vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Pozdrav!

Pa se je zgodilo. Pred kakšnim mesecem sem začel čutiti rahlo bolečino na notranji strani gležnja. Po tedenskem počitku je bolečina pojenjala. Ko pa sem prejšnji pon tekel se je spet pojavila tudi bolečina. Tako sem si zopet vzel en teden prosto in ta teden poskusil znova. Vendar je bilo še slabše - komaj sem pretekel želeno razdalijo. Znova sem poskusil danes, se včeraj mazal s kremami, vendar nisem zdržal niti 5km. Jasno je da s tako boloečino ne morem na maraton. Bolečina je zelo zanimiva, mislim, da me ne boli gleženj ampak kita, ki gre čez gleženj. Zanimivo je tudi to, da me ko preneham teči takoj neha boleti pa naj hodim še tako hitro, če pa zelo počasi tečem pa je bolečina spet tu. Ni mi čisto jasno zakaj bi se ta poškodba sploh zgodila, ker nisem klecnil, ves čas tečem isto progo....

Ker pa sem stavil ravno na to tekmo in mi je po 1000 pretečenih km kar malo žal, sprašujem, če je imel kdo podobne težave in jih je rešil.

P.S.:Ali ima kdo izkušnje z odjavo od Lj maratona?

LP,
 nana
Sodelavka jim je lani dostavila zdravniško potrdilo, da je zbolela in so ji vrnili denar :wink: Lahko jo pa tudi prodaš :wink:
 Racman
Pozdravljen!

Sam sem imel zelo podobne tezave recimo 3 tedne nazaj:)). Bolecina tik ob glezenju na notranji strani(proti ahilovi), kjer pridejo 3 kite. Boleti me je zacelo po daljsem teku v hrib, po 2 dneh pa sem sel se na Fotrov tek. Ze ko sem se ogrel za Fotrov t. sem med hojo cutil bolecino. Po cc 7 km me je nehalo boleti. Zaradi blizine LM sem potem raje za 14 dni popolnoma prekinil s tekom (v 2. tednu 1x v hribe, pa mal na kolo) ter masiral glezenj z ledom in naklofenom. Bolecine ob hoji nisem cutil ze po 1. tednu.
Potem sem zacel s 5 km in potem naprej, sedaj cutim na tem mestu neko bulico (krasta na kiti:)), vendar sem se uspesno resil tega problema.

Lp ter veliko srece
Uporabniški avatar
 Strelc
Lani sem se pripravljal na 42km, pa sem si v torek pred maratonom natrgal stegensko mišico na fuzbalu, tako da sem imel viden hematom ... Ker pa sem včasih malo čez les, sem vseeno odšepal 21km v času 1:47, a potem nisem mogel še cel mesec na nogomet ... Še dobro se je končalo ... To je samo izkušnja ... Ne poskušajte tega sami ...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA