prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
hoj,

še kratek uporabniški pogled na CEP nogavice - vzemite ga kot osebno mnenje in ne kot reklamo :)

=================================

Prvič sem nogavice preizkusil lani jeseni. Vprašanja pred uporabo so bila enaka kot se verjetno zastavljajo vam:

- ali res pomagajo, da ne pride do bolečin v mišicah
- ali ni v njih prevroče,
- se ne bom čudno počutil, ko bom tekel v dokolenkah,
- me bodo med tekom motile ali celo ovirale,
- ...

Pred prvim maratonom (lani oktobra v Ljubljani) sem jih preizkusil v različnih pogojih. Med njimi so bili tudi dolgi tek v hladnih razmerah z dolgimi pajkicami preko nogavic ter krajši in hitrejši teki. Čudnih občutkom ni bilo, vroče tudi ni bilo. Na ljubljanskem maratonu pa so mi v deževnem in vetrovnem vremenu tudi pomagale, saj so me vso pot prijetno grele.

Naj odgovorim na vprašanja, ki sem si jih zastavil na začetku.

Bolečin v mišicah nog po uporabi nisem imel. Ali je to zasluga nogavic? Ne morem trditi a motijo gotovo ne in morda celo pomagajo.

V njih ni prevroče ampak je občutek prijeten. Nudi dodatno oporo in toploto, ko jo potrebuješ.

Čudnih občutkov in motenj pri uporabi ni bilo. Čudnih pogledov pa ne štejem :)

Torej trije plusi in en neodločen rezultat - vsekakor zelo pozitivna ocena.

Nogavice sem od takrat dalje uporabljal na vseh dolgih tekih in sem z njimi zadovoljen. Mogoče so se malce raztegnile v gornjem delu a še vedno držijo obliko v stopalu in v dokolenskem delu. Pomembno je, da se nikjer ne premikajo in ne žulijo ter ne drsijo navzdol.

Uporabo CEP nogavic torej toplo priporočam. Še posebej tistim, ki tečete na dolgih progah.

Ps: zdaj pa reklamni del - še vedno velja 15% popust za člane TF - do te nedelje - pri ceni nogavic, kot je, se to kar pozna :wink:
Uporabniški avatar
 zlopi
Hoj,

jaz sem jih nabavil lani s podobnim popustom, kot je v tem času. Na
uradnih tekih sem tekel z njimi 2x:
- 02. mednarodni ULTRA promo MARATHON "Istra v vašem srcu!", 53.8 km;
- Ferrara marathon.

Negativno:

- glede na to, da imam "močne noge", jih zelo težko obujem;
- na začetku teka imam občutek, da mi bodo zdrsnile do gležnjev;
- ker sem dal za njih kar nekaj denarja, se mi jih zdi škoda uporabljati za
vsak dan, še posebej jih ne uporabljam v toplem vremenu.

Pozitivno:

- nogavice mi potem, ko jih na začetku kakih dvakrat potegnem navzgor
proti kolenu, tam tudi ostanejo, ne lezejo več dol;
- med tekom imam v spodnjem delu nog prijeten, topel občutek;
- vsake toliko si privoščim kako novost za tekaško motivacijo in eno tako
sredstvo so bile tudi nogavice Cep.

Lp, zlopi
 NA
Zanima me, kako je z elastiko pri CEP nogavicah. Ne prenesem nobenih dokolenk, ker mi dajejo neprijeten občutek oz. me tiščijo pod kolenom.
 kseb
Ko sem se zanimal zanje (expo na berlinskem maratonu) mi je prodajalec rekel, da se te nogavice kupujejo po obsegu, ki se izmeri pod kolenom. Morajo biti prave velikosti, sicer ne "delajo dobro".

Izkušenj z njimi pa nimam.

LP.
ero napisal/-a:hoj,

še kratek uporabniški pogled na CEP nogavice - vzemite ga kot osebno mnenje in ne kot reklamo :)

Prvič sem nogavice preizkusil lani jeseni. Vprašanja pred uporabo so bila enaka kot se verjetno zastavljajo vam:

- ali res pomagajo, da ne pride do bolečin v mišicah
- ali ni v njih prevroče,
- se ne bom čudno počutil, ko bom tekel v dokolenkah,
- me bodo med tekom motile ali celo ovirale,
- ...

Pred prvim maratonom (lani oktobra v Ljubljani) sem jih preizkusil v različnih pogojih. Med njimi so bili tudi dolgi tek v hladnih razmerah z dolgimi pajkicami preko nogavic ter krajši in hitrejši teki. Čudnih občutkom ni bilo, vroče tudi ni bilo. Na ljubljanskem maratonu pa so mi v deževnem in vetrovnem vremenu tudi pomagale, saj so me vso pot prijetno grele.

Naj odgovorim na vprašanja, ki sem si jih zastavil na začetku.

Bolečin v mišicah nog po uporabi nisem imel. Ali je to zasluga nogavic? Ne morem trditi a motijo gotovo ne in morda celo pomagajo.

V njih ni prevroče ampak je občutek prijeten. Nudi dodatno oporo in toploto, ko jo potrebuješ.

Čudnih občutkov in motenj pri uporabi ni bilo. Čudnih pogledov pa ne štejem :)

Torej trije plusi in en neodločen rezultat - vsekakor zelo pozitivna ocena.

Nogavice sem od takrat dalje uporabljal na vseh dolgih tekih in sem z njimi zadovoljen. Mogoče so se malce raztegnile v gornjem delu a še vedno držijo obliko v stopalu in v dokolenskem delu. Pomembno je, da se nikjer ne premikajo in ne žulijo ter ne drsijo navzdol.

Uporabo CEP nogavic torej toplo priporočam. Še posebej tistim, ki tečete na dolgih progah.

Ps: zdaj pa reklamni del - še vedno velja 15% popust za člane TF - do te nedelje - pri ceni nogavic, kot je, se to kar pozna :wink:

Sem se pa nasmejal, ko sem to prebral. Ampak vsaka reklama je dobra.

Bolečin v mišicah ni bilo. Jaz jih tudi nimam, razen v prednjih stegenskih, do tam pa te nogavice ne sežejo. Ti pa bi moral napisati, ali si jih pa brez teh nogavic imel, a ne.
V njih ni prevroče. Brez njih pa tudi ne, ali pač?
Čudnih občutkov in motenj ni bilo. Krucifiks, to pa je argument. Jaz ti prodam eno elastiko krvavo zelene barve za okoli pasu. Za 50 EUR. Prav tako ne bo nobenih čudnih občutkov in motenj. Garantiram. Čudni pogledi pa si rekel, da te ne motijo.
Tako da jaz tu ne vidim nobenega plusa. Plus je samo v tem, da ne delajo škode. To pa je tipično potrošniško, saj ne vem zakaj nekaj je, ampak če imajo drugi, moram met pa še jaz.

So pa tople. To pa je res plus pozimi. Ampak za gretje nog se pa dobijo precej cenejše.

Z vsem dolžnim spoštovanjem Ero, ampak tole pa glih ni bilo....

Prijeten tek, s Cep nogavicami ali brez njih.
Uporabniški avatar
 GTA
Malo reklame za CEPke.
Po večnih problemih z mečnimi mišicami(bolečine, krči) in zimskim vnetjem pokostnice, sem po iskanju čim boljše rešitve, s katero bi odpravil, ali vsaj omilil težave, poizkusil tudi CEPke (prej povoji, ortoze...).
Lahko napišem kot v TV shopu - in bolečine so izginile. Krča od spomladi nobenega, mečne mišice me tudi po težjih treningih ne bolijo več, pokostnici pa, ki je bila vneta, nudijo oporo - četudi lažno, bolj sigurnega se počutim med tekom in že to je dovolj. Imam tri pare, treninga ali tekme (tako tekaške kot triatlonske) pa si brez CEPk sploh ne predstavljam več.
Aja, izgled. Ko bi vedeli kako mi je bilo nerodno, ko sem pred štirimi leti prvič v življenju oblekel pajkice in tekel skozi domači kraj... Danes so lahko zaradi mene pajkice bele in nogavice roza, s tem naj se obremenjujejo drugi!
Priporočam!!!
Uporabniški avatar
 IČA
Jaz sem se s CEP-kami prvič srečal pred skoraj letom dni, ko se je nekje na 2/3 proge LM poleg mene pojavil rumeno-zeleno oblečen, na kratko postrižen tekač, z nad njim lebdečim nekim čudnim dolgouhim stvorom z imenom tristotridest :lol: . Na vsej tej pojavi pa so kajpak najbolj izstopali snežno beli štumfi.
Seveda sem kasneje moral poiskati za kaj gre in tudi našel link na tem forumu. Vse kar sem lahko prebral o njih na CEP-ovi strani je bilo mamljivo, ampak 50 eurov za par štumfov :shock: , res malo preveč. Pa sem poskušal sam ustvariti podoben kompresijski efekt na meča in sem sprobal ženske najlonske dokolenke (me ni sram priznati :) ) in stvar se niti ni tako slabo občutila. Je pa res, da sem to sprobal samo na trekkingih ne pa na tekih, tako da ne vem kako bi ob pogledu na moje poraščene noge v pegicah reagiral ženski spol :oops: :lol: . Me pa kot predhodnika kaj malo motijo začudeni pogledi.
Uporabniški avatar
 IČA
ero napisal/-a:he he, to sem bil pa najbrž jaz :D

:wink: BINGO

drugače pa - tudi Paula Radcliffe nosi najlonke

Upam, da Paula ne bo zahtevala kakšega nadomestila za uporabo njenega patenta

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA