisal/-a:
natasa napisal/-a:Moja napaka v zadnjih letih je bila, da sem tekla na popolnoma napačnih supergah in sicer Mizuno Wave raider, res je da sem bila zadovoljna z njimi, saj so res dobro blažene.

... po čem pa veš, da si tekla v napačnih, a samo zato, ker niso za pronatorje? :shock:

Lp, zlopi

V bistvu sem začela opažat, da mi očitno nekaj ne štima s copatom, ker sem ga uničila in to dobesedno uničila za v smeti v dveh do treh mesecih. In vsak par je bil obrabljen na točno določenih mestih.Res je, da naredim kar nekaj km z njimi, ampak po dveh mesecih moje raiderke niso bile primerne niti za sprehod več, ker so bile strgane po vrhu na zunajem delu prstov in obrabljene na notranji strani na podplatu. Ampak mi je drugače pasal, ker mi je bil kot copat. Ko sem v trgovno prinesla par star dva meseca mi prodajalec nebi verjel, če ne bi bil nov model. No zato sem se odločila, da grem na tekaši tečaj k Urbanu Praprotniku, ki je posnel moj tekel in že, ko sem vidla posnetek me je skoraj kap.Kljub klasičnem stopalu noge zvračam navznoter.Torej tipičen pronator. No ugotovil je tudi, da ne znam laufat- hahahha. Je pa res, da imamo v družini eno koleno, ki hodi navznoter in tudi moj sin Luka ima isti stil hoje in teka . Prav zanimivo, da sem šele sedaj začela razmišljat o tem predvsem pa opazovat hojo. Torej strošek nakupa je bil že kar ogromen, saj nakup superg vsaka dva meseca vsaj zame ni mačji kašelj sploh, ker sva pri hiši dva tekača.
Mislim, da je to očiten razlog zakaj niso prave zame, pa čeprav mi jih je zelo žal.

:wink:
 Han
Nataša, poskusi Mizuno Wave Inspire 4. Podobna zadeva kot Wave Rider, le za pronatorje in še malenkost mehkejši (vsaj v primerjavi z WR 11).
Uporabniški avatar
 zlopi
natasa napisal/-a:Mislim, da je to očiten razlog zakaj niso prave zame, pa čeprav mi jih je zelo žal.

Hoj, ja saj se mi je zdelo, da moraš glede na tekaške dosežke imeti kakšen pameten razlog. Še veliko tekaških uspehov tudi vnaprej.
Oglasil sem se pa zato, ker sem sam našel idealen copat zame :arrow: Mizuno Wave rider zavedno in to od sedmice naprej :wink: .
Imam pa ravno nasprotno sladke težave in sicer so tiste ta prve po več kot 2000 km še vedno tako lepe, da mi še vedno ne gre v glavo, da niso več primerne za tek. Sedaj sem jih začel uporabljati za na vrt.
Lp, zlopi

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA