prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Bor
bo pa kmal 13-a..... :lol:

ps:he he ...je že
Uporabniški avatar
 BoF
mare napisal/-a:BOF, če bi rad kaj zastonj od države (v širšem smislu) pridi na tek trojk. Tega sofinancira mesto, pa boš tam dobil zastonj majčko.

Z vsem spoštovanjem do poletovcev, če se ti zdi, da se je rekreacija začela s Poletom, moraš biti pa zelo mlad. Jaz se recimo spomnim vsaj še Trefalta, pod čigar vplivom se je veselo trimčkalo, poskakovalo pred televizorjem in šlo kaveljce in korenine. Maratonov sem se pa jaz udeleževal že v 70-ih letih.

Si morda zgrešil rdečo nit? Osebno sam ne potrebujem od države nič konkretno majčkastega ali kaj podobnega. Potrebujem pa ferplej, pošten odnos do mene osebno in do vseh mojih sodržavljanov, ki v tem primeru ni izkazan.

Trefalt... Hja, pobrskaj po arhivih in boš videl, da je na prvem Trefaltovem Televizijskem trim testu drugo mesto zasedel nekdo iz mojega kraja... Mimogrede ga dobro poznam, ker je ta oseba moj oče.
Uporabniški avatar
 BoF
Še enkrat: proti uradnikom, ki bodo dobili te majčke nimam nič. Sem pa zlovoljen nad takim sistemom, ki ni pravičen do vseh. Iz državnega proračuna odtekajo enormna sredstva za vse mogoče in nemogoče neumnosti, da bi kdo pomislil na nacijo kot celoto posameznikov, pa ni videti. Tanki za gomazenje po tujih zemljah ali copate za tek našim otrokom po domači grudi, ki bi bila osnova za prihodnost, ki bi temeljila na zdravem gibanju? Reklama na bruseljskem letališču za 100.000 evrov ali plačanih 4000 polnih štartnin za letošnji LM Slovenkam in Slovencem, ki so celo leto trenirali in s tem dokazovali sebi in drugim, da se z voljo in trudom da veliko? Načrtno vzpodbujanje in organizacija rekreacije za vse starostne strukture Slovencev ali plačevanje marketinških akcij za novačenje v vojsko, ki mora po diktatu generalštaba neke zavezniške strukture na tlako v tuje dežele kot najbolj bedni soldati Tujske legije?
Dresi za državne uslužbence so pravzaprav le odraz nekaj malega prej napisanega (primerov je še ogromno), s katerim se ne strinjam. Osebno! Če je vam vseeno ali se ne strinjate z mojim razmišljanjem, vas ne bom naganjal, da se ravnate po tistem, kar sam pišem in mi eni zamerljivo lepijo očitke, da imam edino jaz prav. Ne, se zgodi, da nimam prav. A v tem primeru trdno, jasno in z vsem glasom trdim, da kaj ni in ne bo prav, dokler se državni aparat ne bo obrnil k svojim državljanom in jim pomagal h kvalitetnejšemu življenju, šele nato pa mu bo mar za tanke, reklame v tujini, razkazovanje soldateske po puščavah in kar je še podobnih oslarij!
 ton
Tole moje strinjanje z BoFom je pa že malo fenovsko, porkaduš.

Se pa še zmeraj da ločiti načelno od osebnega v tej debati, zato je tudi vredna. Kritiki dresov smo zagovarjali stališče, da država nima pravice na nerazumljiv način protežirati neke posebne skupine državljanov v primerjavi z drugimi. Nasprotno, naloga države je prav v zagotavljanju čimbolj enakih možnosti (za zdravje, izobrazbo, red in mir, varnost, socialni položaj) in omogočanju, da si vsak po možnostih in sposobnostih izbere svoje.
V tem primeru je država izbrala že tako priviligiran sloj (vsaj v pogledu stalnosti zaposlitve), ki razen na robovih (policaji, vojaki, zdravstveno osebje, civilna, reševalci) celo spadajo med ljudi (birokrata vulgaris), ki imajo primerjalno največje priložnosti, da poleg osnovnega boja za preživetje gojijo celo zdravo življenje vključno z rekreacijo in prehrano.

Zdaj se lahko spet obstreljujemo na osebni ravni.
Uporabniški avatar
 Loni
Sem si nabavila raje kar majčko TF :lol: :lol:
 kovit
ton napisal/-a:Tole moje strinjanje z BoFom je pa že malo fenovsko, porkaduš.

Se pa še zmeraj da ločiti načelno od osebnega v tej debati, zato je tudi vredna. Kritiki dresov smo zagovarjali stališče, da država nima pravice na nerazumljiv način protežirati neke posebne skupine državljanov v primerjavi z drugimi. Nasprotno, naloga države je prav v zagotavljanju čimbolj enakih možnosti (za zdravje, izobrazbo, red in mir, varnost, socialni položaj) in omogočanju, da si vsak po možnostih in sposobnostih izbere svoje.
V tem primeru je država izbrala že tako priviligiran sloj (vsaj v pogledu stalnosti zaposlitve), ki razen na robovih (policaji, vojaki, zdravstveno osebje, civilna, reševalci) celo spadajo med ljudi (birokrata vulgaris), ki imajo primerjalno največje priložnosti, da poleg osnovnega boja za preživetje gojijo celo zdravo življenje vključno z rekreacijo in prehrano.

Zdaj se lahko spet obstreljujemo na osebni ravni.

Ja a si se že odpočil kluka stara:D
 ton
Hvala, stari. Držim pesti na ljubljanskem (ne za majco, zate).
Uporabniški avatar
 mare
BoF napisal/-a:
mare napisal/-a:BOF, če bi rad kaj zastonj od države (v širšem smislu) pridi na tek trojk. Tega sofinancira mesto, pa boš tam dobil zastonj majčko.

Z vsem spoštovanjem do poletovcev, če se ti zdi, da se je rekreacija začela s Poletom, moraš biti pa zelo mlad. Jaz se recimo spomnim vsaj še Trefalta, pod čigar vplivom se je veselo trimčkalo, poskakovalo pred televizorjem in šlo kaveljce in korenine. Maratonov sem se pa jaz udeleževal že v 70-ih letih.

Si morda zgrešil rdečo nit? Osebno sam ne potrebujem od države nič konkretno majčkastega ali kaj podobnega. Potrebujem pa ferplej, pošten odnos do mene osebno in do vseh mojih sodržavljanov, ki v tem primeru ni izkazan.

Trefalt... Hja, pobrskaj po arhivih in boš videl, da je na prvem Trefaltovem Televizijskem trim testu drugo mesto zasedel nekdo iz mojega kraja... Mimogrede ga dobro poznam, ker je ta oseba moj oče.

BOF najbrž si me malo narobe razumel. Nisem te imel nobenega namena kakorkoli prepričevati niti ti kaj podtikati, čeprav se sicer meni zdi, da pretiravaš (delaš iz majčke slona). Oglasil sem se le zaradi tvojega zapisa da naj država financira tek za vse in sem spomnil, da dejansko financira tek trojk (poleg tega pa - sicer premalo in vedno manj - tudi rekreativna društva). Sicer pa ja, tudi jaz mislim,da bi morala država bolj spodbujati rekreacijo.
Na Trefalta sem pa spomnil zato, ker je večkrat (tudi v tvojem prispevku) bilo moč prebrati mnenja, kot da so pri Poletu (sicer jim izrekam vso čast za popularizacijo) izumili rekreacijo. No pa tudi TOF je naredil marsikaj. Pa se rekreacija ni začela z njima.
 wrong
BoF napisal/-a:Dragi moji, ni bil moj namen žaliti uradnike, niti provocirati ali natolcevati. Dejstva so jasna! Še vedno trdim, da država naj pomaga svojim uradnikom, a naj najprej naredi nekaj za vse in potem šele za svoje iz plačilne liste, ki jo vzdržujemo tisti, ki ustvarjamo.

Dragi BOF, brez te ljube državice in njenih uradnikov bi ti verjetno bil apartid - razen če bi te k sebi vzeli skandinavci. Ko že izpostavljaš svoj socialni in ekonomski status, ki ti omogoča frčanje po svetu na svoje stroške ( in ne davkoplačevalske ) pa le malo premisli:

1. Kdo ti je plačeval šolanje? Sam ali država, ki je preko svojih uradnikov pobrala denar, naredila programe izobraževanja, poskrbela, da si lahko pridobil izobrazbo itd.

2. Kdo ti omogoča (skoraj) brezplačno zdravstveno varstvo? Mal si poglej v Ameriko.

3. Koga pokličeš ko ti zaparkirajo avtomobil?

ITD,ITD,ITD........

Vse te aktivnosti države se financirajo iz davkoplačevalskega denarja in uradniki so tudi davkoplačevalci. O uradnikih raje malo globje razmisli predno se odločiš stresat take populistične bedarije na forumu.
Uporabniški avatar
 BoF
Človek pove veliko o sebi, ko govori o drugih...
Uporabniški avatar
 BoF
Je pa zanimiva ta slovenska značilnost: raje trmasto in apriori eden drugemu serviramo te in one zadeve, namesto da bi skupaj piskali rešitve. Hmm... Kot je izhajajoč iz zgodovine jasno, je bil vedno nekdo od zunaj, ki nas je sprl in potem izkoristil obe sprti strani... Bi se na TF dalo najti konsenz, morda predlog za vnaprej? Ne samo zaradi takih zadev kot so te majčke temveč morda celo v tem, da smo populacija tekačev in sorodnih gibajočih mas za sistem nek relevanten in precej podkovan ter spoštovanja vreden sogovornik. Kaj pa če začnemo razmišljati v tej smeri?

Pa dober tek želim!
(Grem ene dvakrat okoli jezerčka na Bledu.... Juhu!)
 klopotec
BoF napisal/-a:Je pa zanimiva ta slovenska značilnost: raje trmasto in apriori eden drugemu serviramo te in one zadeve, namesto da bi skupaj piskali rešitve. Hmm... Kot je izhajajoč iz zgodovine jasno, je bil vedno nekdo od zunaj, ki nas je sprl in potem izkoristil obe sprti strani... Bi se na TF dalo najti konsenz, morda predlog za vnaprej? Ne samo zaradi takih zadev kot so te majčke temveč morda celo v tem, da smo populacija tekačev in sorodnih gibajočih mas za sistem nek relevanten in precej podkovan ter spoštovanja vreden sogovornik. Kaj pa če začnemo razmišljati v tej smeri?

Pa dober tek želim!
(Grem ene dvakrat okoli jezerčka na Bledu.... Juhu!)

Čestitam za moder zasuk BoF. Lepo tekaj, potem pa kakšno rečemo v predlagani smeri.
Uporabniški avatar
 Bor
po moje bo pa kmal 14....hehe
Uporabniški avatar
 BoF
ZRTS - Zveza rekreatvnih tekačev Slovenije...

Hm... Glede ideje bi moral najti nekaj somišljenikov, potem pa... Ne da bi bil kontra sistemu in ne da bi bil kontra dobičkarjem v rekreativnem športu, ki so se naguzili v spodoben kartel, ki nas guli sem in tja, temveč da bi bila neka formalna zveza relevanten sogovornik tistim, ki prirejajo teke, ki prodajajo tekaško opremo, predvsem pa sogovornik in predlagatelj sprememb na bolje v relacijah z državo. Samo namig: iz Fundacije za šport odtekajo enormna sredstva za take in drugačne projekte, nekaj vmes je celo tako bizarnih, da imajo s športom presneto malo stičnih točk, ampak za tekače, za maso samostojnih, v šport orientiranih ljudi, pa tam novcev ni. Prav tako država, ta dinozaver, ki se sicer premika, a vsake toliko koga pod sabo pohodi, ker je preokoren... Tudi država bi morala za populacijo, ki je našla smisel v zdravem gibanju dati več. Saj ne da bi hotel žaliti ali spet provocirati, toda dajem v premislek: ali je bolje naložen denar (ki se nato obrestuje v zdravem človeškem potencialu) ta, ki se ga nameni recimo tekačem za regresiranje štartnin ali podobnega (recimo predlog takoj iz rokava: če nekdo ustreznemu državnemu organu predloži tri potrjene štarte in dosežene cilje na organiziranih tekmovanjih na recimo razdalji 21km v enem letu, mu država prispeva 50% za nakup srednjedobrih tekaških copat za naslednjo sezono...). Ali pa je bolje potrošiti denar za zdravljenje alkoholizma, narkomanije in kar je še ostalih umetniških smeri, ki vodijo na človeško dno. Vem, potrebno je pomagati, toda zastavlja se vprašanje: komu? Temu, ki je s svojim umom ali primerno družbo našel pravo pot v tekaških copatih (ali na kolesu ali navkreber v gore ali pač že kako, povezano z gibanjem...), ali temu, ki se je leta in leta majal ob šanku, razčesnil svojo družino, svoje in njihovo dostojanstvo, na prafaktorje, sedaj pa bi se rad (menda da za vedno) rešil tega zla ali morda temu, ki si je leta in leta vbrizgaval veselje skozi žile, se zaradi nabavne cene opiatov predajal kriminalu, se bodel s policijo in sodstvom, preležal marsikatero noč v zaporu in bi sedaj rad šel v zdravo življenje skozi potuho imenovano metadon. Seveda, vsak je vreden pomoči sočloveka, toda morala bi obstajati neka lestvica komu prej in komu kasneje, komu pa sploh ne. In če se ozrem na zadnja leta mojega tekanja sem in tja, vidim, da sem član populacije, ki je marginalna. Zakaj? Ker jo sistem, država ter institucije ne jemljejo za dostojnega in spoštovnja vrednega partnerja, ki pomaga čuvati zdravo srž nacije. Bolj so pomembni in vredni financiranja tisti, ki so na robu in so se sami tjakaj zvlekli kot mi, ki smo si navlekli tekaške copate.

Populistično? Ne vem, vem pa da skušam preprosto, predvsem pa glasno povedati tisto, kar se mi zdi, da ni prav.
Uporabniški avatar
 mare
Našel sem nov državni organ, ki poklanja majčke Slovenija – Transplant (Zavod RS za presaditve organov in tkiv) prireja brezplačen tek in poklanja majčke (poišči samostojno temo na forumu). Torej nova priložnost za vse ljubitelje brezplačnih državnih majčk in nova priložnost za udrihanje proti državi. :D
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 17

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA