prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 bluy
Že ko sem izbirala 3/4 pajkice pol leta nazaj sem imela isti problem. No sedaj kupujem dolge pajkice in me spet muči isto vprašanje.

Ta teden sem pomerjala pajkice in ugotovila, da brez problema oblečem tudi številko manjše oziroma tudi dve številki manjše kot je moja konfekcijska številka.

Saj pajkice naj bi se kupovale takšno številko kot jo nosiš pri drugih oblačilih ali pač to ni nujno?

Kje bi bil problem, če bi kupila eno številko manjše - bi se videlo skozi pajkice, ker bi se blago toliko bolj raztegnilo?, bi mi pajkice med tekom kam zlezle? :D,...
Uporabniški avatar
 Tasko
Zberi tiste, v katerih se najbolje počutiš.
Uporabniški avatar
 Loni
Meni gre na živce to, da so mi vse predolge, pa zase mislim, da pri 166 cm ne spadam ravno med najmanjše. Kaj naj počnem s tisto zadrgo, se mi nato vedno zaviha in me moti.
Uporabniški avatar
 niki
Jaz kupim enako številko kot imam tudi pri ostalih oblačilih.
Uporabniški avatar
 Jančika
LoniM napisal/-a:Meni gre na živce to, da so mi vse predolge, pa zase mislim, da pri 166 cm ne spadam ravno med najmanjše. Kaj naj počnem s tisto zadrgo, se mi nato vedno zaviha in me moti.

Predstavljaj si mene s 152 centimetri. Na svetu ni hlač (ne samo tekaških, tudi navadnih), ki bi mi pasale v dolžino, če pašejo na rit :roll: . Lani sem kupila zimske pajkice, potem sem se pa borila s tisto zadrgo, grrr. No, letos sem spet kupila dolge, a so mi prav. Zakaj? Ker v resnici niso dolge, ampak 7/8 ali celo 4/5, samo da meni pač sežejo do gležnjev :lol: .

Sicer kupujem približno enako cifro kot ponavadi, ampak ne gledam na številko, temveč na udobje.
Uporabniški avatar
 Loni
Jančika napisal/-a:
LoniM napisal/-a:Meni gre na živce to, da so mi vse predolge, pa zase mislim, da pri 166 cm ne spadam ravno med najmanjše. Kaj naj počnem s tisto zadrgo, se mi nato vedno zaviha in me moti.

Predstavljaj si mene s 152 centimetri. Na svetu ni hlač (ne samo tekaških, tudi navadnih), ki bi mi pasale v dolžino, če pašejo na rit :roll: . Lani sem kupila zimske pajkice, potem sem se pa borila s tisto zadrgo, grrr. No, letos sem spet kupila dolge, a so mi prav. Zakaj? Ker v resnici niso dolge, ampak 7/8 ali celo 4/5, samo da meni pač sežejo do gležnjev :lol: .

Sicer kupujem približno enako cifro kot ponavadi, ampak ne gledam na številko, temveč na udobje.

Imam sestro približno tvojih mer, tako da poznam štorijo, ma ona je enostavno rekla, da pozimi ne bo tekla. Haha. Saj Adidasove so mi v dolžino prav, ampak da bom dala za tekaške termo gate več kot za superge, to je zame skregano z zdravo pametjo. Sem šla v Gigasport in sem jih na koncu staknila za 20 evrov, samo ko sem hotela še ene, seveda št. 36 ni bilo več. Naj grejo nekam vsi po vrsti.
 luzr
Premajhne pajkice ne pokrivajo cele zadnje plati in ne pridejo do ledvic. Material se raztegne in skozi proseva koža. V predelu gležnjev so pri povprečno dolgih nogah deset centimetrov nad kostjo gleženjkega sklepa.
Posledica. Pri pripogibanju odkrivajo ledveni predel in stiskajo.

Prevelike segajo do gleženjskega sklepa, čez ledveni del in čez pas. Na nogah so nagubane., zlasti okoli kolen.
Posledica. Lezejo z zadnjice.

Tudi pri uporabi termo perila ni pametno kupovati eno številko večjih pajkic, ker so te dovolj elastične.
Namig predvsem za ženske. Pajke morajo biti gladke in oprijete kot najlonke.

@bluy: ne bodo zlezle tja... Dve številki manjše bodo neprijetne kot kompresijske nogavice.
Uporabniški avatar
 Loni
luzr napisal/-a: Pajke morajo biti gladke in oprijete kot najlonke.

@bluy: ne bodo zlezle tja... Dve številki manjše bodo neprijetne kot kompresijske nogavice.

Kje pa, namažeš samo še kako čudežno žavbo za losanje pomarančne kože, premajhne gate gor in voila, si kot iz kakega modnega cajtnga. :lol:
 luzr
:) Ali pa kupiš pregrešno drage "skinse" in greš na ultramaraton.
Tam ni motečih zadrg zaradi katerih bi si želela podaljšati noge... :>

LoniM napisal/-a: premajhne gate gor in voila, si kot iz kakega modnega cajtnga
Pssst, ne povej nikomur, to jaz počnem. Troj(n)e gate gor in sem strašen...
 luzr
Počasi, ker sem rad zadnji. Je lepši razgled...
Poleg tega včasih kakšne od pajkic razpadejo... Spredaj...
:oops:
 spela*
luzr napisal/-a:Počasi, ker sem rad zadnji.

A tako se temu reče? :lol:
 luzr
Bobr je zbrisal svoj komentar. A ne bobr?
Pa tako dolgo nisva klepetala, vaše mafijstvo...
Uporabniški avatar
 Loni
lenči napisal/-a:Kako pa pol tečeš? Slika

Lenči, to sigurno vpliva na tempo. Bo treba sprobat. :lol:

Drugače sem jih pa jaz staknila v Giga športu, ravno ta prave dolžine in za "poki šoldi".
Uporabniški avatar
 5rca
dragi luzer, svetuj še meni :wink:

vse tadolge pajkice so mi prekratke :roll: naj si noge odrežem ali kupim prevelike, da lepo mehedrajo okol moje tazadnje ... :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA