prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Ja vreme bo za hribe kritièno ( šmrc šmrc upam da nam Speikkkogla na Golici in Košenjaka preveè ne zasneži :) ) ampak morda bi pa šlo v dolini.

Danes z veèernim vlakom do Podvelke.
V tekaškem stilu na Sv. Ignacija , spust preko Rdeæega Brega , Glanènika v spodnji del Lovrenca pa preko Èinžata in Ruš v MB na preoblaèenje in zaliti rože na balkonu.
Potem pa na kolo ter ujeti jutranji vlak za Graz in ob Muri R2 kolesaraska steza ter potem od Spielfelda do Maribora poèasi po cesti preko Pesnice , èe bo pa sluèajno volja pa preko Plaèkega vrha in Sveèine ter Urbana
( ampak dvomim ).

Vreme je ta pravšnjo za malce otožnejšo turo.

Èe koga zanima, full zaželjena družba.
Vse bo v ZEN stilu....niè divjanja

Dodatna oprema:
pelerine, dobro namazana veriga na kolesu...ostalo ni krize ker je trasa zelo civilizirana oz. kulturna...Aja pa rokavice obvezno in kapa za jutranji del ture...

Nekaj sladke hrane in elektrolitov ne bo odveè...

Prijetno in ustvarjalno,
Uporabniški avatar
 semjul
:D

mirovanje pa res ni v tvoji navadi. Žal, mi ne znese iti s teboj, predvsem zaradi viroze, katera se me je lotila in me z rahlo vročino nervira že dva dni. Še štenge ne vem kako bom.
Sem pa dopust prestavil za en teden. :wink:

Uspešno združevanje krajev ob Dravi ti želim.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Ja viroze nas full napadajo v teh dneh.
Mene se je tudi dotaknila ker sem ocitno prevec spal in pocival...pa so se nabrali toksini...Pa tudi desno nogo moram sprobati...malo se boli oteklina zato mi ustreza kombinacija kolesa in teka bolj po ravnem.

Niti to ne bo neka odloèilna trasa tako da veliko ne zamujas...
Jo lahko tudi pozimi mimogrede uberemo ko ne bo mozno v hribe...

Tako da te full razumem s to virozo.

Pozdravi se ,...domaca zelisca bolje obvladas kot jaz tako da verjamem da imas pri roki kaj da pospesis kolikor se da znojenje...

Za ta weekend je samo vazno da med 1300m in 2000 m nm ne pade veliko snega oz. da se utegne posusiti v toku naslednjih dni.
Uporabniški avatar
 semjul

nič novic :?: upam da si srečno na poti.

Kar se pa viroze tiče, jo preganjam s preizkušeno metodo, trikrat na dan četrt zrele melone in čudeži se dogajajo, Štenge sem premagal brez težav.
Melona je eden najmočnejših naravnih antibiotikov in mi zelo dobro dene, prešvicam se pa itak s tekom.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
:):) Tam nekje ob 13h sem že bil doma...

Kot sem ti rekel niè posebnega, sam trening...

Gor od Podvelke na Sv. Ignacija...je bilo malo razmoèeno. Testiral sem novo "trekking" obutev. Še težje od stare Lova :):). Ampak imam vtis da kvalitetnejši.

Upam da bodo zdržale zimo. Tako v kolesarski kot tekaški varianti..

Aja tekaški del sem konèal ze ob 2h zjutraj. Tako, da sem še malo odspal.

Skratka ni bilo niè posebnega. Ko sem se deža navadil...fokus na snop svetlobe pred seboj in na noène èuvaje zgoraj na Rdeèem Bregu ( dva kužota na eni kmetiji ob kolovozu ).

Aja na Sv. Ignaciju sem se ustrašil samega sebe.
Namreè ko sem uperil luèko v proti gozdu nisem v dežju videl, da je tam ena lesena brunarica ( tam taborijo otroci iz naše župnije - birmanci - vèasih pa je to bila menda šola ). In naenkrat je iz gozda vame udaril snop svetlobe. Ampak to je bil odboj od okna na brunarici :). Tako v dežju paè ne prièakuješ takega direktnega povratnega snopa ker se ti odbija svetloba od megle in kapljic :).

Drugace pa še èutim bolecino na pregibu ko primaknem stopalo navzgor v smeri golenice. Ampak rahlo se da teèi. Na kolesu pa sploh nic nisem èutil. Vsaj na tisti prijetni R2 transverzali. Gor na Plaèkem vrhu pa sem bil ze malo zadrogiran :). Sem testiral eno poživilno pijaèo ki so mi jo dali v eni BIO trgovini na test :).

Sedaj v regeneraciji pa uživam in se uèim besedilo pesmi Comme D'habitude...:).

Se beremo in smo na vezi...

Zima bo lepo pravijo...

Ali imamo dobro zimsko trekking obutev ter plašèe na kolesu za sneg?

Gor med X in Y ( ne bom povedal da ne bodo strašili divjaki ) se da lepo voziti po nizkem snegu.Èe meni ne verjameš, ti moram poslati link na fotoreportažo, ki jo je za naju takrat delal Robi. Verjami ni bilo lepšega...
Malo na rame, malo potisneš, malo pa tudi voziš.

Drugaèe pa bi veljalo stestirati pozimi tudi zimski kolesarski vzpon na Kum , morda za novo leto :) ...ko imate novoletni vzpon :). A bi šlo?

Bom poskusil najti link od tiste fotoreportaže...za motivacijo zimskega kolesarjenja po hribih :).
Uporabniški avatar
 andreya
semjul napisal/-a::D

Melona je eden najmočnejših naravnih antibiotikov

Semjul, super za ta podatek :) Hvala
Uporabniški avatar
 semjul

tek_v_snegu
Drugače pa bi veljalo stestirati pozimi tudi zimski kolesarski vzpon na Kum , morda za novo leto ...ko imate novoletni vzpon . A bi šlo?

seveda bi šlo , če bom 1.januarja v Trbovljah, običajno sem pod Pohorjem.

V petek imam dopust, obljubljeno je lepo vreme, vleče me Pohorje - Kozjak s kolesom.
a bi šlo?
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Mimogrede morda bo Leona in Istoka alias Klopotec zanimalo:

Danes sem se s kužekom potepal po Pohorski turi Betnava-Žigartov vrh-Glažuta-Peèke-Betnava ( sva samo hodila niè tekla - zato pa sem prišel sestradan domov od lakote :) ).

Iz Žigartovega vrha so KorAlpe tako lepo obleèene v belo kapico...no bolj kapo ...hmmm no še boljše v belo kapo s šalom...mislim da nekje od 1700m gor je vse belo...Je pa zato Košenjak cel zelen ( smreke kako pa je na tleh Bog si ga vedi :) ). No vsaj JV prisojna stran od koder sem ga jaz gledal.

Ampak mokaste zaplate pa so celo ostale na MB Pohorju tam nekje celo okoli 13.ure - sicer v osojnih toèkah. Kuža se je danes prviè v sezoni 2008/09 pomokal v sneg :).

Skratka zima bo zelo zanimiva. Imata krplje? Bomo šli gaziti za advent ali bomo šli rajši na advent ultra romanje do Mariazell iz Graza ?:).
 klopotec
Jaz se zdaj bolj posvečam ozimnici. Orehi, jabolka. Naslednji teden še ena tekma, potem pa se začnem ozirati spet po Kozjaku. Takoj ko bo v redu vreme.
Bi pa šel tisto bolj direktno, Remšnik - Bistriški jarek in direkt Pernice. Tega dela Remšnik - Bistriški j. še ne poznam.
Fajn bi bilo to narediti še v oktobru, ker bodo drevesa sedaj najlepša. Snega pa se verjetno do 1500 višine še ni treba bat.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
semjul napisal/-a::D

tek_v_snegu
Drugaèe pa bi veljalo stestirati pozimi tudi zimski kolesarski vzpon na Kum , morda za novo leto ...ko imate novoletni vzpon . A bi šlo?

seveda bi šlo , èe bom 1.januarja v Trbovljah, obièajno sem pod Pohorjem.

V petek imam dopust, obljubljeno je lepo vreme, vleèe me Pohorje - Kozjak s kolesom.
a bi šlo?

Novoletni vzpon na Kum se prakticira ( ampak ne me prijeti za besedo ) 2.januarja.

S tem weekendom imam eden problem. Pohorje Kozjak sem imel v mislih naslendji weekend ce ta sedanji ne rata...kar ni...

S tem weekendom pa imam eden problem ker je Graz maraton. In zgleda da se ponuja, da bom lahko izpeljal eno avanturo: tja odkolesaril in nazaj. In maraton odtekel v umirjenem ZEN stilu. Öe bo zneslo bi potem naslednji weekend pred LJ maratonom poskusil bregova Drave v enem dahu s kolesom. Seveda je vse odvisno od stanja vremena in nog ce bo sploh kaj od tega izpeljivo. Vsekakor ce bos pa sel ti sam ali s kom ta weekend pa pridem v petek del poti vas pospremit da obdrzim motivacijo za naslednji. Sedaj je najbolj bistveno da se nas zgoraj sile usmilijo in nam dajo lep zakljucek oktobra. Potem pa tezje preizkusnje na stran pa samo eno dnevne ali pol-dnevne treninge :):) ...
Ampak zima nam letos bo postregla ...sedaj ko je se vec ozemlja za utirit in fiksirat v kri :) nad Dravo.....se prav veseliim zime.Kar nekaj idej se ponuja za snezne ture.
Uporabniški avatar
 semjul

tek_v_snegu :

Novoletni vzpon na Kum se prakticira ( ampak ne me prijeti za besedo ) 2.januarja.

Res je Ivan, 2.januar je pravilni datum.

Glede na povedano in glede na to, da so vremensko napoved precej spremenili na slabše, mislim, da odidem ta teden iskat nove prehode proti Rušam, kolesarsko avanturo pa prepustim usodi, da mi jo ponudi v trenutku, ko bo to najprimernejše.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA