prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 AVI
Hoj!

Situacija je sledeča...meni se tole ravno ne zdi normalno....

Konec marca 2008, sem si kupil v Tomas Sportu na Čopovi dvoje superg (2x Adidas), ene za gorske in ene za bolj ravninske podvige. Takrat sem si naredil tudi analizo stopal oziroma teka in bil prav lepo postrežen...tukaj ni kaj...

...No po približno pol leta ter cca. 600 km "ta ravninske" (beri: Adidas Supernova), tako rekoč razpadajo...blago, kjer preide v podplat je razpadlo...prav tako se je pričelo trgati čisto povrhu...tako, da bodo po mojem mnenju zdržale samo še LJ maraton...

...ampak vseeno se mi zdi, da so v primerjavi z predhodnimi, ki sem jih imel Mizuno, Rebook, zdržale zelo malo....

...res pa je da, superge za gorski tek, s katerimi sem celo večje število km naredil tudi v "divjih" razmerah, zgledajo prav OK....

...vse skupaj se mi zdi malo čudno....zakaj je po nekaj več kot pol leta...superga tako rekoč za v smeti...

...upam da se bo oglasil kdo iz TS....
Uporabniški avatar
 Loni
Meni so v TS rekli, da je povprečna življenjska doba superg nekako 600 km :?: :?: :?: Zadnjo Supernovo sem kupila konec februarja letos, prejšnji mesec so romale v kanto.
AVI napisal/-a:...vse skupaj se mi zdi malo čudno....zakaj je po nekaj več kot pol leta...superga tako rekoč za v smeti...

Zdržijo tudi 1 celo leto ob 50 km na mesec :lol:
Po mojih izkušnjah (asics, reebok, mizuno) copati po 500 km izgubijo glavne tekaške lasnosti...tko da so uporabni le še za sprehode :wink:
 luzr
:) Joj, Avi, kako si skop. :shock: Gorski tekači pri tvoji hitrosti rabite specialne copate... in pri višjih hitrostih se gume bolj obrabljajo. Aja, ne, to je pri avtu...

Čisto resno! Nasploh v industriji v razvojnih oddelkih strokovnjaki predvidijo kdaj se bo izdelek začel kvariti in materiale tako optimizirajo in prilagodijo. Sicer bi zapril fabrike...
Če si tekel v copatih s svojimi 80kg(?;>) tekel po grobem(skale) in tršem (asfalt) terenu, bodo izrabljeni prej, kot če jih bo uporabljala 50 kilogramska mladenka. :wink:
Nekaterim copatom odstopi del podplata od zgornjega dela, drugim se strga mrežica, tretji ne blažijo dovolj. (bla, bla)
Pri gorskem teku se copati po moje obrabljajo drugače zaradi drugačnega načina teka. Luknje nastanejo v predelu prstov. Pride do več poškodb na podplatu zaradi skal. (dovolj teoretiziranja)

Dva para bom zašil in jih uporabljal še naprej. Z enimi sem naredil nad 1500km, z drugimi manj kot 1000. h, ja imam luknjaste adidaske, ampak verjemi, to se dogaja tudi pri drugih znamkah.
Marsikdo me nažge v raztrganih in izrabljenih supergah, ki ne blažijo več. Na primer Razy večkrat na Goladi. :D

Tista terorija o copatih, ki naj bi bili zanič po določenem številu kilometrov ne drži ravno. Nekateri poceni copati so naprodaj novi brez blaženja. Poleg tega je možno izrabljene šlape uporabljati na mehkejših podlagah, pri lahkotnem teku in celo za kak manj zahteven gorski tek.
Pa ne govorim o specialnih gorsko tekaških supergah ampak o običajnih cestnih.

Res pa je jaz pridem v cilj precej za tabo. (B))))))))))))))))))

Podpis: Počasni ljubiteljski tekač.
Uporabniški avatar
 klatez
Hja, Adidas Supernova Cushion so posebna zgodba.
Imel dva para in na obeh enako.

Kupljeni in uporabljani za tek po asvaltu (zaradi močnega blaženja).
Z blaženjem ni bilo problemov in so dobro opravili svojo funkcijo.
Je pa blago zgleda bolj "švoh".
Na obeh parih se mi je kar hitro začelo trgati blago na notranjem petnem delu levega copata.
Ne vem, zakaj samo tam.

Bal sem se, da bo zaradi tega trpela funkcionalnost in se bodo pojavile kakšne bolečine v ahilovi tetivi.
Pa sta oba para zdržala predvidenih 1000+ km.

To je prvi tekaški copat, pri katerem sem doživel kaj takšnega.
Vsi ostali so po opravljeni tekaški kilometrini in pranju zgledali kot novi.
Le blaženje je bilo fuč.

Govorim pa o tem modelu:
Slika
Uporabniški avatar
 AVI
...super za vaša razmišljanja...sem večinoma stvari sem že itak vedel, pa me je vseeno zanimalo kaj drugi mislite, ampak se ti kar neumno zdi da moraš že po pol leta za novimi gledati....

luzr napisal/-a:...Čisto resno! Nasploh v industriji v razvojnih oddelkih strokovnjaki predvidijo kdaj se bo izdelek začel kvariti in materiale tako optimizirajo in prilagodijo. Sicer bi zapril fabrike...

.....ah, luzer...., "j**** g*" živimo v materialistično kapitalističnem sistemčku....zdej pa imamo česar nismo želeli... :lol: :lol: :lol:

klatez napisal/-a:....Na obeh parih se mi je kar hitro začelo trgati blago na notranjem petnem delu levega copata.
Ne vem, zakaj samo tam.....

...vidim, da je tole z Adidasom, pa kar stalna praksa...:bum:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA