Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Janazaspana
Čau

Tema o samoobrambi v povezavi z ženskami in nasploh je že v par temah, pa sem zato odprla kar svojo, da bo vse na kupu.

Tako. Danes sem izvedela, da v Vale tudo klubu Ljubljana (Moste, za tržnico, pri bivši policijski postajo) z današnjim dnem začenjajo brezplačen tečaj samoobrambe za ženske, ki bo potekal ob sobotah. Danes je bil tečaj ob 16. uri, ne vem pa, če bo to fiksna ura. Obvezna oprema je spodnji del trenirke in kratka majica, priporočam še kakšno brisačo in plastenko vode (in umite noge, če smem zlobno dodat).

Kluba ne poznam, v njem nisem nikoli trenirala, mogoče ne bi bilo odveč mnenje koga, ki tam trenira. Sem pa mnenja, da je kakršno koli znanje samoobrambe boljše kot neznanje, predvsem kar se tiče zmanjševanja faktorja panično prestrašene reakcije v kriznih okoliščinah.

Lep dan,
Jana
Uporabniški avatar
 Loni
Jaz sem bila danes prvič v Tivoliju, kjer nas (TFjevce) je pod svoje okrilje vzel Tae in bom kar tu hodila dalje.
Samo pretepat se pa ne znam. Žalost žalost.
 Janazaspana
Tae ima samoobrambo v Tivoliju? Premalo berem ta forum :oops:
Če imate samoobrambo, se vam mogoče sem in tja pridružim.
Uporabniški avatar
 Loni
Janazaspana napisal/-a:Tae ima samoobrambo v Tivoliju? Premalo berem ta forum :oops:
Če imate samoobrambo, se vam mogoče sem in tja pridružim.

Pošlji mu zs in ti bo vse napisal, dobimo se že naslednjo soboto. :lol: sem že prakticirala doma. Cool.
Uporabniški avatar
 Fosen
valetudo ljubljana je eden top klubov v SLO, ki poučujejo primarno brazilski jijitsu, freefight, kickboxing, boks etc... so predvsem športno orientirani in imajo nekatere izvrstne borce (top MMA borce v SLO) ...
vale tudo velja za izredno brutalno in učinkovito veščino, ki lahko služi (in je v preteklosti služila) tudi za samoobrambo...
kar se tiče poučevanja samoobrambe in tega kluba, pa je moje mnenje zaenkrat zadržano predvsem zato, ker ne vem koliko so za to usposobljeni, saj so šele letos začeli delat na tem... imajo sicer izvrstne trenerje (o tem ni dvomiti), vendar če se ne motim jih je po večini večina bivših vrhunskih športnikov... vrhunski šport in samoobramba pač nista nujno isto...

veliko klubov (NE ciljam tu na VT LJ!) piše da poučujejo samoobrambo v resnici pa gre za eno veliko zavajanje...

samoobramba (tudi za ženske) je stvar, ki je sicer enostavna in primitivna za naučit, vendar pa hkrati stvar kateri se boste morale če se želite naučiti biti dejansko učinkovite posvetiti malo več časa kot pa iti enkrat ali pa dvakrat do TAE-ja v Tivoli (z vsem spoštovanjem do TAE in njegovih trenerskih sposobnostih!)...
 oks
Dobra samoobramba je širok pojem. Na treningih vse izgleda super in dobro v resnici pa ni tako. Za dobro samoobrambo je pomembno, dase znaš braniti iz vsake situacije ali položaja, ki je večinoma nepredvidliv in tudi napadalec ni sam. Torej moraš nekoga onesposobiti v udarcu ali dveh in to brez predhodnega ogrevanja ali vedenja smeri napada. Onesposobiti pomeni zlom, zvin ispah... in še kaj hujšega, kajti nekoga samo položiti na tla pomeni, da bo čez trenutek opstal in kaj potem. Pa še zelo pomembna zadeva je panika, eno je trening drugo pa realnost in takrat, če zmrzneš za trenutek je po tebi.
 nejce
Ja ženske, kar aktivno se udeležujte samoobrambe, samo pazite, da ne bomo na koncu moški žrtve napadov!! :D :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA