Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 dadica
Lep pozdrav

Sem nova na tem forumu in imam prošnjo oz vprašanje.

Sem, po drugem porodu in naslednje leto bom dopolnila 30 let. Kilogramov je kar preveč in športno sem že 6 let skoraj "mrtva". Prej sem 13 let trenirala odbojko. Zadala sem si cilj da naslednje leto na Maratonu treh src pretečem vsaj 10 km, če ne več. Znima me ali mi lahko kdo pomaga kako trenirat. Pomaga izdelat plan dela. Se pravi imam dobrih 7 mesec časa da naredim nekaj iz sebe. Res bi bila vesela vsake pomoči, ker sem dobila voljo in si resnično želim izpeljat stvar do konca.

lp dadica
Uporabniški avatar
 Classix
Dobrodošla na forumu!

Bodi pripravljena na to, da te bomo tukaj dobesedno zbombardirali z mnogimi nasveti. Jaz pa sem se že navadil, da vsakemu novincu pripopam sledeči link:
http://wega.podzone.net/wordpress/?p=3
Obvezno branje, odličen program, življenska zgodba...
Nekaj solidne literature je na voljo tudi v knjižnicah...Tek za začetnike, Od joginga do maratona...
Za lažje spremljanje napredka ti priporočam tudi:
http://www.mapmyrun.com/
Tukaj si lahko vrisuješ svoje teke, svoje proge, kar ti duša poželi...in še:
http://www.tekac.net/
za spremljanje napredka, kateri ob dobri volji in veliki želji sigurno ne bo izostal.
Za seboj imaš 13 letne izkušnje treniranja, pred teboj pa je mnogo, mnogo več kot sedem mesecev uživanja v teku.
Se vidimo v Radencih...beremo pa že mnogo prej.

LP
Matjaž
 spela*
:arrow: Primerni tekaški copati.
:arrow: Jaz sem začela s tekom po trikrat na teden, a najprej le 15 do 20 minut. Meni je to odgovarjalo.
:arrow: Brez obremenjevanja s časom, pretečenimi kilometri in hitrostjo. Teci POČASI.
:arrow: Razdaljo oziroma čas teka povečuj le počasi. Če je cilj 10 km v Radencih, je to zelo veliko časa. Kar je v redu - bolje, da napreduješ počasi, kot da bi staknila kakšno poškodbo.
:arrow: Predvsem pa naj bo tek užitek. :wink:

Imaš pa tudi na tem forumu programe treninga za začetnike.
 majabla
Pred cca 20m sem bila na istem (odbojko sem trenirala samo 7 let :wink: ). Najprej sem si kupila nove superge za aerobiko, potem sem šla pa s starimi supergami tečt :P . Nisem se obremenjevala niti s hitrostjo, niti z dolžino. Bistveno mi je bilo samo, da imam dvignjen pulz več kot pol ure. Tekla sem cca. 3x na teden.... čez dobre pol leta pa sem na LM pretekla svoj prvi polmaraton.

Jaz sem na začetku nisem obremenjevala z nobenim programom, tekla sem počasi, kombinirala s hojo... skratka, poslušaj svoje telo, pa bo šlo.
 dadica
nabavila sem si program iz knjige Tek za začetnike za naslednjih 13 tednov, mislim da ga bom zmogla, ne mislim vem da ga bom zmogla uresničit.
hvala za nasvete in se še priporočam za nasvete.

lp dadica
Uporabniški avatar
 Wega
Mislim da se splača prebrati celo knjigo, ne samo program. Je notri kar nekaj dobrih nasvetov in odgovorov na vprašanja. Seveda pa ni treba sedaj čakati da kje nabaviš knjigo ;) , ti kar začni po programu!
 dadica
Moram se pohvalit, dva treninga s tega programa sem že opravila in sedaj sem še bolj prepričana, da bom zadevo izpeljala do konca! :D . sicer je težko in me noge bolijo ampak bo, vem da bo!

lp dadica :juhuhu:
Uporabniški avatar
 mak1
WEGA je fejst dec, sicer ga nisem še uspel srečati v resnici, vendar sem spremljal njegov tekaški vzpon in pravim, kar poslušaj ga, ve kako se stvari streže, čitaj njegov blog zelo zanimivo! Star sem 38 let, nikoli nisem tekel na dolge proge. Jaz sem ga začel spremljati lani oktobra, imel sem 112 Kg pa sem kupil teniske in gas, danes pa imam 81 Kg in danes sem pretekel 21 Km ( moj čas na treningu 1 ura 43 minut ! Čez nekaj dni pa je itak preizkus na Ljubljanskem maratonu !?!?!

LE POGUMNO PA PO PROGRAMU!!! SPREMLJAJ WEGIN PROGRAM ZADEVA DELUJE !!!! ( GLEJ BLOG )

LP
mak1
[/b]
Uporabniški avatar
 Wega
Moj tekaški vzpon :shock:
No, roko na srce: meni 21ke še ni uspelo spravt pod dve uri... :oops:
:D
Uporabniški avatar
 Classix
mak1 napisal/-a: Jaz sem ga začel spremljati lani oktobra, imel sem 112 Kg pa sem kupil teniske in gas, danes pa imam 81 Kg...

Isusek mili dragi...vsaka čast! Res, da sem začel kakšen mesec kasneje in da sem ob štartu imel 8 kilogramov več kot ti, ampak tole tvoje je pa...nenadjebivo!

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 cizek
Dobra, poučna knjiga. Danes prvi tek po programu. Navdušujoče.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA