vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

tina
Živijo!
Vem, da vas malo pozno sprasujem za nasvet, ampak mogoče mi bo pa kdo vseeno odgovoril. Zanima me, kako prepreciti žulje med tekom. Meni se namreč po daljšem teku večkrat naredijo žulji na stopalnem loku.
Drugače pa želim, da nam bi v nedeljo vreme vsaj malo prizaneselo in da noge ne bi bile težke.
Imejte se lepo! :P
 mojA
Hojla,
v tem momentu je pomembno, da imaš dobre nogavice in superge. Pozorna bodi tudi na nohte, da si jih ne boš prepozno in preveč postrigla. Glede pet pa bodi pozorna na ostanke starih žuljev, ker se okoli lahko pojavi trda koža zaradi česar se žulji lahko ponavljajo.To je podobno, kot bi imela obute slabe nogavice z robom. Če ne gre drugače stopi do pedikerja, drugače pa si vsak večer namaži noge s kremo. Ne vem pa, če je pametno preveč posegat v podplate tik pred maratonom. Upam, da ga boš odtekla dobro in brez žuljev. Me zanima, kakšni so kaj občutki pred maratonom. Jaz komaj čakam po drugi strani me je pa strah !!! Se vidimo !
Uporabniški avatar
 cyc
Jaz sicer nimam problema z žulji, pač pa z enim otiščancem, kar je podobna nadlega. Spomnim se, da obstaja eno mazilo, s katerim namažeš hudiča in po nekaj dnevih zadeva odpade oz. se pri kopanju odlušči. A kdo ve kaj je to za ena zadeva? Verjetno je na voljo brez nekih receptov in tega ...
Na isti nogi :? se mi je na enem prstu naredil tudi mehurček ... vodni ... upam, da namerava kmalu zginiti :evil:
Uporabniški avatar
 milkec
Mogoče ti ne ustrezajo najbolj superge, drugače pa enostavno le obliž skoz pa bo. Sam sem dobil žulje in ker sem bil naiven sem še nekajkrat tekel brez vsega (vmes sem si pa celo žulje "odluščil") in sem v bistvu dobil žulj na žulj. Potem pa sem si kupil meterske obliže in sem si jih lepo rezal in prelepil vse žuljaste dele in sem b kakih 10 dneh ostal brez. Kljub vsemu pa še velikokrat tečem z obliži na tistih mestih, ker očitno noga in superga na tisem mestu ne gresta 100% skupaj. Od takrat večjih problemov nimam.
Uporabniški avatar
 cyc
Superge so po mojem OK, sploh ker je to samo na eni nogi. Kolikor vem je to še od prej načeto, jaz sem samo dovolj trmast, da se ne pustim motit in da je zdaj stvar pač bolj moteča :?
Kaj pa vem, morda bom v lekarni povprašal. Zadevo imam med prstoma ob členku, tako da je "super" :evil: (torej sploh ne gre za problem s supergami :?: Ker tiščijo me ne ... nimam občutka da bi bile preozke).
Uporabniški avatar
 mare
Pomembne so tudi suhe in čiste nogavice. Jaz sem med večurnimi teniškimi partijami menjal nogavice. Pri teku si včasih pomagam s smukcem (pudrom). Noge ostanejo dalj suhe in možnost žulja je manjša.
Uporabniški avatar
 milkec
milkec napisal/-a:Mogoče
...
...
nimam.

Saj to je bolj na Tino letelo kot nate! Drugače imam pa z lekarnami slabe izkušnje, ker nimajo pojma kako in kaj. Vsaj glede tega.
Uporabniški avatar
 cyc
Aja, nimajo pojma? Heh, se pravi že vem, kaj lahko pričakujem ... :x

Ampak jaz se prav dobro spominjam da sem tako kremo že imel, v nekaj dneh je hudič dol šel ... moram najti, če ne bom z vsakim tekom razdražil zadevo :?

--
Tole dopisal: vprašal sem eno zdravnico, bo pogledala naslednji teden, ko bo v službi, kar pomeni da bodo naslednji teden tu že vtisi + ime kreme, bo verjetno še komu koristilo. :idea:
 dragons
Krema se verjetno imenuje Gehwoll.
Uporabniški avatar
 runner
Matjaž mi je povedal za en prašek (pozabil sem ime).
Ta prašek proti žuljem je tudi sam uporabljal na 24ur Grosuplja.
Ko pride z dopusta ga lahko povprašamo...
Jaz sem ga iskal v lekarni in niso vedeli zanj. Kupil sem pa ene
flajštre, ki so zelo tenki (prozorni) in so mi pomagali.
Flajštri so v različnih velikostih in za različna mesta. Recimo za na Ahilovo tetivo je večji kot za med prsti.
Nogavice, ki nimajo notranjih šivov, so mi pa odpravili problem z žulji.
Odkar jih imam sem samo enkrat dobil žulj (kar je bila moja napaka, da se nisem ustavil in popustil vezalke)
Torej, kakor vidite, precej skrbim za noge (stopala), ker žulji resnično lahko pokvarijo užitek ob teku.
Pa še nekaj…
Ker mi noge rastejo iz riti, khm khm - imajo tudi značilno "dišavo" ...
Končno sem dobil eno kremo, ki je ta stranski efekt, zaradi katerega je cela runnerjeva družina trpela, odpravil.
Ne bom delal reklame – (če vas zanima mi pošljite ZS).

LP
runner
Uporabniški avatar
 cyc
Hansaplast ima serijo izdelkov za zaščito stopal, od obližev za preventivo pa do samolepljivih obročkov za na otiščance da ne pride do pritiska ...

A kdo ve za kako trgovino ki je posebej dobro založena s to robo ali jo moram sam najt? ;)

http://www.hansaplast.de/fusspflege/index.asp
Uporabniški avatar
 cyc
Glede onih samolepilnih obročkov Hansaplasta: za tek so precej neuporabni. Ko se noga začne potiti, se hudič odlepi in veselo premakne ... ona izvedba v obliki obližev je morda kaj boljša.
Sporočim, če sprobam. :?
 dpop
Ena zelo poceni in (vsaj za mene že 10 let ) zelo učinkovita
metoda je lepilni trak "Micropore" (bel medicinski "selotejp"
na modrem "koleščku" (obstajata dve širini 1cm in 2.5cm)

Na mesto kej se med tekom rad pojavi žulj se nalepi ta trak
(pri meni je to sedaj že skoraj vsak prst posebej :lol: ) po
končanem teku pa se ga enostavno odlepi (če se preveč
zalepi se nogo malo zmoči z vodo)...

Samo NIKAR lepiti traku na že obstoječe žulje... ko ga boste
poskušali odstraniti vam bo "snelo" kožo...

Se splača sprobat...

LP Darko

P.S. pomaga tudi proti odrgnjenju
Uporabniški avatar
 tine
v hervisu prodajajo nogavice za 3.000 sit, 2 leti garancije - spica...
vprasaj prodajalc, ti bojo znal pomagat :)

lep pozdrav

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA