področje za vaše verbalne izlete. uživajte ...

Moderatorji: pegaz, Staša

Uporabniški avatar
 Bajsi
Bor napisal/-a:ps: Nataša :oops: ( dej nehi no.... :oops: )

Helou!
A moji komplimenti niso pa nič vredni?!?!?
Uporabniški avatar
 Bor
Bajsi napisal/-a:
Bor napisal/-a:ps: Nataša :oops: ( dej nehi no.... :oops: )

Helou!
A moji komplimenti niso pa nič vredni?!?!?

a veš kaj...elegatno sem te ignoriral :lol: , potem ko si se hotel ožent z mano.... :D
Uporabniški avatar
 Loni
Bor napisal/-a:iz česa pa boš delala člene gosenice ? :lol:

Iz mase za ježke ali česa podobnega. Oziroma rata tudi iz zdrobljenega biskvita z dodatki, stila ameriške "dirty cake" (po domače povedano vse v en piskr variante, ki pa na koncu vedno super rata). Dotična gosenica je iz biskvita za torto nutella s kulinarike.
 Nataša
Bor napisal/-a:nataša čestitke za 1 1 1
:cmok:

hvala ... za kua že?!! :shock:
 Nataša
Nataša napisal/-a:
Bor napisal/-a:nataša čestitke za 1 1 1
:cmok:

hvala ... za kua že?!! :shock:

ahaaaaa, že vem! tenks :wink:
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
Bor napisal/-a:metkamarjetka....lafala si pa zato za mano, ker si si mislila: a ta tadebudec me bo prehitu...to pa že ne...
:lol: he he

ne, ne, z moškimi nikoli ne tekmujem (ne v teku in ne durgače!!!) - ste brez konkurence :D

zaupaš kak recept za kakršno koli sladico z marcipanom? plissssss .....

a ja - pa naj bo nekaj čim bolj preprostega :oops: kakšne torte in podobne čarovnije odpadejo....
Uporabniški avatar
 Bor
zvečer .....zdej sem v službi :D
Uporabniški avatar
 Loni
metkamarjetka napisal/-a:

zaupaš kak recept za kakršno koli sladico z marcipanom? plissssss .....

a ja - pa naj bo nekaj čim bolj preprostega :oops: kakšne torte in podobne čarovnije odpadejo....

njami, Mozartovo torto bi jaz zdajle...
Uporabniški avatar
 Mija
Nataša napisal/-a:evo, da se mal pohvalim. Tole torto je Bor naredil in podaril Mihatu in meni za poroko. Ne vem, če jo je dejansko NAREDU, je bil pa sigurno delovodja al kva ...

je bla lepa inu dobra!!

Slika

meni jo je tudi naredil, pa nimam nobene slike pri sebi, kakšna je izgledala. so jo pa vsi hvalili, da je bila dobra :!:
bom pa doma malo pobrskala in jo prilepila.

bor, za dobro reklamo si dolžn še kaki kos zraven :lol:
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
Boooooooor - obljuba dela dooooooolg :D

a sem nestrpna kaj? :wink: ja, vikend je pred vrati, pa mal več časa.... mogoče bi mi pa uspel kaj skup spacat :roll:
Uporabniški avatar
 Staša
Uaaaau, kok dobra tema!

Kakšen je natančen recept za gosenčico?
Uporabniški avatar
 Loni
Recept imenovan uporabi domišljijo :lol: Osnova je recept za torto nutella
http://www.kulinarika.net/recept/sladic ... -3603.html, vsaj kar se biskvita tiče. Drugače pa vzameš pač tebi všečnega. Potem ga nadrobiš na malo večje koščke, v tem primeru zmešaš s kremo in ustvarjaš. Pomaga pa, če imaš kak 3D model za oblikovanje, se jih dobi v dotični štacuni na Brnčičevi, ali pa če imaš doma kako resnično okroglo skodelico in potem združuješ polovičke, vmes daš seveda še malo kreme, aja, pa na začetku zdrobljen biskivit tudi malo zmešaš z nečim vlažnim, da stoji skupaj. Ok, malo lepše je to razloženo tukaj:
http://www.kulinarika.net/recept/sladic ... 10983.html Oblačiš pa v obarvano ticino maso, seveda najprej premažeš z masleno kremo, s katero imam jaz pri vsemu še največ problemov, ma zdaj je Bor pojasnil razmerje med margarino in cukrom. Sem pa kako torto normalnih oblik namesto z masleno kremo prelila s čokolado in dala potem ticino gor.

Za metkomarjetko:
http://www.kulinarika.net/recept/sladic ... 11062.html
http://www.kulinarika.net/recept/sladic ... -3551.html
http://www3.serbiancafe.com/kuvar/7/394/print.html

Sama sem probala ta zadnji recept, mi je všeč barvni kontrast. No, pa na marcipan sem usekana.
Uporabniški avatar
 pegaz
Bor,

Vsa čast za tole temo. Tukaj na daljnem severu se v glavnem bašemo s sendviči in nekimi enolončnicami,, od slaščic pa imajo v glavnem 1001 piškot in druge industrijske zadevice. Zato z zanimanjem pričakujem še kak dober recept, ki se ga da nardit doma. Tvoj šmorn pa je na vrsti nocoj. Bom poročal, kako je uspel :)

Bajsi, naš kuharski starosta, pusti ženitne ponudbe in napiši še kaj o kuhanju! Recepti, poročila, slinocedečne slikice!!!

Vaš oddaljeno obliznjeni
Pegaz :)
Uporabniški avatar
 5rca
Nataša napisal/-a:evo, da se mal pohvalim. Tole torto je Bor naredil in podaril Mihatu in meni za poroko. Ne vem, če jo je dejansko NAREDU, je bil pa sigurno delovodja al kva ...

je bla lepa inu dobra!!

Slika

ahhhhhhh torta :shock:

sem že jedla borovo pred leti na enem TF pikniku, ja, je bila njami :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 Loni
Juhu, moja ticino masa je prispela, pa malo manj juhu, gosenice ne bo treba delat, po novem če dete roza Barbi torto, tu pa dvignem roke od vsega, ne maram niti Barbi niti roza barve.
Bomo pa kaj drugega ustvarjali iz nje.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA