Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Jaz pa 4 dni nazaj 22 km s prijateljico. Pač ona je tekla suvereno in počasi jaz pa sem delal vsakih nekaj 100 m šprinte in jo potem čakal. Tako, da sem še jaz imel kaj od teka.

Danes pa sem z zavidanjem gledal na lep dan zasnežene gore. Kljub temu, da je gleženj še precej zatečen, sem se spravil vsaj na kolo in naredil dobrih 20 km.

Včeraj pa sem poskušal čim dlje priti z berglami. Sploh ne bi bila težava narediti 10 km ali še celo več. Vendar te začnejo potem tako roke boleti, da bergel ne moreš več držati. Naslednjič bom moral iti na "berglanje" z rokavicami. Problem sem tako rešil, da sem potem skakal po eni nogi. Tudi to je super. Na koncu sem zdržal le 2 km.
Uporabniški avatar
 primus
No, jaz sem pa pred parimi dnevi nepričakovano in nič hudega sluteč fasal neko čudno bolečino v kolenu.
Res enkratno. Tri tedne pred maratonom...

In danes namesto dolgega teka dolg nos in stresanje slabe volje naokoli...
Uporabniški avatar
 raziskovalec
primus napisal/-a:No, jaz sem pa pred parimi dnevi nepričakovano in nič hudega sluteč fasal neko čudno bolečino v kolenu.
Res enkratno. Tri tedne pred maratonom...

In danes namesto dolgega teka dolg nos in stresanje slabe volje naokoli...

Ej, smola Primus, upam da bo kmalu minilo.
Uporabniški avatar
 Laufer
:cry: tudi jaz sem staknil manjšo poškodbo, tako da bo 21 km kar zadosti na LM.
Upajmo, da se bo pozdravilo , drugače po potreben drastičen rez in s tem povezano prisilno počivanje. :evil:
Uporabniški avatar
 izzardly
Opažam, da se vsako leto pred LM pogovor o pripravah prevesi v pogovor o boleznih in poškodbah oziroma kako se spraviti v red do štarta.
Mene tako vsak začetek oktobra pričaka viroza, ki jo zdravim skoraj do LM (ta mesec sploh še nisem tekla, npr.).

Upam, da bomo vsi čili in zdravi štartali novim PB naproti!

LP
Uporabniški avatar
 Tasko
Tudi jaz cel teden nisem tekel. Nekaj sem zbolel.. :cry: Sedaj je že vredu in nadaljujem s svojim planom. Upam, da mi bo ratalo do LM.. :lauf:

lp, Blaž
 gs1422
Jaz sem tudi zadnjih 10 dni na čaju z medom tako in je bil tek tudi pri meni zaradi prehlada prizadet. Skupaj sem spravil komaj 60 kilometrov tako, da sem se pred tremi dnevi odločil in zmazal škatlico Coldrex-a. Včeraj sem ponovno zaštartal, sicer krajši tekec (17 km), a povratek nazaj pa je le. V soboto pa gremo na eno 35-ko. :) Če bo le surla zdržala. :)
Uporabniški avatar
 Eustahije
Jaz sem se pa bolezni elegantno izognil (lani sem zaradi tega zamudil LM21), sem pa dober teden nazaj premagal svojih prvih 21km v enem kosu, ves nadut in prepotenten kako sem oh in sploh car, potem pa dva dni kasneje 7km komaj komaj! Še dva dni po tistem pa 10km komaj komaj, zadnja 2km od 10ih sta bila pa kot da mi pljuča puščajo in mišice ne.

Zdaj sem si pustil slab teden pavze, pa grem danes spet, počasi, oborožen s čokoladicami, pa da vidim kako bo.
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
prosim, da takoj nehate govorit o bolezni in poškodbah :!: :!: :!: :wink: :wink: :wink:

ker zna bit nalezljivo :evil:

se spomnim, da nas je bilo lansko leto pred LM cel spisek bolanih, smrkavih in jamrajočih :cry: .

no, tako, da: optimistično naprej, pa naj bo optimizem nalezljiv :wink:

zase lahko rečem, da sem v super formi, energije dovolj, nekaj dni nazaj sva z možem tekla okrog Brda, pa sem imela občutek, da bi šla z lahkoto še enih 5 km :twisted: :wink: . ja, pa tistih dobrih 54 min mi je dlo nov zagon .... :P

bomo videli, če bo tako tudi na LJ 10-ki......
Uporabniški avatar
 Loni
:lol: :lol: jaz se že zadevam z maminimi domačimi rcnijami (homemade imunal). Mene, če me že kaj zloži, me navadno v februarju, vsakoletna klasika.
 spitbox
Pozdravljeni!

Sam se pripravljam na 21-tko in me zanima kakšen teden mi priporočate, za zadnja 2 tedna in pol. Nisem treniral po nobenem striknem programu. Od feruarja naprej sem tekal 3krat tedensko, poleti ko je bila velika vročina se več kolesaril. Največ sem pretekel 17 km. Prejšnji teden sem imel 3 treninge + 1 krat kolo.
1. trening = tempo tek (10km) - 1km hitreje od tempa, 1km počasneje od predvidenega tempa.
2. trening = intervalni trening (15*400m) - tempo 1.25-1.30
3. trening = daljši tek (15 km)

Sedaj me zanima ali lahko ta teden še ponovim tak trening ali moram zmanjšati intenziteto.
Planiram da bi ta teden ponovil omenjen trenig, razen da bi daljši tek bil še daljši - 18-19 km.
Je to OK.

Kak trening je opravim opravim nato zadnjih 14 dni?

Hvala za vašo pomoč.
Uporabniški avatar
 michael
Če vidim tablo CILJ brez zdravniške pomoči po 21ih km sem zmagal, če pa bo še čas v bližin prvih 20tekmovalcev na 42 bom pa :D :D :D
Uporabniški avatar
 Loni
michael napisal/-a:Če vidim tablo CILJ brez zdravniške pomoči po 21ih km sem zmagal, če pa bo še čas v bližin prvih 20tekmovalcev na 42 bom pa :D :D :D

To bo pa gužva, ker smo vsi tako zelo usklajeni :lol:
Uporabniški avatar
 michael
Pol pa lahko še štatamo skupaj :D da bo gužva celo pot
 JAG
no, vidim da nisem sam z mojimi mukami in nesrečo..pa ne da komu privoščim, že dober mesec nisem pretekel niti kilometra zaradi bolečin v kolenu, ki so se pojavile v začetku avgusta.

Vsake tolko sem mislil, da je že boljše in spet probal, pa je blo spet slabše. No zdaj se mi spet zdi, da bi lahko poskusil kak kilometer, pa mogoče pol 21tko, tak na počasi.

Bomo vidli
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA