Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 natasa
ninchi napisal/-a:Čau!
Na LM 42 km grem na vsak način, tudi če po vseh štirih prlezem do cilja, čeprav me bo to mogoče stalo kej hujšega ampak...klinc k smo pa trmasti :)

Pa je to pametno ? LM bo naslednjo leto tudi, pa še kakšen drug maraton.

Upam, da boš do LM o.k. in pazi nase.

:wink:
Uporabniški avatar
 natasa
Eustahije napisal/-a:
VIRUS napisal/-a:Naj odtečem 42 km ali ne!?

Tkole jaz vidim stvar: če ti bo uspelo odteči 42km, potem ti po tudi na LM, če ti pa ne bo uspelo ti pa tudi na LM ne bo, ker je samo še dva tedna. Se pravi da odtečenih 42km sedaj ne bo naredilo nobene pozitivne spremembe, prinaša le tveganje. Samo brihten poskušam izpasti ... itak bolj veš ko jaz :)

Pusti 42 km za LM in raje poskusi z malo daljšim izi tekom, če bo šlo. Sama nisem še nikoli pred maratonom pretekla maraton, pa sem še vsakega prišla na cilj brez težev. Očino imaš letos kar nekaj kilometrine in to ti zadostuje.
Uporabniški avatar
 ninchi
Oi!

Nataša, nevem če bo to pametno, zdaj imam še 14 dni časa da se pocajtam, kondicije-kilometrine imam dovolj, potem bomo pa videli. Če se bo stanje poslabšalo, bom mogla letošnji maraton na žalost prestaviti na drugo leto. Ampak sej pravim, bomo vidli, zdaj samo počivam!
Uporabniški avatar
 natasa
ninchi napisal/-a:Oi!

Nataša, nevem če bo to pametno, zdaj imam še 14 dni časa da se pocajtam, kondicije-kilometrine imam dovolj, potem bomo pa videli. Če se bo stanje poslabšalo, bom mogla letošnji maraton na žalost prestaviti na drugo leto. Ampak sej pravim, bomo vidli, zdaj samo počivam!

Držim pesti, da bo o.k.!

Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Teči ne morem in še kak teden en bom mogel. Vendar sem pa ugotovil, da lahko čisto normalno kolesarim. Tako, da sem danes bil pri Zavetišču na Gozdu in potem naprej prek Mač do Preddvora. Na krogu okrog Brda sem srečal res celo trumo tekačev.

OK in rezultat = da noge komaj čutim, kar je hkrati dober in slab znak. Slab zato, ker to pomeni da sem v slabi kondiciji in dober, ker to pomeni, da je dober trening za mano.
 gs1422
Jaz sem pa počasi začel nazaj teči. Če sem pretekli teden precapljal komaj 40 kilometrov, sem ta teden zaključil z dobrih 90. Polek ene polovičke je padla še ena 38-ka. Še vedno tečem s paketkom robčkov v vetrovki, a se je grlo popravilo, vročine pa tudi več ni. Časi so sicer žalostni in se tu z njimi ne bom hvalalil LM pa bo očitno šel skozi. Čeprav tusristično. :)

Prihodnji teden naredim še eno 30ko, pa dva gorska teka (da me tisti nadvozi ne presentijo preveč). Proti koncu tedna še eno polovičko, potem bomo pa začeli zmanjševati. Zadnji teden ne bomo pretiravali in se bomo vrteli okrog 15 - 17 kilometrov. Za likof pa tri dni "izležavanja". :)
 VIRUS
Vem, tole se bo slišalo neumno in mogoče tudi je, ampak ta trmasti smo pač trmasti.
Po 5 dneh počitka, sem se v petek spravil "na rahlo" preteči 10 km, na začetku me je malo špikalo, potem je bilo uredu. Sobota zjutraj, gleženj je bil približno tak, kot preden sem šel tečt, torej med hojo ne boli, če pa nogo vrtim pa rahlo boli, če se pogledam v zrcalo, je recimo levi (poškodovani) gležen kakih 10% debelejši od zdravega.
Ta dolg trening sem hotel narest, pa če se vse na glavo postavi, pa sem šel, v nedeljo na 40+ in rezultat, danes v ponedeljek popoldne me gleženj sploh ne boli več, res (me pa boli vse ostalo :wink: )!
Ne bom nagovarjal nikogar naj poizkuša s tem, ampak meni je očitno pomagalo :shock: :shock:
Danes grem spet tečt :D :D
Se vidimo naslednjo nedeljo, pa hvala za vse nasvete, krem, ledu, ... sem porabil celo tono, morda je kombinacija vsega pripeljala do tega!
LP V
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Jaz sem pa danes po 10 dneh lahko spet stopil na nogo. Priliko je bilo treba seveda takoj izkoristiti. Zneslo je 22 km teka. Srečal Mateja 712. :TF)
Uporabniški avatar
 Loni
Bojan Ambrožič napisal/-a:Jaz sem pa danes po 10 dneh lahko spet stopil na nogo. Priliko je bilo treba seveda takoj izkoristiti. Zneslo je 22 km teka. Srečal Mateja 712. :TF)

Evo, pa ti je zalaufalo nazaj. Do maratona boš kot nov oziroma kot dobri "stari" Bojan :lol:
 luzr
Bojan Ambrožič napisal/-a:Jaz sem pa danes po 10 dneh lahko spet stopil na nogo. Priliko je bilo treba seveda takoj izkoristiti. Zneslo je 22 km teka. Srečal Mateja 712. :TF)

Bojan, kako pa kaj drugi gleženj, ki si si ga zvil tri dni nazaj?
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Tisti se mi je zvil "druge stopnje" in je bil hitro dober. Danes se mi je prvi gleženj med tekom še enkrat zvil "prve stopnje". Zato sem za vsak slučaj skrajšal tek za kakih 5 km. Dol enostavno ne morem teči in verjetno še dolgo ne bom. Mi gleženj preprosto takoj gre.

Vem, da to ni bil zadnji zvin gležnja do konca - "tretje stopnje". Upam, pa da se bo to zgodilo v čim daljni prihodnosti. 18 mesecev med predzadnjim in zadnjim zvinom je kar rekord.

Sedaj se moram odločiti ali naj grem na 21 ali na 42 km.

Le še 12 dni do prireditve jaz pa sem pretekel šele danes prve kilometre ta mesec. :?
 spitbox
mitjas napisal/-a:
spitbox napisal/-a:Hvala z a info...
Več kje sem zasledil, da zadnja dva, tri tedne nekateri krepko zmanjšajo kilometrino, ravno zaradi tega sem se obrnil na vas...

Nič nisi napisal na kakšen čas računaš.
Kar se pa tiče kilometrine in zmanjševanje le te, je pa odvisno koliko km tedensko pretečeš in kolikokrat tečeš. Če je to več kot 50 in vsaj 4-5x , potem že zmanjšuješ in tečeš pač samo 3x, če pa pretečeš tedensko 25 km v treh tekih, potem imaš počitka zadosti že med tvojimi treningi. Pred tekmo pa pač kakšen trening izpustiš, da si res spočit.

Hvala za nasvete.
Ta vikend sem pretekel 21 km - čas sem imel 1:56 - sem bil kar presenečen na časom, saj nisem šel povsem na maksimum in se prvič pretekel tako dolgo razdaljo.
Večina sem tekel 3krat na teden, vmes pa kolesaril 1-2 krat. Septembra sem pretekel 115 km, do sedaj v oktobru pa 70 km. Zadnje tedne sem tekel:
6.10 - 12.10 - 46.3 km
29.09 - 5.10 - 33.1 km
22.09 - 28.09 - 29.4 km
15.09 - 21.09 - 34.7 km
Torej naj tudi v tem tednu narediš še dva močnejša treninga? Intervali in tempo tek? Za vikend pa recimo 15km? Ali naj že ta teden zmanjšam intenziteto?
Ker grem prvič na polmaraton in sem precej neizkušen mi vsakršen nasvet še kako prav pride.

Hvala za vašo pomoč.
Uporabniški avatar
 Loni
Meni so dobre duše svetovale, da naj neham z daljšimi teki, max še okoli 10 km. Bom ubogala. Pa v Poletu je bilo tudi o tem govora, mislim, da v prejšnji številki.
Uporabniški avatar
 raf
Zato smo pa pametne duše šle včeraj na PST, da preverimo trenutno kondicijo na dooooglih tekih.
Ta teden bom imel dva do trikrat izmenično tek 8 do 10 in ferttihe na stezi. Danes sem počival in jutri začnem.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA