Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Hojla

Pa sem ga.Dokaj lepo organizirana tekaška prireditev je privabila 8000 nastopajočih.Na maratonu in polmaratonu nas je bilo po 300 od tega veliko udeležencev iz Slovenije,ostali so šli na 5km.
Jutro v Zagrebu je bilo sveže (cca 10 stC)in to so meni bili idealni pogoji za tekPred štartom sem srečal še druge TF-jevce ki so tekli na eni ali drugi razdalji:MiroR,ZdravkoC,Klatež,TadejZ ..........
Prijavnina je bila 15 EUR in to smo dobili povrnjeno v drugačni obliki :2 majici,bidon,Hervis-boni,kosilo,okrepčila.
TEK je potekal po meni že znani progi,saj sem se ZG-maratona udeležil že petič.Bila sta dva kroga izpeljana v obliki osmic.Glede navijačev lahko povem da so ta pravi bili le v ciljnem prostoru Na ostalem delu proge jih je sicer bilo tisoč toda v funkciji sprehajalcev ki sploh niso vedeli za kaj gre.Ogromno je bilo trobljenja in nerganja mimoidočih,naj se že enkrat umaknemo in sprostimo promet.Zato je moje mnenje da je Zagreb meja civilizacije vsaj glede tekaških prireditev,mentaliteta pač.
SLO-odprava je uspešno opravila zadane naloge: zmagovalec TF10-ke Kotnik je zmagal na 21km (1.09) med moškimi,Daneja Grandovec(1.17) pa med ženskami.Kejžar je bil drugi na 42.195 (2.25) ,9 minut za zmagovalcem iz BiH Kodžom.
Čestitke članom TF ter ostalim Slovencem na doseženih rezultatih.

Lp
Uporabniški avatar
 miroR
V nedeljo zjutraj se je 7 članska odprava Štajercof odpravila z avtomobilom
proti Zagrebu.V prijetnem vzdušju smo dokaj hitro prispeli na cilj.Po dvigu
štartnih številk smo se odpravili v kavarno,kjer je sledila jutranja kava.
Minute so hitro minevale in počasi se je bilo treba pripraviti za štart.
Temperatura je bila okoli 10 stopinj,idealna za tek.Moja skrita želja je bila
kot na vsakem teku,doseči čimboljši rezultat.Želel sem si izboljšati osebni
rekord,čeprav sem vedel,da bo to izredno težko,kajti prejšni vikend sem
tekel maraton v Berlinu ( 3:19 ),poleg pa smo imeli včeraj tudi tek na
Kalvarijo.Po štartu se je začelo prehitevanje.Po nekaj km zagledam Dušana
( Klatež ) in se mu pridružim.Ker mi je omenil,da ima maraton namen
preteči v 3:15 sem začutil priliko za izboljšanje oseb.rek. in se ga držal
kot klop.Večkrat me je moral opozarjati,ker je hotel moj tempo biti hitrejši.
V drugem krogu, v drugi polovici maratona se nama je pridružil tudi
60 -letni Hrvat Jakov,ki je imel prav tako željo preteči maraton okoli 3:15.
V cilju nama je obljubljal kavo,če ga pripeljeva do cilja v tem času.
Kilometri so dokaj hitro minevali in naenkrat smo se znašli vsi trije pred
ciljno črto.Najbolj sem bil srečen,da mi je uspelo izboljšati osebni rekord,
za kar pa se moram zahvaliti Dušanu,ki je imel pravi tempo in me je
vlekel.Prejšni rekord 3:18:33 sem sedaj po dveh letih prestavil na 3:14:30.
Po teku smo šli na kosilo,nato pa smo se odpravili proti domu.

:lauf:
Uporabniški avatar
 mazi
Ojla,

Bravo NAŠI... :laola :clap:
Uporabniški avatar
 markor
Bravo Miro, čestitke!!
:laola
Jasno, pa vsem ostalim tudi!
:clap:
lp
m
 nana
Polmaratona v Zagrebu sem se udeležila prvič. V mojem tekaškem koledarju za letos ga sicer nisem imela, a je splet okoliščin prinesel tudi dobre spremembe :wink: . Z možem sva šla v Zagreb že dan prej, tako da sva se lahko udeležila tudi njihove "štrukla parti" variante v mestni kavarni. Lahko rečem samo, da se splača. Poleg štruklov ponudijo še vrsto dobrot. Zelo dobro, predvsem pa zelo obilno :D

Kar se mojega teka tiče... Začela sem prehitro, kot navadno. Po nekaj kilometih pa se mi je tempo uravnal in cel tek sem praktično pretekla v enakem tempu, kar me zelo veseli. Nekajkrat sem slišala "dajmo forum", ZdravkaC sem celo prepoznala, in to mi je dalo dodaten zagon. Fantje, hvala :D

V cilj sem prišla pol minute pred zmagovalcem maratona, sicer utrujena, a ne izčrpana. Svojega PB sicer nisem izboljšala (Palmanova :!: ), je pa to moj drugi naboljši rezutat. Če pomislim še na to, da je bil v 6ih tednih to moj peti tek, se pa sploh nimam kaj pritoževati. Med tekom me ni nič bolelo, operacija torej ni pustila sledi, mi je pa pobrala velik del kondicije. Danes pošteno čutim noge, kar se mi do sedaj ni nikoli dogajalo. :cry: Sedaj pa novim podvigom nasproti :D
Uporabniški avatar
 roky1
Še nekaj mojih vtisov iz Zagreba.
V Zagreb sem prišel z željo po hitrem teku, in novem PB, saj proga v Zagrebu velja za hitro. Na koncu je bil tek taka muka in polomija, da si ga bom zapomnil za vedno!
Do 10 km je šlo vse po načrtih. Začel sem precej zadržano in hranil moči za drugo polovico, a vseeno dovolj hitro. Po tem se je pa oglasila peristaltika in to na hard! Tek je postal eno samo stiskanje ritnih mišic in bolečin v trebuhu. Zadeva je postajala neobladljiva in v 11 km sem mrzlično zavil s proge v enega izmed redkih grmov ob progi. Olajšanje je bilo nepopisno ... morala pa na dnu. Prigarane sekunde so splavale po vodi. Nadaljeval sem s tekom in kmalu prišel nazaj v ritem. A zadeva se je ponovila in v 14 Km sem opravil nov Pit stop. Od tam naprej sem se kot pravi v pesmi Iztok Mlakar - s posranmi gatami boril z ulicami Zagreba. V trebuhu je vrelo, bolelo ampak trma je zmagala. Prisopihal sem v cilj pod 1.23 kljub bolečinam, dvakratne udeležbe sekretarjata in nadpovprečni uporabi ritnih mišic ter kratkih korakov.
Hvala za vse spodbude forumašev! Če bi vi vedeli kako sem jih bil potreben! Na koncu lahko ugotovim, da sem glede na dosežen rezultat "utežen" s postanki in mukami odtekel najbolšo polovičko v življenu!
Ni bilo pravega PB, je pa huda izkušnja s teka, katero ne bom pozabil.

V Zagreb se drugo leto sigurno vrnem, ker gre za zelo lep mestni tek. Glede organizacije sam nimam pripomb. Ljudje so pa res precej hladni do teka.

LP Rok! :oops:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
roky1 napisal/-a:Še nekaj mojih vtisov iz Zagreba.
V Zagreb sem prišel z željo po hitrem teku, in novem PB, saj proga v Zagrebu velja za hitro. Na koncu je bil tek taka muka in polomija, da si ga bom zapomnil za vedno!
Do 10 km je šlo vse po naèrtih. Zaèel sem precej zadržano in hranil moèi za drugo polovico, a vseeno dovolj hitro. Po tem se je pa oglasila peristaltika in to na hard! Tek je postal eno samo stiskanje ritnih mišic in boleèin v trebuhu. Zadeva je postajala neobladljiva in v 11 km sem mrzlièno zavil s proge v enega izmed redkih grmov ob progi. Olajšanje je bilo nepopisno ... morala pa na dnu. Prigarane sekunde so splavale po vodi. Nadaljeval sem s tekom in kmalu prišel nazaj v ritem. A zadeva se je ponovila in v 14 Km sem opravil nov Pit stop. Od tam naprej sem se kot pravi v pesmi Iztok Mlakar - s posranmi gatami boril z ulicami Zagreba. V trebuhu je vrelo, bolelo ampak trma je zmagala. Prisopihal sem v cilj pod 1.23 kljub boleèinam, dvakratne udeležbe sekretarjata in nadpovpreèni uporabi ritnih mišic ter kratkih korakov.
Hvala za vse spodbude forumašev! Èe bi vi vedeli kako sem jih bil potreben! Na koncu lahko ugotovim, da sem glede na dosežen rezultat "utežen" s postanki in mukami odtekel najbolšo polovièko v življenu!
Ni bilo pravega PB, je pa huda izkušnja s teka, katero ne bom pozabil.

V Zagreb se drugo leto sigurno vrnem, ker gre za zelo lep mestni tek. Glede organizacije sam nimam pripomb. Ljudje so pa res precej hladni do teka.

LP Rok! :oops:

Super zgodba :).

Žal mi je da se ti niso uresnièili naèrti. Imaš pa sigurno nekaj vplaèanih žetonov za naslednji maraton.
Ampak borba za ravnotežje takšnih in drugaènih sil pa je to mar ne?
Uporabniški avatar
 Dule
Zame nepredstavljivo odteči tako hitro dva maratona v enem tednu..
Bravo Miro in Zdravko :clap: :cast1:
Uporabniški avatar
 marathon95
miroR napisal/-a: ....Po nekaj km zagledam Dušana
( Klatež ) in se mu pridružim.Ker mi je omenil,da ima maraton namen
preteči v 3:15 sem začutil priliko za izboljšanje oseb.rek. in se ga držal
kot klop........ sem sedaj po dveh letih prestavil na 3:14:30. :lauf:

Bravo Miro, imel si najboljeg zajca kojeg si mogel najti. :laola
Bravo Klatež :laola :laola
Šteta da se nismo posle vidli :cry:
 stribor
Zame je bil to drugi polmaraton v ZG. Letos precej lazje, ker sem ze poznal progo, ki je, bodimo iskreni, psiholosko "zahtevna". Morda kratek opis za tiste, ki se niste bili: predstavljajte si, da je start na Celovski cesti pri Tivoliju. Tecete po Celovski do Sentvida, obrnete za 180 st. nazaj po isti poti, MIMO cilja pri Tivoliju, naprej mimo (bivse) Metalke do Poliklinike, znova obrnete za 180 st. in po isti poti nazaj v cilj pri Tivoliju. Ce ste se odlocili za polni maraton, vas caka deja vu... :)

Sam tek je bil sicer zelo prijetna izkusnja, fantasticni pogoji, odlicno pocutje. Tekel 1:45, ves čas zelo enakomerno (namerno brez ure). Tudi sama organizacija se mi je zdela zelo dobra, nekaj stopenj boljsa od lanske. Na sreco tudi nisem imel neprijetnih izkusenj na kriziscih, ceprav ga skoraj ni bilo krizisca, kjer se ne bi kak voznik prerekal s policisti. Sem pa slisal, da so na Dubravi nekajkrat avtomobilisti dobesedno vdrli na cesto med tekace. Tu se pridruzujem mnenju Lonelyja, da je zavest Zagrebčanov glede teka in maratona še precej na psu.

Znajo pa organizatorji lepo poskrbeti za tekače pred in po teku. Poleg že omenjene "Štrukle party" tekače po teku čaka še kosilo v domači gostilni na Kaptolu, nedaleč od cilja. Verjetno sta lakota in izčrpanost nardila svoje, ampak testenine so tam padle na plodna tla ;)

S tekom in rezultatom zadovoljen, vem, kje sem s kondicijo. V Ljubljani napadam 1:43.
 ton
Matr, Miro, ne gre mi iz glave tale o dveh maratonih v 8 dneh, sam se še prav počasi pobiram od Berlina. In petminutna izboljšava, vau! Res čestitke.
In seve Klatežu. Takega zajca je za sanjat.
Ampak kot kaže, ste večinoma dobro tekli: rezultati so presneto lepi.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA