Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Eustahije
Vidim da nekateri imate informacije o tem kam se da it testirat vodo če je neoporečna, pa če bi jo lahko delili z mano? (ne neoporečne vode, informacijo :) )

Pa tudi to me zanima kaj imate s to morsko vodo? Kak se to uporablja? In kako to kar grem na morje in natankam v plastenko in to je to ali moram še kaj prevret ali kaj?
Uporabniški avatar
 Loni
Manny napisal/-a:Ej hvala :P Ali mi lahko poveš, kakšen mlinček za kavo uporabljaš - električni ali tistega ročnega, ki se vrti na vrhu?

Električnega.
Uporabniški avatar
 pjeb
Ne bom razlagal kaj telo izgubi med tekom in kaj najprej potrebuje po naporu, to lahko preberete vsepovsod. Povedal bi pa tole, v lekarni obstaja napitek Nelit. Namenjen je vsem, ki so bili izpostavljeni močni dehidraciji(beri izguba več kot 3% tekočine, vročina, bruhanje, driska....). Vsebuje točno tiste stvari, ki ste jih izgubili med vadbo, od elektrolitov do mineralov in glukoze. V glavnem idealna zadeva - dokazano (žal osebno tudi preverjeno). Je pa pri tem en problem, okus je milo rečeno bljak; ampak se ga da popravit, jaz osebno s cedevito.
Je zelo priporočljiva zadeva za poletne mesece, ima nizek glikemični index - s sladkorjem se logično le-ta dvigne, ampak se tudi to da rešit (fruktoza).

PS
Predno začnete po treningu s kakršnimikoli uživanjem proteinov in ostalih "super" zadev, morate biti dovolj dobro hidrirani, drugače boste dolgoročno ledvice "zajeb.....", ker vsi proteinski pripravki močno obremenijo prav to ne glede na to, da vam piše na škatli "stranski učinki nepoznani"

LP
 Jeb
Eustahije napisal/-a:Vidim da nekateri imate informacije o tem kam se da it testirat vodo če je neoporečna, pa če bi jo lahko delili z mano? (ne neoporečne vode, informacijo :) )

Pa tudi to me zanima kaj imate s to morsko vodo? Kak se to uporablja? In kako to kar grem na morje in natankam v plastenko in to je to ali moram še kaj prevret ali kaj?

Največ o ideji pitja morske vode si lahko prebereš v Bergantovi Polnokrvnosti. Najboljši laboratorij za testiranje vode je zanesljivo na Zavodu za zdravstveno varstvo, Prvomajska 1, Maribor. Ampak osnovne analize ti lahko napravijo v kateremkoli laboratoriju. Vprašanje je le interpretacija rezultatov, za to je treba najti strokovnjaka, kajti sami rezultati ti ne bodo povedali nič. Zato moraš v vsakem primeru osebno v laboratorij in spraševati, potem boš pa že dobil občutek, ali si našel kompetentnega človeka ali ne. Samo ne daj se odpraviti prehitro. Kar se pa natakanja v plastenke tiče, so prav na ZZV v Mariboru testirali tudi kakovost plastenk oz. prehajanje kemičnih sestavin plastike v vodo. Rezultati so zelo različni. Vse je odvisno od kakovosti plastike, te pa ne moremo oceniti kupci. Najbolj varno je, če lahko vodo takoj zajameš s steklenico. Jaz uporabljam razne zaščitene steklenice za vino, kot je pletenka. Malo bolj brez skrbi sem, težje se razbijejo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA