prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 majcha72
Ure pri naši hiši so na steni, na računalnikih, na mobitelih in dve analogni ročni uri, ki jih premoreva z najdražjim. Za tek sem torej uporabljala od podmladka sposojeno digitalno uro, ki pa je žalostno preminila, ko je nekdo stopil nanjo. :( In zdaj mama nima ure za laufat. Kaj pa zdaj?
Kakšnega Polarja ali kaj podobnega si (še) ne bi omislila, si ga moram najprej "prislužit". Ali obstaja kakšna cenejša športna varianta ali naj nabavim "krneki", samo da ma štoparico? Zaenkrat itak tečem na minute, razdalje in hitrosti mi niso pomembne. Kasneje se bo to morda spremenilo, kaj pa vem, kaj me zagrabi.
Torej: iščem uro, ki naj ima
- štoparico
- če lahko "sprogramiram" da mi piska vsake toliko minut še boljše
- zaželjene so majhne dimenzije (da me ne bo zanašalo na eno stran :))
- spodobno nizko ceno
- kakršnakoli dodatna pri teku uporabna funkcija je dobrodošla.
Vnaprej hvala, če mi bo kdo znal svetovati.
Uporabniški avatar
 lenči
Majcha72, priznam jaz sem šla kar v Hervis in kupila pri njih za 30 EUR, pa je zame včasih že skor preveč. Meri puls (povprečni, najvišji, najnižji), ma štoparco, še vmesne teke lahko štopaš, pa shranjuješ lahk vse teke, pa.... no vsega sploh nisem preštudirala, ker ne rabim več. Razdalje mam pa približno zmerjene, da vem, kolk pretečem. Pa še prevelika ni, kot moška ura je.
Uporabniški avatar
 majcha72
O, hvala za namig. Bom šla malo pokukat.
Sem mislila, da so merilniki utripa šele pri bolj "zaresnih" urah :wink:
Uporabniški avatar
 lenči
Majcha72, tudi moj ima podobno uro, celo malo manj je dal, pa meri utrip. Sicer nima spomina tekov in povprečij utripa itd, pa vendar, osnovno je. Tko da se da dobiti tudi več, za manj denarja. Za nas, ki nismo profi rekreativci :wink: .
 Spectra
Pozdravljeni!

Kar nekaj časa sem vas samo brala, sedaj pa imam tudi vprašanje in tako sem se še jaz registrirala. Izkoristila sem kar tole temo, da ne bom preveč smetila po forumu.

Zanima me ali ima kdo izmed vas izkušnje s športno uro Casio CHR-100-1VER ali pa bi mi znal svetovati kaj v zvezi z njo. Za podobno ali nižjo ceno lahko sicer dobim tudi bolj priznane merilce srčnega utripa, vendar mi je ta všeč zaradi oblike in preprostosti. Ima vse tiste funkcije, ki jih potrebujem. Garmin Forerunner 50HR se mi zdi prevelik in ne ravno lep na pogled, medtem ko je npr. Polar RS100 preveč tekaško usmerjen, sama sem namreč bolj nedeljska tekačica.

Kakšno mnenje? Hvala & LP!
 luzr
Spectra najprej natančno povej koliko stane ura.

Moje malo drugačno mnenje. ;>
Oblika in barva je pri športni uri nepomembna. Osredotočiti bi se kazalo na ergonomijo, kvaliteto in funkcionalnost. Z drugimi besedami. Ura mora biti intuitivno uporabna, tipke morajo delovati primerno, številke morajo biti berljive in ura mora delovati.
Uporabniški avatar
 slovon
Pa ce mislis kdajkoli laufat na kaksnem teku, kjer sta vec kot dva tekaca, je zelo dobro, da ima ura t.i. "kodiran pas" za srcni utrip.

"Nekodirane" zmedejo signali sosednjih sportnikov in so na tekmah cisto neuporabni. Za tek v naravi pa seveda ni neke potrebe po tem.

LP, slovon
 Spectra
Uro dobim za nekaj več kot 100€. V trgovini sem bila zaradi neke druge stvari in sem jo čisto slučajno opazila. Takrat sem šele začela razmišljati o nakupu, tako da je še nisem podrobneje preučila. Izgled ure pri meni ni povsem nepomemben, zato se tudi malo težje odločim. :oops:

Dve funkciji, ki sta zame pomembni in ju ta ura ima, sta heart rate target alarm in dva countdown timer-ja. Kaj več pa mislim, da niti ne potrebujem, saj se s tekom ne ukvarjam preveč intenzivno. Najbolj me skrbi delovanje pasu za merjenje srčnega utripa. Informacije o tem, kako se ura obnese pri uporabi, na forumu najbrž ne bom dobila, ampak mi bodo vaša mnenja vseeno pomagala pri odločitvi o nakupu. Hvala!
Uporabniški avatar
 slovon
Sem sel pogledat in zgleda da ima pas v redu:

Secure Data Transmission
Prevents interference from other heart rate measuring devices, since the heart rate signal is coded before transmission.

LP, slovon

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA