prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 marčni zajec
meni je moja firma kupila majico, hlače, copate, plača mi štartnino in potne stroške. za vse to smo tudi državi plačali DDV.
Uporabniški avatar
 Miroslav
Izgleda, da se nismo razumeli.

Ker delam v vojski, moram imeti dobro kondicijo.
V okvir moje službe gre tudi usposabljanje.
V nedeljo 26.10.2008 imam jaz šiht. Tako kot vsi vi drugi čez teden. In ne samo tisto nedeljo, ampak tudi marsikatero drugo. In če mislite, da sem zato privilegiran, ker bom med službo pretekel maraton - taveliki, vas vabim v naše vrste. Potrebe v SV so velike, ker imamo velike obveznosti in "velike" plače.
In kilometrina do Ljubljane je moj prevozni strošek, ker delam v Ljubljani. To pomeni vsak dan 135 km ali eno uro in pol v avtu v eno stran.
A je to privilegij?

:wink:

P.S.
Perutnina Ptuj da vsako leto za Božička svojim delavcem paket svojih mesnih izdelkov. In to samo svojim!
Uporabniški avatar
 marčni zajec
brez zamere, ampak če je tako hudo, zakaj ne poskusiš menjat službe?
oprosti, ne se jezit ampak ne zafrkavam, čisto resno mislim.
Uporabniški avatar
 MABE
Bravo !

Pa je napolnjena tudi deveta stran teme. :argue:
Uporabniški avatar
 Miroslav
marčni zajec napisal/-a:brez zamere, ampak če je tako hudo, zakaj ne poskusiš menjat službe?

Saj ni tako hudo. Rad imam svojo službo. Zato se tudi vozim tako daleč.
S svojim komentarjem sem odgovoril tistim, ki mislijo, da so službe v javni upravi bogovske. Včasih so res bile.
Danes pa so takšne kot vse druge. In tudi mi plačujemo davek, od plač in vsak dan pri vsakem nakupu.

Vidi pa se, da je faušija še vedno slovenska najpogostejša bolezen!

Tako ali tako verjetno ne bomo mogli teči v podarjenih dresih, ker bo najbrž premrzlo.

Pa lep pozdrav

:D :D :D
 edo-brko
Lepo,gremo na 10. stran!

"Marčni zajec" - zanimivo razmišljanje vendar pa? Saj "Miroslav" ni rekel,da je hudo (da bi moral zamenjati službo) temveč je le navedel določena dejstva. Zakaj bi izgubil "ugodnosti" ,ki so mu dane.
Logično bi bilo, da VI ZAMENJATE SLUŽBE in se mu pridružite, da bi bili deležni vseh teh privilegijev, ki mu jih zavidate (želite). A ni tako?

Pa ne se jezit, tudi jaz samo razmišljam.
Uporabniški avatar
 BoF
klopotec napisal/-a:Zdaj sem komaj videl, kje dela Miroslav. Pa to je nezaslišano. Erjavca bo
treba zapret. Patrie bo mogoče preživel, tega pa ne bo, hi,hi. Samo da se BOF vrne iz Šparte in to prebere.
Mazi pa bi zaprl temo. Zdaj, ko postaja res zanimivo.

Tudi na Šparti delujejo kompjuterji, nič bat! Ampak ne bom komentiral, ker je brez pomena. Niste našli rdeče niti moje polemike in pač naj vas imajo. tisti, ki vas potrebujejo, da jim obkrožite DA za štiri leta.

Pa dober tek vam privoščim!
Uporabniški avatar
 marčni zajec
nenenene edo-brko, ne jezim se, niti slučajno. pa tudi nikomur ničesar ne zavidam. ampak imam enega kolega, ki se ravno tako vsak dan daleč v službo vozi in cele dneve samo p...di kako je njemu težko in sem tudi miroslavovo pisanje tako razumel. pa sem samo to temo izkoristil in njega za mnenje vprašal. to je vse.
Uporabniški avatar
 NaceM
Miroslav napisal/-a:
marčni zajec napisal/-a:brez zamere, ampak če je tako hudo, zakaj ne poskusiš menjat službe?

Saj ni tako hudo. Rad imam svojo službo. Zato se tudi vozim tako daleč.
S svojim komentarjem sem odgovoril tistim, ki mislijo, da so službe v javni upravi bogovske. Včasih so res bile.
Danes pa so takšne kot vse druge. In tudi mi plačujemo davek, od plač in vsak dan pri vsakem nakupu.

Vidi pa se, da je faušija še vedno slovenska najpogostejša bolezen!

Tako ali tako verjetno ne bomo mogli teči v podarjenih dresih, ker bo najbrž premrzlo.

Pa lep pozdrav

:D :D :D

...sem že enkrat vprašal, pa me zanima. Kakšen plan imaš za naredit? Takšnega kot policaji ali kako?
... moj prof. na faxu je rekel (pa vemo, da verjetno ni imel švoh plače)... "Plača ni bogvekaj, samo služba je pa sigurna..." (Tisto v prvem delu te povedi si je mal zmislil, drugo - vprašanje koliko, ker morajo biti visokošolski profesorji habilitirani, vendar, dandanes je stalna služba resnično VELIK BONUS.) Zakaj to sprašujem? Ker enkrat sem že ostal brez službe samo zaradi premalo "prometa", strank pa ne moreš tepst, da kupijo kaj več oz. večje količine, kot potrebujejo... Sicer pa... Poglejte, kaj se dogaja v Revozu zaradi "zmanjšanega povpraševanja".

In, kolikor vem, planov v državni upravi NI. (Žal, je tako, vsaj po večini, za izjemo policajev sem že rekel, pa še oni nimajo takih planov, da bi zaradi neizpolnjevanja le-teh ostali brez službe, pač pa so/ste ob razne bonitete;) ). Kaj pa drugi? Kdaj je pa še kak učitelj izgubil službo, ker jih je bilo toliko in toliko manj odličnih kot leto poprej (tako se plani navijajo recimo, vsako leto +20% ali še več ponekod), pa kako so se sodniki dvignili (pa imajo TRAJEN MANDAT), ko bi bili samo nagrajevani po efektu. Itd... Hja... Žal dragi moji, to vidijo pa drugi ljudje v državni upravi (in ne v zobe metat te plače, sam grem delat takoj za nižjo, da bi bila služba bolj sigurna na daljši rok). In s takšnim Demoklejevim mečem, ali boš ali ne boš še v službi (tudi, če imaš pogodbo za nedoločen čas ker lahko "iz poslovnih razlogov" letiš zelo hitro kljub temu) živi doooooooosti ljudi!

In še o vojski, pa nočem biti piker... Imam bratranca, ki tam dela in to že kar nekaj časa, glede na to, da je en bolj izobraženih (če ne skoraj med najbolj izobraženimi) oficirjev v operativi. Je tako, da si nekako sam zbereš, ko podpišeš pogodbo, da si lahko "prekomandiran" (in na policiji je nekako podobno ne)...
Uporabniški avatar
 pershing
PRI TAKIH VELEUMIH SE NAŠI DRŽAVI RES NI TREBA BATI PRIHODNOSTI... :lol: :lol: :lol:

NA JEZIKU JE MARSIKDO MOČAN, KO PA JE TREBA POPRIJETI ZA DELO :argue: OSTANE LE PRI BESEDAH...

PA DRAGI MOJI ZELENE BARVE PRIMANJKUJE, NEKJE JO JE ŽE ZMANJKALO...

VELIKO UŽITKA VSEM! :wink:
Uporabniški avatar
 NaceM
Se zavedaš, koliko ljudi je zaposleno v državni upravi? Se pravi, da so koristniki državnega proračuna, v katerega prispeva gospodarstvo? Veleumi ja, sploh, če hočeš delat, pa ostaneš brez dela.
Uporabniški avatar
 Staša
NaceM napisal/-a:Se zavedaš, koliko ljudi je zaposleno v državni upravi? Se pravi, da so koristniki državnega proračuna, v katerega prispeva gospodarstvo? Veleumi ja, sploh, če hočeš delat, pa ostaneš brez dela.

grrr...

1. ne meči vseh uradnikov v isti koš. to je približno tako, kot da rečem jaz, da so vsi brezposelni leni. so različne zgodbe...

2. sicer pa jaz zelo dvomom, da dela kar ni in ni. zadnjič sem v novi gorici na kavi poslušala eno gospo staro tam ene 35 let, kako je jamrala, da nima dela. da v hitu nič ne zaposlijo, pa banka nikogar noče. pa ji je sogovornik rekel: "vprašaj na iskri!" je odvrnila: "eh, na iskro pa že ne grem, grem pa že raje tule kelnarit!" sem se pošteno zadržala, da nisem vprašala, kaj jo zadržuje, če je res tako hudo. OK, človek ima pač neke želje, ampak prej ali slej se obrne, če se le želi obrniti. izjema pa so, si predstavljam, kakšni dejansko težko zaposljivi ljudje, starejši, invalidi ipd...
sama sem precej dolgo tudi kelnarila, zdaj pa imam varno službo v državni upravi. pa sem poleti dopust preživela tako, da sem prodajala zelenjavo. ja, branjevka sem bila. in vodička in čistilka za gosti. niti enega samega dne nisem imela dopusta v pravem pomenu besede. dela pa kar ni zmankalo...

3. še moje skromno mnenje glede dresov: v osnovi se strinjam z bofom, res se delajo svinjarije, mi pa mirno živimo dalje. vrtcev ni dovolj, pediatrična je en velik nateg, da ne govorimo še o čem. tudi znotraj smrdi. zelo. ena najbolj nedolžnih reči so recimo parkirišča, ki so na voljo šefom in še komu, ki je pravi, v garažni hiši, mi pa smo poleg postaje, pa podeljeni mobiteli, pa razni dodatki tistim, ki so iz pravih vrst. in ko takole beseda nanese na nekaj sto dresov, se mi zdi še najbolje naložena boniteta. je edina boniteta v državni upravi, ki je na voljo vsakemu, ki jo hoče. ni vredno zgubljati besed za to, ker je med vsem, kar se dogaja, še najbolj pozitivno.

4. pa upam, da ne bo zdaj vprašanja, zakaj sem tu, če je tako hudo. saj ni, ima tudi svoje prednosti. in konec koncev tudi resnično verjamem, da na svojem področju delam dobro in da sem tudi dobra uradnica.
 kovit
NaceM napisal/-a:Se zavedaš, koliko ljudi je zaposleno v državni upravi? Se pravi, da so koristniki državnega proračuna, v katerega prispeva gospodarstvo? Veleumi ja, sploh, če hočeš delat, pa ostaneš brez dela.

Verjamem da ti ni lahko če nisi pri kruhu.
Me pa čudi, da kljub tvoji precejšnji samozavesti, ki jo izžarevaš ko pljuvaš po drugih, ne najdeš posla.
 klopotec
kovit napisal/-a:

Verjamem da ti ni lahko če nisi pri kruhu.
Me pa čudi, da kljub tvoji precejšnji samozavesti, ki jo izžarevaš ko pljuvaš po drugih, ne najdeš posla.

Saj ne pljuva po drugih. Jaz se sicer z njim ne strinjam, mislim pa, da Nace na čisto primeren način izraža svoje mnenje. Drugačno mnenje pa še ni pljuvanje.
Uporabniški avatar
 Bor
huh staša.....
mislim da si lepo napisala povzetek 10-ih strani.....
se strinjam s tabo...!! :D
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 17

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA