Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

matej-jethro
tae napisal/-a:
Nataša napisal/-a:evo, bratec je v cilju, 3:24 neto! bravo :laola

Zdaj mi je pa jasno, zakaj soseda nič ne vidim. Bravo Matej, zelo dober rezultat.

HVALA obema!!! Tae, ne vidiš, ker zvečer verjetno zreš v zvezde, kar je mnogokrat bolj zanimivo, kot da bi sledil utripajoči lučki na prašnih cestah, nam tako ljubega Kamnika :wink:
Doživel sem Berlin, vsrkal sem valovanje velikega maratona, bil na tekmi kjer je mali mož dosegel velik svetovni rekord.......sedaj pa se lahko mirno vrnem na gozdne steze. Bilo je lepo.
Uporabniški avatar
 SasoP
Berlin je fantasticen.:Fger
Kot je bilo ze omenjeno, smo se Marjan, Suzana in jaz v petek zjutraj na pot odpravili z avtom :driver: . Voznja nam je kar hitro minila, zvecer pa smo se ze nastanili v prijetno urejenem hostlu U inn 8) na vzhodnem robu centra. Soboto smo preziveli na prvih raziskovanjih in dvigu startnih stevilk, kjer smo prvic zacutili kaj pomeni skoraj 50.000 udelezencev - gneca je bila namrec nepopisna :laola , ceprav je bilo vse zgledno organizirano.
Nedelja, ve se, zgodnji zajtrk, marmelade, ploscice, pijaca..., potem pa urno na podzemno in proti startno ciljnemu prostoru :lauf: , kjer se je iz glavne zelezniske postaje dobesedno valila reka tekacev :Feng :Fita :Fslo :clap: , navijacev, prijateljev in drugih ljubiteljev teka. Do startnega boksa sem komajda prispel pravocasno, pa vendarle, in z veseljem sem se zapodil v 4.58 proti 3:30:00. Na vsaki okrepcevalnici sem vsaj malo popil, nekje tudi pojedel kos jabolka, banane, vmes uzival v zvokih razlicnih ansamblov :clap: :juhuhu: :cast1: , glasnih navijacev... Na 20 km sem srecal Zdravka, s katerim sva prijetno pokramljala, no kmalu za tem pa me je zacelo zvijati. Tempo mi je pocasi - 5.05, 5.10, 5.15...a vztrajno padal... :-(( do koncnih 5.30. Vmes je bilo sicer nekaj casa malo bolje, pa vendarle sem takoj vedel, da to ni to. Vzdusje v zadnjem kilometru pred ciljem je bilo naravnost noro :laola , neverjetno hrupno in nabito s pozitivo - 3:42.26 - vesel cilja. Sledila je hidracija, masaza, preoblacenje, potem je prisla Suzana (prvega je zmazala v 4.27.xx - BRAVO), za njo se Marjan in ob pivu smo se lotili prve analize :pivo: . Res samo prve, sledila je namrec se druga :toast:, pa tudi tretja... :piti:
Ponedeljek je bil dan za izlet v Potsdam - toplo priporocamo, neizmerno lepo, mirno, skratka... Zdaj se bomo s kaksnim hladnim od Berlina pocasi poslovili, jutri gremo namrec domov, cesar se pa tudi veselimo - domaci so le domaci :heart :heart :heart
Uporabniški avatar
 maca
Fantje in dekleta,ki ste tako zvesto navijali za nas Berlinčane, hvala stokrat. Smo čutili in smo tudi zaradi tega uspeli.

Nimam kaj napisati novega, posebnega, dodati poročilom predhodnikov, Samo: bilo je neizmerno lepo, nepozabno in vtisi šele postopoma prihajajo na površje.

Nekdo je nekje napisal "Prvega ne pozabiš nikoli". Imel je prav. Berlina ni mogoče pozabiti.

Nisem imela namena sploh priklopiti računalnik, pa si nisem mogla kaj. Pa sem tu. Sedaj pa grem le počasi spat, mogice malo "bubajo", glava je nekako težka, misli prehitevajo ena drugo in se zaletavajo, ni še pravega reda.

Samo še opomba: TF ima podružnico v Berlinu, se vidi, da EU nima več meja, kar nekaj tekačev nas ima označbo države GER.
Uporabniški avatar
 mitjas
Berlinski maraton je res fantastičen, vikend uspel kot še nobeden, tek pa še bolj :D Ko sem v cilju zagledal 2:57:22, sem bil v tistem trenutku najbolj srečen človek na svetu :D
Hvala vsem za čestitke :!:

Ker pa sem en post ravnokar pisal ene dve uri, bom tule pripopal samo link :oops:
:arrow: http://www.vitezi.net/forum/viewtopic.php?t=665&start=15
 LEON RO
1.januarja na potrjenki sem se odločil da v Berlin grem.V mislih sem imel najhitrejši maraton a se je zardi poškodbe izteklo drugače.
Na štartu sem si v glavi naredil red,določil tempo in zato sem celi maraton odtekel z lahkoto ob misli-UŽIVAJ.To ob takem vzdušju ob progi,različnih glasbenih skupinah, brhkih plesalkah in raznih drobnih zanimivosti res ni bilo težko.Z veseljem pa sem pozdravil tistih šest slovenskih zastav ob progi, nekateri od naših navijačev so kljub moji silni brzini na mojem hrbtu opazili, od kod prihajam.
Resnično enkratno v množici 40000 tekačev, ki je podilo Gebreja do novega rekorda.Zanimivo-na štartu sva bila po moji nerodnosti samo 7 sek narazen.
Hvala tudi čudoviti druščini Vitezov in ostalih za enkratno vzdušje v Berlinu, kakor tudi na poti nazaj.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Slika
Berlin maraton je eden izmed največjih maratonov na svetu, zagotovo pa je največji v Evropi. Temu primerno pa je tudi zanimanje zanj. Ni bil kar naključno zadnji dve leti dosežen rekord ???

Kar precej slovenskih tekačev se je udeležilo tega maratona. Krenili smo pod okriljem »Vitezov dobrega teka«, ki so potrdili, da so dobra družba. Hvala jim.

V startnem boksu in med maratonom nisem srečal znanega obraza in sem tekel ves čas sam. Na 19 km pa me je po rami potrepljal Sašo Pevec iz Kranja. Pravo naključje je, če prepoznaš koga v 40.000 glavi množici tekačev in še večjem številu obiskovalcev prireditve.

Čudili smo se nemški popolnosti pri organizaciji tako velike prireditve. Maraton so spremljale še druge prireditve (maraton v rolanju idr.), tako da je bilo število 40.000 prijavljenih le del vseh tekmovalcev. Prijave so sicer potekale res gladko in hitro, samega prireditvenega prostora pa si dan prej ni bilo moč ogledati, saj je bilo vse zaprto in ograjeno. Tudi pred startom so se lahko v tem prostoru gibali le tekmovalci, za obiskovalce in sorodnike pa je v parku poseben prostor, označen s črkami, kjer se lahko posamezniki poiščejo.

Maratonsko vzdušje je bilo v znaku novega svetovnega rekorda, popestreno z lastnimi zadovoljstvi nad doseženimi rezultati in vtisom tako graciozne prireditve. Med nami je bilo kar nekaj srečnežev. Vreme je bilo prekrasno. Sonce je prijazno grelo, tako da med tekom ni bilo prevroče in po prihodu v cilj ne prehladno. Okoliški park in travnik so se popoldne spremenili v ležišča in počivališča izmučenih in srečnih maratoncev iz celega sveta, mi pa smo se počasi odpravili na železniško postajo in proti domu.
Pa poglejte še fotke

:arrow: http://community.webshots.com/album/567 ... C?start=12
Uporabniški avatar
 klatez
Čuj Zdravko, za kateri časopis pa si tole napisal? :wink:

Drugače pa sem opazil, da ste v rezultatih razvrščeni po neto času in ne bruto!
Tudi meni se tako zdi ustrezneje.
 robertz
Ojla.

Še en Berlinčan. 3:03. srečen..... PB za 10 minut.

Nihče še ni veliko napisal o sami trasi proge. Svetovni rekordi padajao zaradi ravnine. Vzponov praktično ni (dvakrat ali trikrat, pozabil šteti) gremo na nadvoz ali iz podvoza, in to je to. Ljubljanska trasa se mi je zdela prav hribolazniška...

Je pa ene par ostrih ovinkov, kjer se vedno na notranji strani naredi gneča in je potem cel kup ustavljanja in pospeševanja. Je kar bolje ostati na zunanji strani, kjer greš lepo svoj tempo. Zelo mi je bila všeč oznaka idelane linije. vsake nekaj metrov tri modere vzporedne črte.

Aja, garmini so tudi drugim tekmovalcem kazali nekoliko večjo razdaljo (tja do 800 m več). Tako da je res lahko proga nekoliko daljša, vendar Brandenburška vrata odtehtajo teh nekaj metrov. Pa tudi po 42195 metrih se teh nekja ne pozna.
 kovit
Ko berem ta poročila me kar srh spreletava :shock: . Vsem iskrene čestitke za vse pb je in ostale b je.
Zdej je čas da se do lublanca odpočijete in pridete navijat za nas, ki nastopamo na bolj vaških tekmah. :)
Uporabniški avatar
 Laufer
klatez napisal/-a:Drugače pa sem opazil, da ste v rezultatih razvrščeni po neto času in ne bruto!
Tudi meni se tako zdi ustrezneje.

Ta zadnji tekači v tretji skupini so šli na progo 25 min za prvimi :roll:
Drugače pa so 3 starti za tekače do 3:35, od 3:35 - 4:15 ter več kot 4:15.
Uporabniški avatar
 klatez
Vem in da zato ne gre drugače!
Je pa kljub temu v državah severno od nas to običajno, tudi če je skupinski štart.
Je vseeno manj prerivanja "resnih" rekreativcev...
Tisti najhitrejši pa so itak v prvi vrsti.
Uporabniški avatar
 mazi
Ojla,

Ko sem na ''Lublancu'' doživljal vzdušje se mi je zdelo uau... ampak če primerjam Berlin - se pa spalče biti tam že samo zaradi občutkov... :wink:
Uporabniški avatar
 Laufer
SasoP napisal/-a:Berlin je fantasticen.:Fger
3:42.26

A sva se dogovorila za isti čas :lol: . Bi lahko še kdo predvideval, da sva skupaj tekla od starta do cilja :rol:, tako te pa v Berlinu še videl nisem :(
Uporabniški avatar
 Laufer
robertz napisal/-a:Zelo mi je bila všeč oznaka idelane linije. vsake nekaj metrov tri modere vzporedne črte.

Sam sem modre črte opazil šele po nekaj kilometrih :oops: , nekje so bile vidne tudi rumene, verjetno od lani. Se mi pa zdi to domiselna reklama za enega od sponzorjev.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA