Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 javor-18
Iz +30°c na +15°c je kar huda sprememba in traja nekaj časa, da se telo privadi na bolj hladno vreme. Tudi mene hoče nekaj obračati prehlad in nahod ampak se ne predam tako lahko in še vedno računam na Ljubljanski maraton, vsaj na polovičko, če se kaj zakomplicira. :P
Uporabniški avatar
 michael
Priprave so bile še v sredo za 10km, danes po prvič pretečenih 21 pa so apetiti zrasli na polovičko maratona in upam, da bosta zdravje in volja zdržala še ta mesec.
Uvrstitev pa letos sploh ni važna :D da le pridem v cilj ....
 Aljoša
Kakšen trening bi odgovarjal 16letnemu fantu, ki želi pretečti LJ maraton (21km).
Sem v dokaj dobri formi (treniram kolesarjenje).

Hvala !
Uporabniški avatar
 Loni
Sem danes prijavila še "mojega" najboljšega prijatelja in kuharskega asistenta na Lumpi tek. Je čisto navdušen nad idejo, da bo tudi on šel na maraton. Zdaj pa samo še njegovim staršem povem :lol:
Nazadnje spremenil Loni, dne 03 Okt 2008, 12:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 grb
Nas mali je bil tudi lani prvic (tko kot ata :) ) in je bil ves navdusen, ko je dobil medaljo. Seveda bo sel tudi letos, saj ze od poletja sprasuje kdaj bo sel lahko na maraton :)

G:
Uporabniški avatar
 UršaR
grb napisal/-a:Nas mali je bil tudi lani prvic (tko kot ata :) ) in je bil ves navdusen, ko je dobil medaljo. Seveda bo sel tudi letos, saj ze od poletja sprasuje kdaj bo sel lahko na maraton :)

G:

Naša "ta velka" bo pa letos že 5., mali pa 3. Mama pa 1. Evo, pa sem ugotovila, kdaj se nam bo še oči pridružil - čez dve leti. :D

LP, Urša
Uporabniški avatar
 grb
Počasnela napisal/-a:
Naša "ta velka" bo pa letos že 5., mali pa 3. Mama pa 1. Evo, pa sem ugotovila, kdaj se nam bo še oči pridružil - čez dve leti. :D

LP, Urša

Vsaj enga reda se drzite :wink:

G.
Uporabniški avatar
 vasko
Jaz se bom zdaj končno lahko začel pripravljati na 21-ko. Sem bil zadnje tri tedne bolan, pa mi je pripravljenost najbrž kar močno padla. Upam, da se bo še dalo kaj popravit.
Uporabniški avatar
 Samo:-)
Jaz pa ta teden tekam po Spaniji, kjer so temperature cez dan 25, zvecer pa 15 (!). To bo kar schok spet laufat pod Pohorjem pri cca 4 stopinjah, no pa saj naslednji teden bo bolj toplo pravijo 8) .

Ze komaj cakam LM! (pa ceprav bom klepetal nekje med zadnjimi... :lol: )

:laola
Uporabniški avatar
 paprikar
.. v ponedeljek grem službeno za 2 tedna v Beograd. Nisem preveč navdušen (vsaj kar se tiče priprav na LM).

Ja nč, ga bom pa žgal vsak dan do Kalemegdana :P
 Marec2006
Sicer sem pristaš bolj naravnih tekalnih podlag (beri:alergičen na asfalt), tako da v zadnjem mesecu travo, zemljo in pesek nadomeščam še s (hitrejšimi) vmesnimi teki po asfaltu (suffer, vsaj zame čisto nenaravno obnašanje podlage ob stiku in odrivu). Mogoče bo po nakupu primerneših copat (trenutno off road od lasportiva) kaj boljše.
Uporabniški avatar
 Radolca
moja zadnja daljša priprava na 42-ko mi ni ravno uspela. Imel sem namen preteči 42 km. Ob desetih zjutraj se odpravim na tek. Temperatura za tek idealna. Med tekom gledam na uro in sem zelo hiter. Pa ne čutim utrujenosti. Prvih 21 km sem pretekel v uri in 42 munutah, kar je za mene zelo v redu. Tekel sem iz Radovljice do Kranja in potem proti Medvodam po desni strani reke Save. V Kranju sem bil neverjetno hitro, pa ni bilo čutiti nobene utrujenosti. Potem, po kakih 25-ih km me je pa začelo kar lepo pobirati. mišice me niti niso tako bolele, bolj sem čutil kolčne sklepe in kolena. Tako da sem po 31 kilometrih rekel, da je dovolj. Boljša tretina in najmlajša tretina sta me spremljala. Pridem do avta in mi boljša tretina reče, da sem žedva kilometra nazaj izgledal utrujeno. Metem ko sem bil po 22-ih kilometrih iz Radovljice do Kranja še prav primerno spočit.
Skratka za mojo prvo 42-ko bom moral malo drugačno taktiko kot danes ubrati. Na začetku se bom moral "nazaj držat", če ne bom pretekel dveh krogov :!:
Uporabniški avatar
 bigk
Jaz pa sem danes šel tečt 17km, na koncu pa sem potegnil kar na 21. Tako sem se prepričal, da bo 21ka letos šla po planu, saj sem že danes tekel okrog 1:50, pa nisem imel še prave hitrosti.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA