prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Jru
Ker me je na včerajašnjem teku neprijetno presenetilo dejstvo, ko mi je Ipod sporočil, da je baterija senzorja nike+ že bolj proti koncu in da ga bo treba menjati, sem na nikejevo potrošniško stran usmeril nekaj vprašanj.

Motilo me je namreč dejstvo, da obljubljajo 1000 tekaških ur uporabe saj se baterija troši le ob prenosu podatkov. Moja baterija pa je zdržala cca 60 tekaških ur.

copy/paste z nike FAQ strani:

The sensor battery provides approximately 1000 hours of operation. This is the number of hours the sensor is transmitting data, (and not the total number of hours from when it is purchased or first used).

Dobil sem odgovor od nike: senzor naj bi bilo potrebno izklapljati. Zanima me, ali ste bili o tem obveščeni in ali uporabniki nike+ senzorja to počnete.

Doma bom prečesal navodila za uporabo in če omenjenega podatka ne zasledim - na spletni strani ga ni - razmišljam o vlogi uradu za varstvo potrošnikov.

Kaj menite? Delate podobno in hranite energijo baterije ali ne?

V nadaljevanju pripenjam še odgovor nike plus, upam da razumete angleško...

Thank you for your email.
The sensor battery lifetime is limited to 1000 hours ,to save battery energy you can turn it off after a run by pressing 3 seconds the small button on the backside of the sensor(same for tuning it on again).
The white chip ,called here reciever does not have a battery it gets its energy from the iPod.
You can restore lost runs by pressing the menu and the centerbutton for few seconds at the same time until the apple appears in your display.
For any further questions feel free to contact us again.
best Regards,
Timo Pfeiffer
NikePlus.com

Pozdrave,
Jru
Uporabniški avatar
 bobr
Ali s temi supergami kjer je cip opravljas se kake druge aktivnosti poleg teka?
Nekje sem namrec zasledil da v mirovanju pustis cip pri miru in ne bo porabe.
 Jru
Ne, chip je bil v teniski samo med tekom. Neposredno po teku ga vedno vzamem ven. Sedaj bom povezal chip od zapestnice in tekel s tistim.

Ne vem, malo sem razočaran ker res ni zdržal veliko...

pozdrave,

Jru
 anolop
Mislim, da v navodilih piše, da je potrebno čip ugasniti če veš, da nekaj časa ne boš tekel..

Jst mam pa zdej že drugi čip. Pri prvem sem prelaufala zlo mal.. mislim, da sem imela skupno 26ur, potem zaradi poškodbe lansko leto za kake pol leta nisem tekla (no vmes je bla tudi zima) in ko sem prelaufala v februarju nekaj km, mi je javilo, da gre baterija h koncu :shock: Kljub temu, da sem ugasnila čip in da se s tem ne bi rabila baterija.

Kokr sm takrat brala po forumih, je čist odvisno kolk časa traja. Nekateri so se ful pritoževal, da je trajalo približno tolk kot meni pri prvem senzorju, ostali pa teh problemov niso imeli. No meni zaenkrat drugi senzor še deluje normalno pa tečem z njim pomoje od marca. Tretji pa čaka v predalu že nekaj časa (backup more bit! :) )

Baterije pa med samimi teki ne ugašam, razen če vem da bo doolga pavza.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA