moja zadnja daljša priprava na 42-ko mi ni ravno uspela. Imel sem namen preteči 42 km. Ob desetih zjutraj se odpravim na tek. Temperatura za tek idealna. Med tekom gledam na uro in sem zelo hiter. Pa ne čutim utrujenosti. Prvih 21 km sem pretekel v uri in 42 munutah, kar je za mene zelo v redu. Tekel sem iz Radovljice do Kranja in potem proti Medvodam po desni strani reke Save. V Kranju sem bil neverjetno hitro, pa ni bilo čutiti nobene utrujenosti. Potem, po kakih 25-ih km me je pa začelo kar lepo pobirati. mišice me niti niso tako bolele, bolj sem čutil kolčne sklepe in kolena. Tako da sem po 31 kilometrih rekel, da je dovolj. Boljša tretina in najmlajša tretina sta me spremljala. Pridem do avta in mi boljša tretina reče, da sem žedva kilometra nazaj izgledal utrujeno. Metem ko sem bil po 22-ih kilometrih iz Radovljice do Kranja še prav primerno spočit.
Skratka za mojo prvo 42-ko bom moral malo drugačno taktiko kot danes ubrati. Na začetku se bom moral "nazaj držat", če ne bom pretekel dveh krogov