Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Rollback
Dragi udeleženci izleta Berlin 2008,

HVALA ZA UDELEŽBO IN ODLIČNO VZDUŠJE!

Po mojem mnenju je zadeva odlično uspela, imeli smo se super, pa še cel kup rekordov je bilo podrtih. :D

Naša prisotnost ni ostala neopažena, saj smo slovensko zastavo razvili pred nemškim parlamentom (takoj ob nemški :wink: ) in če bi nam takrat dostavili še pivo, bi se slovenska pesem razlegala po nemški prestolnici :wink:

Čestitke še enkrat za rezultate, carji ste: Laufer, Olson, Miror, ZdravkoC, Leon Ro, Tini, Jozet in MitjaS ter seveda Goran, Štefan, Purgi, David, Joža in Jaka :toast: vsem našim neumornim in iznajdljivim navijačem pa velika zahvala :!:

Se vidimo :wink:

ps. nekaj FOTK tukaj...
Uporabniški avatar
 tadejk
Aloha!

Še z moje strani. Berlin je res razred zase. Sicer nisem navdušen nad takšnimi velikimi stvarmi (raje hribi in samota), ampak tokrat mi je bilo všeč. Lepo je biti del nečesa tako velikega. Kar se tiče organizacije sem pa res fasciniran, delitev štartnih številk za 65.000 športnikov (tekači, rolerji, invalidi,...)- logično da je tudi kaj gužve. Na Ptuju bi trajalo to po moje 2-5 let :lol: .

Zelo lepo mi je bilo ko smo v Slovenskem domu bivale same maratonske družine in smo v ponedeljek šepali na zajtrk. Lepo je, ko sredi množice srečaš Rollback-a z skupino in te počasti z pivom :D (hvala Marko).

Moj tek je bil pač bolj kot ne trpljenje, ampak Berlin odtehta tudi to. Kje drugje bi zagotovo odstopil, tukaj pa me je ena gospa 3km pred ciljem bodrila z napisom Jetzt aufgeben macht kein sinn- Zdaj nima smisla odstopiti- in res ni imelo. Pa "čirliderke", plesačice, 100 bendov,... noro.

Zdaj pa naprej lizat rane in razmišljat o svetli prihodnosti.

Tadej
Uporabniški avatar
 mazi
Ojla,

Vitezi - vsaka vam čast - res znate naredit vzdušje (že na Lublancu...) :cast: :clap:
Uporabniški avatar
 olson
Hojla :lol:
Kaj naj rečm bilo je res enkratno,to se ne da opisat to moraš res doživet.
Z rezuiltatom zelo zadovoljen (3.30.56).
Ampak vsi hvalijo nov svetovni rekord Gebrselassija "OK res fenomenalno" ampak ,da je Roblek (šef naše odprave)odteku cev maraton bos je pa Gegre pič...... dim prke nemu vsaka čast mu :clap:
lp OLSON :lol:
Uporabniški avatar
 Tjas
Danes sem se tudi jaz vrnila iz Berlina, za katerega lahko rečem, da je bila to ena mojih najboljših odločitev :D

Biti del maratona tam je res nekaj imenitnega, pa tudi pred in po maratonu je super. Z doseženim zadovoljna (03:48:14), sploh glede na težave, ki sem jih imela zadnjih 10 km, so pa tudi mene dali pod GER, ampak...Vzdušje ob progi je res vznemirljivo, še posebej lepo je bilo pa videt slovenske zastave :)

Mesto me je navdušilo, zato sem ves preostali čas izkoristila za potepanje po njem (to je pa super, če si sam, ko se ti ni treba na prav nikogar ozirat). Tudi ostalih maratoncev je bilo mogoče naslednji dan srečati kar precej, sploh ko je bilo potrebno po stopnicah navzdol, se jih ni dalo zgrešiti ;)

Danes si zjutraj spet kupim dnevno karto (ki stane 6,10 EUR in je glede na to, da velja za vse mogoče prevoze in to cel dan res poceni), ampak sem jo, res nenamerno, pozabila poštempljat. Tako se vozim po celem mestu, gor in dol, na poti na letališče, eno postajo preden bi morala jit dol, pa pride kontrolor, in vidi, da z mojo karto nekaj ni v redu in mi da samo na izbiro, a plačam takoj, ali kasneje (40,00 EUR) :oops: Sem izbrala kar prvo možnost, tako, da čimpreje pozabim. Kazen mora biti vzgojna...si najbrž mislijo in res je, da red pa imajo.
Uporabniški avatar
 niki
Tjas, si imela pa zares smolo s kontrolorjem :( Se mi zdi, da bi lahko malo na oko zamižal.. :roll: Jaz si ob takih trenutkih včasih mislim, da je to zamenjava za kakšno hujšo stvar, pa sem potem pomirjena. Malo se s tem tolažim, ampak v tistem trenutku pomaga :)

Sigurno pa imaš en lep spomin na Berlin, pretečeni maraton, tako da bo kmalu tudi ta kazen in primankljaj v denarnici pozabljen.
Uporabniški avatar
 sova
Hvala vsem za čestitke, hvala navijačem in čestitam vsem za dosežene rezultate!

Moj cilj dosežen, 3:54:57, s malček grenkim priokusom, glede na moje sposobnosti. To je bil to moj prvi maraton, zato sem bil razvrščen v skupino H (najbolj množično...). Baloni s časi so bili svetlobna leta oddaljeni od mene, pa čeprav sem se malce po balkansko prerinil 200m naprej (nekje v prvo tretjino skupine H). Prve tri kilometre sem tekel zame katastrofalnih 22 minut, vendar se enostavno ni dalo prehitevat. Šele na 5 kmju sem dohitel tipa škatlo od juhe in na 10 kmju tipa oblečenega v jogurt in zraven tip žlica, čas 56 min. Še nikoli nisem tekel tako počasi, vendar sem se kmalu nehal sekirati, saj je vendar glavni cilj za prvič bil preteči. Zato o tako famoznemu zidu ni bilo ne duha ne sluha. Skratka super tekma in dovršena organizacija kar enostavno moraš doživeti.

Naj omenim še zabavo za tekače ob 21ih, na kateri nas je bilo cca 2000 tekačev. Ob 23ih je sledil vrhunec ko je na oder priskakljal Haile. Sami zobje vam rečem, vsi smo skandirali, povedal je nekaj nasvetov o motivaciji nato ga je voditelj vprašal če je to res da si med tekom poje en komad. Je rekel, res je, dj zavrti... in potem je Haile plesal na odru na komad Scatman John: Scatman (Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop)...

STAS
 Jru
Baloni s časi so bili svetlobna leta oddaljeni od mene,

Pri meni je bilo zelo podobno; bil sem v zadnjem delu ali nekje na sredini skupine "H", štratal sem 24 minut za uradnim startom. Če bi poskušal prehitevati prvih 5km, bi naredil še kak km več, da ne govorim o grdih pogledih. (že ko sem se enkrat prerinil "ob kraj" do Slovenske zastave, da pozdravim navijače - jst sem bil tisti, ki je vpil "Bravo naši" - (ful vam hvala za spodbudo), je bil to cel podvig).

Potem sem se pa "ulenil" in niti nisem poskušal teči hitreje. Vedno sem pil vodo, Basico (ali whatever) jedu svoje gele in koščke banan. Zida ni bilo, hodil nisem, sem pa teku zelooo počasi. V cilj sem spravil vsaj 20 ljudi, saj sem cca 5km pred koncem začel "pohodnike" trepljati po rami in jim govoriti "only 5 (4...)km, come on, we can do it!" in velika večina se je ob teh besedah nasmejala in začela s tekom.

Pri cca 27km sem kak kilometr klepetal z našim južnim sosedom, ki sem ga prepoznal po šahovničastem dresu. Nekje pri Potsdamer placu (39km) pa sem ujel balončico za tempo 4:30, to pa je tudi edini pacemaker, ki sem ga videl.

Zadihan nisem bil, kljub temu, da sem cca zadnjih 195m šprintal, problem je bil samo, da so me bolele noge, kolena, gležnji,..

Drugače sem pa presenečen nad dejstvom, da danes normalno hodim po štengah in delam v tretjem nadstropju. Včeraj sem še (prvič) uporabljal dvigalo...

Pozdrave,

Jru
 david30
zdravo!
Še z moje strani hvala vitezom za izreden izlet,kateri mi je prinesel moj pb cajt na maratonih ter super družbo katero nam zavida cela Nemčija.
lp iz Zagorja David
Uporabniški avatar
 še1PR
Bravo :clap: jethro, maca56, laufer, Tjas, ton, mitjas... in ostala Berlinska druščina!!!! :laola
Uporabniški avatar
 markor
.. kak si ti žleht.. :lol:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA