Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Bor
ZdravkoC napisal/-a:Moram priznat, da si dobil dosti pametnih odgovorov in nasvetov.
Z* ti je lepo povedala
Od mene tega ne pričakuj :wink: se rad hecam.

Zdaj pa zares
Sam sem letos bil na operaciji kile (23.7.08)
Prve dni sem bil srečen, da sem se lahko vstajal iz postelje
Po parih dnevih sem se učil hodit
Kmalu sem dobil dovoljenje od dohtarce, da lahko 20 minut hodim in sem delal zelo počasne kroge okrog hiše
Ko sem lahko podaljšal hojo, sem opazil, da hodim že prehitro (garmin FR 305 je pokazal povprečni tempo hitrejši kot polžki tečejo) in sem zaradi slabosti moral za en dan prekiniti aktivnosti
Poizkusil sem počasni tek po popolni ravnini - komaj
Kmalu sem poskusil iti počasi na Pohorje - to me je za tri dni položilo nazaj v posteljo (strah pred ponovitvijo kile)
Teden dni kasneje (štiri tedne po operaciji) sem v soboto napravil dva zaporedna vzpona na Pohorje in še enega (z muko) v nedeljo
V četrtek (28.8.08) smo krenili od doma na Ultra Trail du Mont-Blanc, ki je prestavljal potrebno kondicijo in vzdržljivost za 166 km dolžine in 9.500 m vzponov na deset vrhov in prelazov okrog Mont-blanca - za to pot sem potreboval 42 ur in 45 minut, brez spanja ali izležavanja - test je pokazal, da mišice izdržijo, volja je bila na nivoju, vse pa je posledica predhodnih priprav, ne teh po operaciji - in seveda - vse je v glavi

Sem ti rekel, da od mene ne pričakuj pametnega nasveta :wink:
predlagam ti pa gibanje, druženje s TF in omejeno basanje z energijo, razen z energijo ustekleničenega gorskega kozla, nazaj počesanega, z zlatimi rožički in okusom po Šrotu :wink:

čuj Zdravko...vsi mi vemo da je zdravko samo eden :cast: , .........
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Bor napisal/-a: čuj Zdravko...vsi mi vemo da je zdravko samo eden :cast: , .........

Ej @ Bor, nisi me prečital, da sem se spet samo malo "ven metal" :D
Uporabniški avatar
 Sončka
Zdravko C :piti: !
Pa vseeno, kaj je slabega v počitku??!!
Saj ne boš 1 leto počival...
Ta dva meseca počitka (ali še manj) raje uživaj, pol bo treba spet tečt. :wink:
Lp, Sončka
 mojA
Če sodim po sebi, da ne tečem cel mesec:

sem ful sitna in ko grem, noro naspidirana in motivirana.. letim

Ker pa ti nimaš pavze po lastni neumnosti, ampak zdravja, lahko sitnobco izpustiš in se veseliš, da boš kmalu spet tekel

SREČNO
Nazadnje spremenil mojA, dne 23 Okt 2008, 10:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Damijan
Zgleda, da nas je kar nekaj z daljšim "počitkom".
Potem, ko mi je vreme odplaknilo SAM, sem izgubil motivacijo,
voljo, čas. Motivacija dol, kile gor. Vseeno vmes raje na kak fucbal
skočim, trenutno pa preživljam en fajn musklfiber po ponedeljkovem
keglanju :lol: .

Toda, če se je Lassie vrnila... :rol:
Uporabniški avatar
 tae
Čeprav je tema namenjena Bojanu, najprej odgovor Damijanu: govoril bom osebno le v svojem imenu, pogrešam tvoje oglašanje, želim si, da najdeš motivacijo in se vrneš na tekaške poti. Želja, da se spoznava, se mi je že uresničila, naslednja je, da sva skupaj na kakšni tekmi.

Zdaj pa še nekaj za Bojana. To, kar si do sedaj dosegel v teku, je posledica tvoje razgledanosti in zato pametnega dela, trdih treningov in nadarjenosti. Verjamem, da boš tudi poškodbo saniral s pametjo. Drugače se mi pa zdi, da malo pretiravaš s pridobljenimi kilogrami.

Moj nasvet za ohranjanje neke splošne forme (ne tekaške) so razne vaje za moč in vzdržljivost s pomočjo lastnega telesa (brez fitnesa in drugih pripomočkov). Če te slučajno kaj več zanima o tem, se mi javi na zs.
Uporabniški avatar
 matej712
Bojan - kaj pa kolo, sobno kolo, plavanje, hoja, vaje za moč. To, kar so ti svetovali že drugi.
Sam sem si zvil gleženj (natrgal vezi) približno 2 leti nazaj pri dvoranskem nogometu. 1 teden na berglah, nogo som imel črno od kolena do prstov. Potem sem pričel s sobnim kolesom, po 3 tednih s kolesom (zunaj), po 6 tednih s tekom. Na začetku po ravni podlagi.
Predvsem je važno, da se po zvinu obnovijo živčni receptorji - le tako lahko dovolj dobro kontroliraš gleženj in ga varuješ pred ponovnim zvinom.
Uporabniški avatar
 Z*
Ja, Matej712 mi je po moji poškodbi gležnja zelo dobro svetoval (po zasebnih sporočilih), za kar sem zelo hvaležna. Tudi zato sem nekako laže prenašala tisto netekaško in nepohodniško obdobje.
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Najprej vsaka čast Zdravkotu in ostalim, ki ste se spet pobrali!

Plavanje se mi zdi zelo dober predlog. Plavam zelo rad in mogoče res ne bilo napak, da bi se v tem preizkusil. Sobnega kolesa pa nimam.
Uporabniški avatar
 Vreme
Vam povem po Sladkih6 :shock:
Uporabniški avatar
 solatka
ZdravkoC napisal/-a:Kmalu sem dobil dovoljenje od dohtarce, da lahko 20 minut hodim in sem delal zelo počasne kroge okrog hiše
Ko sem lahko podaljšal hojo, sem opazil, da hodim že prehitro (garmin FR 305 je pokazal povprečni tempo hitrejši kot polžki tečejo)

Ena ne ravno na temo - ampak si ne morem pomagat.

Kdaj veš, da si zasvojen s tekom?
Ko na sprehod okoli hiše vzameš garmina. :wink: :lol:
Uporabniški avatar
 Vreme
solatka napisal/-a:
ZdravkoC napisal/-a:Kmalu sem dobil dovoljenje od dohtarce, da lahko 20 minut hodim in sem delal zelo počasne kroge okrog hiše
Ko sem lahko podaljšal hojo, sem opazil, da hodim že prehitro (garmin FR 305 je pokazal povprečni tempo hitrejši kot polžki tečejo)

Ena ne ravno na temo - ampak si ne morem pomagat.

Kdaj veš, da si zasvojen s tekom?
Ko na sprehod okoli hiše vzameš garmina. :wink: :lol:

Eh to še ni nič, eni norci celo z Garminom kosijo :D

Slika

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA